Formule 1: achter de schermen bij het PETRONAS Trackside Lab

Hoe alles soepel blijft lopen in de Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team-garage

| PETRONAS Lubricants Int. | 2 min | 8 september 2021 16:49
Gewaardeerd
Copyright: PETRONAS Lubricants Int.
PETRONAS geeft samen met Trackside Fluid Engineers, Stephanie Travers en En De Liow, een exclusieve rondleiding achter de schermen van het PETRONAS Trackside Laboratory. Dit hypermoderne laboratorium is gevestigd in het hart van de garage van het Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team.

Consistente formule op nummer één

Het laboratorium wordt door de PETRONAS Trackside Fluid Engineers gebruikt om bij elke Grand Prix ongeveer 150 monsters van PETRONAS Fluid Technology Solutions™ te monitoren en analyseren. Met behulp van speciale machines extraheren en nemen de experts van PETRONAS monsters van de vloeistoffen – vóór en na elke rit.

De analyse zorgt er niet alleen voor dat de Primax-brandstof, Syntium-olie en Tutela-functionele vloeistoffen voldoen aan de technische voorschriften van de autosport. Tegelijkertijd garandeert het dat alle brandstof en smeermiddelen optimaal kunnen presteren, samen met de auto en de coureur.

Uniek inkijkje

PETRONAS, de titel- en technische partner van het team, ondersteunt sinds 2010 het Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team. Zo drijven de Primax-brandstof, Syntium-olie en functionele Tutela-vloeistoffen de auto aan. De Fluid Technology Solutions™ leveren sindsdien een onschatbare bijdrage aan de prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie van het team.

In een video leggen Stephanie Travers en En De Liow als PETRONAS Trackside Fluid Engineers uit hoe zij precies te werk gaan. Zo geven ze niet alleen een inkijkje in hun dagelijkse werkzaamheden, maar laten ze ook meer van het speciale Trackside Laboratory zien.

Stephanie Travers en En De Liow werden beiden aangesteld als Trackside Fluid Engineers in 2018 en 2019. Nu reizen ze samen met het Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team naar elke Grand Prix op de Formule 1-kalender om vloeistofanalyses uit te voeren vanuit het PETRONAS Trackside Laboratory. Ze worden ondersteund door het bredere PETRONAS Fluid Technology Solutions™-team in Maleisië en Italië.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.