Google introduceert Spaces en meer innovaties in Google Workspace

Spaces biedt gebruikers één plek voor meer flexibele samenwerkingsmogelijkheden

| Google | 3 min | 09 september 2021 15:17
Gewaardeerd
Copyright: Google
Google's nieuwe functionaliteiten in Google Workspace bevorderen hybride werken en maken samenwerken nog eenvoudiger. Zo wordt in Google Chat ‘spaces’ uitgerold en de vergaderfunctie verder geoptimaliseerd.

Centrale plek voor teamsamenwerking

Spaces vormt de centrale plek voor teamsamenwerking in Google Workspace. Spaces is nauw geïntegreerd met Google Workspace-tools zoals Agenda, Drive en Documenten, waardoor gebruikers op een betere manier kunnen deelnemen aan discussies, kennis en ideeën kunnen delen en samen aan projecten kunnen werken. Spaces maakt het mogelijk om gemakkelijk de volledige geschiedenis, context en inhoud van gesprekken te zien, zodat iedereen deze kan volgen en op elk moment een bijdrage kan leveren.

Spaces is vanaf vandaag beschikbaar voor alle gebruikers. Daarnaast voegt Google in de komende weken en maanden nog meer unieke functies toe aan spaces om teams volledig te ondersteunen:

  • Gestroomlijnde navigatie: een flexibele interface helpt gebruikers eenvoudig toegang te krijgen tot hun inbox, chats, spaces en vergaderingen – alles vanaf één locatie – zodat ze van belangrijke werkzaken op de hoogte kunnen blijven.
  • Te ontdekken spaces: spaces en hun inhoud kunnen door alle leden van een organisatie worden ontdekt, zodat andere mensen de conversatie kunnen vinden en eraan kunnen deelnemen. Beheerders kunnen ook instellen dat inhoud van spaces standaard vindbaar is binnen hun organisatie.
  • Verbeterde zoekfunctie: hiermee kunnen gebruikers eenvoudig zaken vinden binnen en tussen spaces, of zelfs nieuwe spaces ontdekken om lid van te worden. ‘Alles doorzoeken' in spaces opent krachtige nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en maakt het eenvoudiger om toegang te krijgen tot de collectieve kennisbank van het team.
  • In-line threading van onderwerpen: de mogelijkheid om op elk bericht te reageren, stimuleert diepere discussies en samenwerking tussen teams en organisaties.
  • Robuuste beveiligings- en beheerfuncties: tools voor contentmoderatie, het beheren van spaces en het opstellen van de juiste regels voor gezonde communicatie tussen domeinen en bedrijven.

"Terwijl sommige mensen terugkeren naar de fysieke werkplek, hebben teams de mogelijkheid nodig om altijd en overal flexibel samen te werken", zegt Sanaz Ahari, Senior Director of Product Management, Google Workspace. “Hoe blijven we dan aligned, nemen we beslissingen én bouwen we een teamcultuur op in een hybride omgeving? De innovaties die we vandaag presenteren, helpen om die kloof te overbruggen."

Nieuwe manieren van werken

Nu mensen weer naar kantoor gaan, virtueel blijven werken of een hybride model invoeren, is het belangrijk dat iedereen vanaf elke locatie op dezelfde manier verbinding kan maken om te vergaderen, nieuwe dingen te creëren en samen te werken. Daarom presenteert Google meer nieuwe functies die ervoor zorgen dat iedereen kan vergaderen, waar en wanneer het uitkomt:

  • Werklocatie in Google Agenda: naast het aangeven van virtuele of fysieke aanwezigheid in uitnodigingen voor vergaderingen, kunnen teamleden nu hun werklocatie instellen in Agenda.
  • Bellen via Google Meet: Google is van plan om Meet-oproepen naar alle endpoints in Workspace te brengen. Dit zal als eerste beschikbaar zijn voor 1:1-chats in de Gmail-app.
  • Companion-modus in Google Meet: de Companion-modus wordt vanaf november beschikbaar gemaakt. Hiermee kunnen klanten en gebruikers gemakkelijk deelnemen aan vergaderingen vanaf hun device, terwijl ze gebruikmaken van audio en video in de kamer.
  • Live-vertaalde ondertiteling in Google Meet: later dit jaar zullen live-vertaalde ondertitels beschikbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees – en in de toekomst volgen er nog veel meer talen.
  • Nieuwe devices voor video conferencing: de Series One Board 65 en Series One Desk 27 zijn nieuwe, alles-in-één devices voor video conferencing. De Series One Desk 27 is ideaal voor desktops en kleinere (thuis)kantoren terwijl de Series One Board 65 is ontworpen voor (grote) vergaderruimtes.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.