Sligro integreert site en shop met SAP Commerce Cloud

Stevige basis voor verdere internationale expansie

| SAP | 3 min | 8 september 2021 9:46
Gewaardeerd
Copyright: Sligro
Online is goed voor 70 procent van de omzet van de Sligro Food Group. Om verdere groei en internationale expansie mogelijk te maken, introduceerde het bedrijf samen met partner SQLI een nieuw ‘foodserviceplatform’ op basis van SAP Commerce Cloud. Het geïntegreerde platform biedt de klant meer inspiratie en een intuïtiever bestelproces.

Sligro Food Group bestaat uit foodservice-bedrijven in Nederland en België die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non-foodproducten en diensten actief zijn in de markt voor de etende en drinkende mens. De internationale ambities van de beursgenoteerde onderneming uit Veghel reiken echter verder dan België. Om verdere groei buiten de landsgrenzen mogelijk te maken, startte Sligro een vernieuwingstraject.

“Onze ERP-, CRM- en online platformen waren gebouwd voor de Nederlandse markt, en niet voor een internationale markt”, zegt Jorn van de Ven, IT-manager voor IT Digital, CRM & API bij Sligro Food Group. “Voor online wilden we naar één platform dat je internationaal kunt inzetten, en bovendien voor de verschillende merken zodat je kunt profiteren van elkaars ontwikkelingen en investeringen.”

Klantreizen combineren

Volgens Van de Ven had Sligro in de oude situatie nog te maken met een website en een webshop die functioneerden als twee gescheiden werelden. “We onderscheiden twee klantreizen. In de eerste controleert de horecaondernemer na het uitserveren van de laatste maaltijd zijn voorraad en plaatst ’s avonds of ’s nachts zijn bestelling voor de volgende dag. Dat moet gewoon zo snel en intuïtief mogelijk gaan. De tweede klantreis is de ondernemer die zijn menukaart vernieuwt. Die verwacht online inspiratie op te doen en gaat er echt voor zitten. Die twee klantreizen wil je combineren in één platform.”

“Bestellen en inspireren wilden we in één platform onderbrengen zodat de klant die inspiratie heeft opgedaan direct kan bestellen”, vervolgt Van de Ven. “De ondernemer moet bovendien niet alleen online worden geïnspireerd, maar ook via andere kanalen zoals e-mail en uiteindelijk ook in de winkel. Offline zelfbediening en online moeten samenkomen in één geïntegreerde klantervaring.”

SAP Commerce Cloud

Voor het creëren van een nieuwe online omgeving ging de Sligro Food Group in 2019 een langdurige strategische samenwerking aan met SQLI. “Sligro bedient uiteenlopende klantgroepen met verschillende behoeften. Het doel is om de online-ervaring frictieloos en rijk in content te maken, zodat gebruikers snel en efficiënt hun werk kunnen doen”, aldus Roy Machielsen, Managing Director van digitaal bureau SQLI Digital Experience.

Een belangrijke stap daarin was de vervanging van de bestaande e-commerceoplossingen door een combinatie van SAP Commerce Cloud als schaalbare e-commerce oplossing en Adobe Experience Manager om een rijke experience te leveren. Een combinatie die bovendien is in te zetten voor alle merken van de Sligro Food Group, en die het mogelijk maakt om snel nieuwe formules op de markt te brengen.

Nieuw digitaal platform

“Het platform biedt allerlei personalisatiemogelijkheden en is flexibel en schaalbaar”, concludeert Roy Machielsen van SQLI. “De architectuur is bovendien ‘selfhealing’ en ‘selfscaling’. De performance is daardoor altijd snel en betrouwbaar.”

“De betrokkenen hebben een enorme klus geklaard”, besluit Van de Ven. “We hebben een nieuw fundament gelegd voor online en de klanten gemigreerd. Maar het echte werk begint eigenlijk nu pas. Zeker online gaan de ontwikkelingen snel waardoor een platform continu in ontwikkeling moet blijven. Of dat nu is door updates van de applicatie, of het ondersteunen van nieuwe trends of nieuwe browsers. Die ontwikkeling stopt nooit.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Redelijk (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.