PlayStation lanceert creatief platform Dreams

Creër, speel en deel je eigen creaties en ervaringen in deze game

| Sony | 2 min | 14 februari 2020 14:59
Afbeelding: Dreams Artwork | Copyright: Sony
Met het creatieve platform Dreams is de sky the limit. Van games, muziek, schilderijen, animaties, beeldhouwwerken tot films: alles is mogelijk binnen het nieuwe ontwerpplatform van PlayStation. De bekroonde ontwikkelaar Media Molecule, tevens maker van LittleBigPlanet en Tearaway, biedt creators van Dreams de mogelijkheid om hun wildste ideeën en fantasieën op het gebied van games, kunst, films en muziek tot leven te brengen met de innovatieve ontwerptools. Onder het motto van de studio 'Play, Create, Share' geeft Dreams iedereen de kans - van kunstenaar tot beginner - om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Het platform is vanaf vandaag beschikbaar voor PlayStation 4.

Het Dreams-platform raakt verschillende genres binnen de werelden van kunst en creatie. Vanwege de overlappende onderwerpen beperkt het platform zich niet tot slechts één publiek. Dromen zijn bedoeld voor iedereen, van creatievelingen en artiesten maar ook voor beginners zonder enige ervaring.

De afgelopen tijd zijn een aantal creatievelingen als eerste aan de slag gegaan op het platform om hun eigen fantasieën en creatieve ideeën werkelijkheid te maken. Zowel presentatrice en kunstenares Nellie Benner als illustrator Floor van het Nederend ruilden hun kwast, pen en papier in voor een PS4 controller om hun creativiteit binnen Dreams te ontdekken.

Floor over Dreams:

“Wat ik zo bijzonder vind aan Dreams is dat je echt alle kanten op kan. Van verschillende levels bouwen, en een 3D object maken tot je eigen landschap schilderen waar je vervolgens zelf doorheen wandelt. De mogelijkheden zijn eindeloos!"

Informatie Dreams

  • Platform: PS4
  • Genre: Avontuur
  • Releasedatum: Nu beschikbaar (14 februari)
  • Uitgever: Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar: Media Molecule
  • Leeftijd: PEGI 12+

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sony
Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie.
Meer over Sony
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.