Topgeschenken Nederland migreert naar Google Cloud met Fullstaq

Essentiële stap voor de organisatie om sneller in te kunnen spelen op de marktbehoeften en de piekbelastingen in de seizoenen

| Fullstaq | 3 min | 08 september 2021 10:07
Online retailer Topgeschenken Nederland heeft cloud-native IT-dienstverlener Fullstaq in de arm genomen om de Google Cloud-ambities waar te maken. De Fullstaq engineers helpen het team van Topgeschenken Nederland bij het ontwerpen en implementeren van het platform en de softwarearchitectuur. Een essentiële stap voor de organisatie om sneller in te kunnen spelen op de marktbehoeften en de piekbelastingen in de seizoenen.

Schaalbaar en kostenefficiënt platform

Topgeschenken Nederland wil makkelijker en sneller kunnen innoveren met software. Daarom is er gekozen voor de combinatie van Google Cloud met containers en Kubernetes: een solide basis om de vier webshops (Topgeschenken.nl, Topbloemen.nl, Topfruit.nl en Toptaarten.nl) toekomstbestendig te maken. Zo stelt het Google Cloud Platform (GCP) de organisatie in staat om eenvoudig capaciteit uit te breiden bij veel webverkeer en snel nieuwe applicaties in gebruik te nemen. Dit is een belangrijke stap om sneller in te spelen op de wensen en vragen vanuit de markt en een gebruiksvriendelijke omgeving voor bezoekers te waarborgen. Schaalbaarheid op het juiste moment is daarbij van essentieel belang.

“Door de seizoenspieken en grote stijging in het webverkeer rond feestdagen, zoals Moederdag en Valentijnsdag, is er behoefte aan een schaalbaar, stabiel en flexibel platform. Ook tijdens extra zware load - zonder dat het de oplevering van nieuwe features tegenhoudt,” vertelt IT-manager Christian van Dulmen van Topgeschenken Nederland. “De keuze om Kubernetes op het Google Cloud Platform in te richten was snel gemaakt. Het platform stelt ons in staat om op te schalen wanneer het nodig is, wat het ook uiterst kostenefficiënt maakt. Daarbij biedt het platform enorm veel mogelijkheden en opties. De eenvoudige adoptie met onze eigen technische omgeving was ook nog een belangrijke factor.”

Vier webshops in zes maanden naar Google Cloud

Topgeschenken Nederland is een ambitieuze e-commerce speler: binnen zes maanden moeten alle webshops volledig gemigreerd zijn naar het Google Cloud Platform. De keuze viel op Fullstaq, die opviel door de projectaanpak, als partner voor dit traject. “Gedreven door duidelijke (tussentijdse) doelen en heldere afspraken werken we samen met Fullstaq naar een optimale omgeving voor de software van Topgeschenken Nederland. Fullstaq heeft hiervoor de juiste kennis in huis en verzorgt ook de trainingen van onze developers en beheerders, zodat we zelf direct effectief aan de slag kunnen met het Kubernetes platform.”

Volledige flexibiliteit met Skilled Teams

Topgeschenken Nederland kiest voor de Skilled Teams service van Fullstaq. “Hierdoor versnellen we onze cloudmigratie en profiteren we optimaal van de vakkennis van de Fullstaq engineers,” aldus Van Dulmen. Skilled Teams is een agile projectaanpak met volledige flexibiliteit: van roadmap tot architectuur en van benodigde skills tot teamsamenstelling.

Gerrit Tamboer, mede-oprichter van Fullstaq, legt uit: “De Skilled Teams-aanpak stelt ons in staat om van begin tot eind samen te werken met behoud van agility. We staren ons niet blind op een roadmap van maanden geleden, maar we leren continu en sturen bij zodat we onze doelen binnen de tijd en het budget bereiken.”

Explosieve groei voor e-commerce concepten

Fullstaq heeft ruime ervaring met webprotocollen en cloudmigratie bij e-commerce en high-traffic platforms. Grote organisaties zoals Bol.com, VidaXL, Beslist.nl, Jumbo en Albert Heijn vertrouwen al op de kennis van Fullstaq om hun groei te stimuleren. Fullstaq helpt organisaties als Topgeschenken Nederland met een stabiele omgeving om de explosieve groei van ambitieuze e-commerce concepten te realiseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fullstaq

We helpen veel bedrijven om complexe technologische uitdagingen aan te gaan en een actieve rol te spelen in de cloud-native community. Omdat we graag onze eersteklas cloud-native expertise willen delen, nodigen we je uit om deel te nemen aan een trainingssessie, kennis te delen en met ons in gesprek te gaan. We willen samen slagen in cloud-native.
Meer over Fullstaq

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.