Snyk sluit $530 miljoen Series F-investering af tegen een waardering van $8,5 miljard

Investering weerspiegelt marktverschuiving naar developer security en de wereldwijde toegenomen vraag naar Snyk’s Developer Security platform

| Snyk | 5 min | 10 september 2021 8:15
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
Snyk, de leider op het gebied van developer security, kondigt vandaag een Series F-investering van $530 miljoen aan om de verschuiving naar developer security binnen de industrie te versnellen. Organisaties moderniseren namelijk hun applicaties in een hoog tempo met de security ingebouwd in de gehele levenscyclus van softwareontwikkeling. De transactie omvatte zowel primaire als secundaire aanbiedingen en resulteerde in meer dan $300 miljoen aan nieuw kapitaal. Het bedrijf heeft tot nu toe in totaal $775 miljoen opgehaald met een waardering van $8,5 miljard na deze ronde; meer dan een verdrievoudiging sinds begin 2021.

De investeringsronde werd geleid door Sands Capital en Tiger Global, met deelname van nieuwe investeerders Baillie Gifford, Koch Strategic Platforms, Lone Pine Capital, T. Rowe Price en Whale Rock Capital Management, evenals bestaande investeerders Accel, Addition, Alkeon, Atlassian Ventures, en fondsen beheerd door BlackRock, Boldstart Ventures, Canaan Partners, Coatue, Franklin Templeton, Geodesic Capital, Salesforce Ventures en Temasek.

"Deze nieuwe investering, samen met de snelle acceptatie van ons platform en het groeiende klantenbestand, valideert onze visie op developer security", zegt Peter McKay, CEO van Snyk. "Wanneer 's werelds groeiende pool van ontwikkelaars - naar schatting 45 miljoen in 2030 [1] - security meeneemt vanaf de start zullen organisaties van elke omvang echt de vruchten kunnen plukken van digitale transformatie, terwijl ze tegelijkertijd de software veiliger maken."

Supersnelle groei om cybercriminaliteit te bestrijden

Snyk heeft in 2021 al een aantal belangrijke mijlpalen behaald na de Series E-financiering en de uitbreiding van het bedrijf naar de Asia Pacific Japan regio eerder dit jaar. Terwijl het bedrijf de volgende stap zet in deze volgende cruciale fase van supersnel schalen, bouwt het voort op een sterke basis.

In 2021 heeft Snyk tot nu toe:
  • Jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) met 154% op jaar-op-jaar verhoogd;
  • Het klantenbestand uitgebreid tot meer dan 1.200 bedrijven, van gevestigde grote namen tot opkomende spelers op het gebied van hypergroei-technologie;
  • 320 medewerkers aangenomen met de verwachting om het jaar af te sluiten met meer dan 800 medewerkers wereldwijd;
  • Meer dan 40+ nieuwe productfuncties geleverd;
  • Met succes FossID overgenomen om licentie-compliance en C/C++-mogelijkheden uit te breiden.
"Snyk's innovatieve developer-first aanpak pakt een kritieke behoefte van bedrijven aan - het stelt ontwikkelaars in staat om snel te kunnen handelen zonder de security in gevaar te brengen", zegt Michael Clarke, Managing Partner, Sands Capital. "We zijn verheugd om deel uit te maken van dit volgende hoofdstuk in Snyk's indrukwekkende ontwikkeling en we zijn blij om te zien dat het bedrijf deze groeiende markt leidt met nieuwe, innovatieve producten."

"Sinds de oprichting van het bedrijf in 2015 hebben we Snyk zien evolueren van een pionier op het gebied van developer security tot de de facto leider in deze belangrijke en groeiende tak", zegt John Curtius, Partner, Tiger Global Management, "We bewonderen wat het Snyk-team tot nu toe heeft bereikt, maar zijn nog enthousiaster over wat de toekomst brengt terwijl zij blijven werken aan hun visie om alle ontwikkelaars ter wereld in staat te stellen veilig te bouwen.”

De toekomst is developer security

's Werelds eerste beveiligingsplatform voor ontwikkelaars wordt al gebruikt door miljoenen ontwikkelaars en meer dan 1.200 klanten wereldwijd, waaronder Asurion, Google, Intuit, MongoDB, New Relic, Revolut en Salesforce. Klanten en gebruikers van Snyk hebben samen meer dan 300 miljoen tests uitgevoerd in de afgelopen 12 maanden en meer dan 30 miljoen kwetsbaarheden verholpen in de afgelopen 90 dagen.

Snyk creëert een naadloze ontwikkelaarservaring voor het integreren van security in de applicatie- en security-intelligentie in een SaaS-platform met producten die direct inspelen op zowel de behoeften van legacy als moderne technologiestacks, waaronder open source, containers en infrastructure as code.

"Slechts shifting left is niet langer voldoende en de security moet nu volledig eigendom zijn van ontwikkelaars, zodat ze zijn uitgerust om securityproblemen in realtime aan te pakken zodra deze zich voordoen", zegt Guy Podjarny, oprichter en president van Snyk. "Onze aanpak maakt security eenvoudig, zodat moderne ontwikkelaars klaar zijn voor succes, en beveiligen wat ze bouwen zonder een security-expert te hoeven worden of vertraging op te lopen."

De financiering zal een impuls zijn voor de productinnovatie en -ontwikkeling van Snyk, die volgende maand op de gratis jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, SnykCon 2021, zal worden onthuld. Het bedrijf is van plan om op dat moment nieuwe verbeteringen aan zijn Developer Security Platform, nieuwe workflowintegraties, verbeterde functionaliteit en nieuwe functies, te introduceren.

Ervaren leiderschap toevoegen

Om Snyk te helpen deze ambitieuze groeiplannen te blijven uitvoeren, heeft Snyk zijn leiderschapsteam versterkt met de toevoeging van Chief Revenue Officer, Dino DiMarino, die begin volgende maand bij het bedrijf zal beginnen.

DiMarino, een veteraan in de cybersecurity-industrie, werkte hiervoor vijf jaar bij Mimecast (NASDAQ), waar hij als Chief Revenue Officer verantwoordelijk was voor de wereldwijde verkoop. Voorafgaand aan Mimecast was DiMarino Vice President of Sales for the Americas voor RSA, de securitydivisie van EMC, waar hij leiding gaf aan een team van meer dan 250 mensen. In zijn nieuwe rol bij Snyk zal DiMarino zich richten op de voortdurende wereldwijde expansie, het versnellen van de uitbouw van priority go-to-market-initiatieven en het verder versterken van de capaciteiten van het bedrijf op het gebied van financiële dienstverlening en overheidsorganisaties.

DiMarino is een van de vele nieuwe ervaren leiders die onlangs aan het Snyk-team zijn toegevoegd, na de aanstelling van Chief People Officer Adriana Bokel Herde eerder deze maand, evenals Chief Marketing and Customer Experience Officer, Jeff Yoshimura, CIO Erica Geil en Vice President, Asia Pacific Japan (APJ) Sales, Shaun McLagan eerder dit jaar. Deze leiders voegen zich bij verschillende nieuwe bestuursleden die in 2021 zijn toegevoegd, waaronder Tamar Yehoshua (Chief Product Officer, Slack) en Michael Scarpelli (Chief Financial Officer, Snowflake).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Snyk

Snyk is een DevOps-first securitybedrijf dat organisaties helpt om open source veilig te gebruiken. Snyk is de enige oplossing die naadloos en proactief kwetsbaarheden en licentie-inbreuken in open source dependencies en container images vindt en herstelt. De oplossing van Snyk is gebouwd op een uitgebreide, eigen database met kwetsbaarheden, die wordt onderhouden door een gespecialiseerd researchteam in Israël en Londen. Dankzij de nauwe integratie in bestaande DevOps-workflows, broncontrole (inclusief GitHub, Bitbucket, GitLab) en CI/CD-pipelines, maakt Snyk efficiënte beveiligingsworkflows mogelijk en wordt de mean-time-to-fix gereduceerd.
Meer over Snyk

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.