BMW implementeert DELMIA Quintiq van Dassault Systèmes voor productieplanning van elektrische aandrijflijnen

Implementatie vormt een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen BMW en Dassault Systèmes om tot verregaande digitalisering van bedrijfsprocessen van de autofabrikant te komen

| Dassault Systèmes | 2 min | 9 september 2021 10:07
Copyright: Dassault Systèmes
BMW en Dassault Systèmes hebben DELMIA Quintiq-planningssoftware geïmplementeerd in drie fabrieken van de autofabrikant in Duitsland. Het gaat om productielocaties waar componenten voor aandrijflijnen voor elektrische BMW’s worden gebouwd. De implementatie van DELMIA Quintiq vormt een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen BMW en Dassault Systèmes om tot een verregaande digitalisering van de bedrijfsprocessen van de autofabrikant te komen.

Virtuele omgeving voor productieplanning

De assemblagelijnen voor e-drives in Dingolfing, Leipzig en Regensburg zijn nu gekoppeld aan de virtuele omgeving die DELMIA Quintiq biedt voor het plannen van productie die op meerdere locaties plaatsvindt. Hierdoor kan de fabrikant onder andere insteltijden van machines inkorten en voorraden optimaliseren, waardoor interessante kostenreducties mogelijk zijn. Bovendien kan BMW nu zeer snel reageren op eventuele problemen in de supplychain, waardoor een negatieve impact op de productie wordt voorkomen. In de nabije toekomst zal de implementatie van DELMIA Quintiq verder worden uitgebreid met nog eens vijf fabrieken waar BMW onderdelen produceert.

Snelgroeiende vraag naar elektrische auto’s

“De vraag van consumenten naar elektrische auto’s groeit snel. Dit veroorzaakt druk bij alle toeleveranciers om op deze vraag in te spelen, zeker nu er op sommige gebieden sprake is van schaarste”, zegt Laurence Montanari, Vice President Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Het is van essentieel belang dat alle componenten van elektrische aandrijflijnen op tijd worden geproduceerd en geleverd. Iedere component die niet op het juiste moment op de juiste locatie beschikbaar is, heeft direct invloed op de verkoop van auto’s.”

“Het risico op dit soort tekorten is te verminderen door een nieuwe manier van productieplanning toe te passen die de flexibiliteit en de efficiency van de supplychain verbetert. Het is hierbij cruciaal dat de fabrikant niet alleen uitstekend zicht heeft op de enorme hoeveelheden data die over alle individuele componenten beschikbaar zijn, maar dat deze informatie bovendien voor alle betrokkenen beschikbaar is. Met de implementatie van DELMIA Quintiq is dit voor BMW nu mogelijk. Hierdoor is het autoconcern in staat om sneller betere beslissingen te nemen. Dat leidt niet alleen tot een verdere verbetering van de productiviteit, maar ook van de zakelijke key performance indicatoren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.