Mendix breidt low-code ontwikkelplatform uit met vernieuwende oplossingen en versterkt zijn digitale ecosysteem

Nieuwe verticale clouds geïntroduceerd tijdens Mendix World 2021

| Mendix | 5 min | 7 september 2021 16:11
Afbeelding: Derek Roos, CEO en mede-oprichter Mendix | Copyright: Mendix
  • Versterkt low-code ecosysteem bevat Mendix Industry Clouds met oplossingen, communities en expertise voor organisaties in de maakindustrie, retail en de financiële en publieke sector
  • Nieuwe platformfuncties dragen bij aan groei Mendix Marketplace en uitwisseling van oplossingen, AppServices en componenten
  • Derek Roos, CEO van Mendix verklaart het einde van standaard SaaS-oplossingen en luidt een nieuw tijdperk in van flexibele, aanpasbare oplossingen
Tijdens Mendix World 2021, de grootste virtuele bijeenkomst van low-code ontwikkelaars en experts ooit, kondigt Mendix zijn nieuwe, uitgebreide digitale ecosysteem aan. Nieuwe functies van het Mendix-platform stellen de ruim 250.000 leden van de ‘Mendix Maker Community’ in staat hoogwaardige oplossingen te creëren met bouwstenen en deze ook zelf toe te voegen waarmee ze waarde creëren voor hun organisaties en de Mendix Marketplace verrijken.

Er is een groot tekort aan traditionele software-ontwikkelaars. Dit jaar zagen analisten een plotselinge en hevige versnelde digitalisering, automatisering en democratisering van software-ontwikkeling. Organisaties zoeken naar nieuwe manieren om technologie te benutten en schaalbaar te maken om concurrentievoordeel te behouden in een veranderende markt. Roos gaf in zijn keynote aan dat er echter ook goed nieuws is: de wereldwijde disruptie vorig jaar bracht ook innovatie op grote schaal met zich mee in vrijwel iedere sector, terwijl bedrijven reageerden op de opkomende ‘digital-first’ economie. Ook ging hij in op de visie en het leiderschap van Mendix in het veranderde speelveld.

"De grens tussen consumptie en creatie vervaagt. Door meer samenwerking tussen low-code makers en low-code consumenten ontstaan kansen die de commercialisering van nieuwe digitale functies en de data die daar doorheen stromen mogelijk maakt. Door de kracht van het Mendix ecosysteem met digitale oplossingen te benutten en te versterken, zijn er geen belemmeringen voor onze low-code makers om te innoveren en de volgende golf van bedrijfsgroei in de netwerkeconomie te stimuleren.”

Mendix Industry Clouds: blauwdruk voor digitale transformatie in verticale markten

Eén van de belangrijkste aankondigingen tijdens Mendix World is de uitbreiding van het alles-in-één low-code platform met Mendix Industry Clouds. Hiermee worden best practices, herbruikbare templates, partners, klanten en een levendige community van ontwikkelaars voor de belangrijkste branches samengebracht.

Klanten, implementatiepartners en branche-experts kunnen werkwijzen en succesvolle cases delen waarmee een sectorspecifieke low-code community ontstaat. Als eerste worden Mendix for Manufacturing Industries en Mendix for Financial Services geïntroduceerd. Iedere Industry Cloud bestaat uit een rijke set bouwstenen en componenten die inspelen op de specifieke uitdagingen in desbetreffende branche inclusief connectoren naar databronnen, systems of record, API’s, AppServices, workflows, templates en aanpasbare oplossingen.

Roos introduceerde ook verschillende specifieke solution templates. Deze oplossingen kunnen gemakkelijk worden uitgebreid en gepersonaliseerd om klantervaringen te creëren die aansluiten bij het merk en differentiatie van iedere organisatie. Voor de financiële sector introduceert Mendix templates voor Credit Rating, Claims Management en Portfolio Management. Voor de maakindustrie biedt Mendix solution templates voor Smart Warehousing, Predictive Maintenance en Smart Workforce Planning om digitalisering te versnellen.

“Met de adaptieve oplossingen voor de maakindustrie kunnen onze klanten waarde creëren in de gehele digitale cyclus van hun processen”, zegt Raffaello Lepratti, vice president Manufacturing Industries bij Mendix. “Hierbij gaat het om de uiteenlopende domeinen van engineering, operations, field services, fabrieksautomatisering (IoT) en teams die zich bezighouden met klanten en leveranciers. Met de aanpasbare oplossingen kunnen klanten de waarde van investeringen over verschillende domeinen maximaliseren zonder hoge onderhoudskosten of gespecialiseerde expertise.”

Volgend jaar worden er additionele Industry Clouds geïntroduceerd gericht op de publieke sector, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Het ecosysteem activeren met platforminvesteringen

Om de reikwijdte van de Mendix Marketplace te verbreden en ervan verzekerd te zijn dat ISV’s, partners en service providers eenvoudig componenten en oplossingen kunnen vermarkten, kondigt Mendix verschillende uitbreidingen aan van het platform inclusief het

AppServices Framework & Solutions Platform

AppServices zijn essentieel om oplossingen uit bestaande componenten te kunnen samenstellen zodat er minder druk is op software-ontwikkeling binnen organisaties. Daarvoor introduceert Roos nieuwe AppServices van Mendix inclusief mogelijkheden voor automatische verwerking van documenten, cognitieve/AI services en messaging. Voor bedrijven die hun eigen componenten en oplossingen willen aanbieden in de Mendix Marketplace biedt Mendix het AppServices Framework dat met levering, facturatie en security zorgt voor naadloze en veilige transacties. Zo stimuleert Mendix levendige commercie tussen zakelijke klanten en low-code makers.

Solutions Platform

Voor ISV's en marktleiders die adaptieve oplossingen willen bieden binnen het Mendix-ecosysteem, wordt het Solutions Platform aangekondigd. Naast geïntegreerde facturatie omvat het Solutions Platform ook IP-beveiliging, uitbreidbaarheid en onderhoud. Deze mogelijkheden geven makers een eenvoudige en veilige manier hun oplossingen aan te bieden aan de ruim 250.000 leden van de Mendix Maker Community. De oplossingen die via dit platform worden aangeboden kunnen worden aangepast door de partner of klant die ze aanschaft, zonder risico voor de onderliggende IP. In combinatie met AppServices, stelt dit ontwikkelaars in staat oplossingen samen te stellen, aan te passen en uit te breiden om te voldoen aan specifieke zakelijke vereisten.

Het begin van het einde van standaard SaaS-oplossingen

De modelgebaseerde abstractie van Mendix, de ongekende samenwerking tussen domeinexperts en IT-professionals en de gestroomlijnde cloud-implementatie, hebben de levering van software al met een factor tien of meer versneld. Om te kunnen concurreren in de huidige dynamische, digital-first economie, moeten organisaties talloze paden bewandelen die snellere manieren beloven voor het inzetten van hoogwaardige oplossingen. Volgens Roos vormt low-code ontwikkeling met adaptieve, best-of-breed bouwstenen en oplossingen hier een antwoord op.

“Met nieuwe, schaalbare, adaptieve oplossingen die snel samengesteld kunnen worden uit herbruikbare componenten, geloven we dat standaard SaaS-applicaties tot het verleden behoren”, zegt Roos. “Een verschuiving naar digital-first engagement vereist een sterk gepersonaliseerde ervaring voor zowel klanten als medewerkers. Rigide, standaard software kan niet tegemoet komen aan verwachtingen van klanten of teamleden of echte zakelijke waarde opleveren.”

Roos voegt toe: “Dankzij de combinatie van Mendix Industry Clouds, Platform Solutions en nieuwe AppServices kunnen Mendix makers sneller dan ooit relevante oplossingen leveren. Organisaties kunnen hun innovatieproces een impuls geven door het uitgebreide ecosysteem van ervaren low-code makers te benutten. Low-code principes zijn algemeen erkend als krachtvermenigvuldigers. Ze zullen ons de komende tien jaar blijven begeleiden en versterken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.