Voi lanceert activiteiten in het hart van Europa

De eerste e-steps zullen vanaf vandaag in de straten van Brussel beschikbaar zijn

| Voi | 3 min | 8 september 2021 20:23
Copyright: Voi
Voi, Europa's grootste aanbieder van gedeelde e-steps uit Stockholm, lanceert vandaag haar activiteiten in Brussel. Na de succesvolle lancering van de gedeelde e-steps diensten in meer dan 70 steden in Europa, waaronder Berlijn, Hamburg, Stockholm, Helsinki, Seville, Birmingham, Liverpool en Oslo, rolt Voi haar activiteiten uit in Brussel. De eerste e-steps zullen vanaf vandaag in de straten van Brussel beschikbaar zijn. Voi heeft sinds dag één een collaboratieve aanpak en streeft ernaar dé strategische partner worden voor Brussel Mobiliteit, om samen met het gewest naar duurzamere mobiliteit toe te werken.

Voi maakt mobiliteit veiliger en toegankelijker voor dagdagelijks gebruik

”Mobiliteit in steden zoals Brussel kent vele uitdagingen, variërend van verstoppingen, ongelukken, luchtvervuiling tot wildparkeren. Iedere stad en mobiliteitsactor werkt hard aan het creëren van een duurzamer alternatief in de nabije toekomst. Voi heeft de ambitie om deel uit maken van die oplossingen en bij te dragen aan duurzamere, groenere en veiligere mobiliteit in de steden, toegankelijk voor alle mensen”, benadrukt Charlotte Serres, General Manager België. Het is onze ambitie om dé strategische partner te worden van Brussel zodat we samen kunnen werken aan de toekomst van mobiliteit."

Voi stelt de veiligheid van haar gebruikers en weggebruikers centraal. Daarom zijn hun e-steps en de app van verschillende functies voorzien. Zo is er voor beginners een speciale modus zodat zij kunnen wennen aan de e-step en kan er ‘s avonds de reactietijd van gebruikers getest worden. Tevens is er Voi’s Traffic School RidelikeVoila, gecertificeerd door VIAS. Zo leren gebruikers welke verkeersregels zij moeten respecteren en het is tevens een manier om gratis ritten te verkrijgen met als doel de verkeersveiligheid, de mobiliteit en de veiligheid in het algemeen te verbeteren.

In samenwerking met iedere stad waar Voi actief is, kijken zij welke oplossingen aangeboden moeten worden in die stad. Ook zijn zij het eerste micromobiliteitsbedrijf dat jaarlijks een veiligheidsrapport uitbrengt.

Voi is een wereldwijde partner van Citymapper en Moovit. In augustus van dit jaar, een paar weken geleden, is Voi ook een samenwerking aangegaan met Google Maps. In meerdere steden in Europa staan de e-scooters van Voi als vervoermiddel in de routeplanner. Zo wordt het nog makkelijker om de route te plannen, de reistijd te berekenen, de prijs in te schatten en verschillende vervoersmiddelen te combineren. Deze functie zal naar verwachting in september in Brussel beschikbaar zijn.

Klimaat neutrale micro mobiliteit

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Voi. Zij zijn de eerste e-step aanbieder die een volledige levenscyclusanalyse van hun dienst liet uitvoeren door EY en deze publiceerde. Hierdoor hebben zij hun uitstoot in kaart kunnen brengen en alternatieven ontwikkeld om deze te reduceren. Zo is het nieuwste model van Voi’s e-step, dat ook in de Brusselse straten aanwezig is, gemaakt van 30% gerecycleerd materiaal en heeft een levensduur van 5 jaar, oftewel 26.000 km.

Voi investeert in verbeterde e-steps en de opleiding van lokale reparatieteams zodat elke step en elk onderdeel zo lang mogelijk gebruikt kan worden. Daarnaast heeft de invoering van verwisselbare batterijen geleid tot een aanzienlijke daling van 95% in de uitstoot. Lege batterijen worden nu ter plaatse verwisseld met behulp van bakfietsen of e-vans, alle vervoersmiddelen van Voi zijn elektrisch. Tevens gebruiken zij groene energie voor hun gehele onderneming. Tenslotte hergebruikt Voi de reserveonderdelen. Indien een e-step niet meer gebruikt kan worden dan geven ze hem een tweede leven. Het doel is om tegen 2022 geen afval meer te produceren.

“Bij Voi werken we samen met steden en gemeenschappen om de overgang naar gedeelde, multimodale en klimaat neutrale mobiliteit mogelijk te maken. Wij focussen daarbij op twee pilaren: ten eerste, het aanbieden van een klimaat neutrale mobiliteitsservice, wij zijn heel trots dat Voi sinds januari 2020 klimaat neutraal is. Ten tweede, door mensen te bevorderen om het aantal verplaatsingen met de auto te verminderen. Dat doen wij door onze diensten zo te ontwerpen dat ze inclusief en toegankelijk zijn voor iedereen”, verklaart Richard Corbett.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Voi
Voi, opgericht in augustus 2018, is een Zweeds multimodaal micro-mobiliteitsbedrijf dat elektrische stepsharing en elektrische fietsen aanbiedt in samenwerking met steden en plaatselijke gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat e-steps een sleutelrol spelen in de transformatie naar duurzamere mobiliteitsvormen. Door onze innovatieve technologie, dooropen en transparant het dialoog aan te gaan met steden en overheden en door onze producten aan te passen aan lokale behoeften zorgen we ervoor dat deze transformatie op de juiste manier plaatsvindt. Stap op een e-step wanneer je wil en rijd overal binnen de stad naartoe in slechts een paar minuten - volledig CO2-neutraal. Voi is sinds januari 2020 een CO2-neutraal multimodaal bedrijf en gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidend kader. Daarnaast heeft Voi een heldere strategie opgesteld voor het verminderen en compenseren van C02-uitstoot.
Meer over Voi
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.