Derde editie The Dutch Stream Awards gaat nu van start

Nederlands grootste streaming awardshow vindt plaats op 2 december

| Blue | 3 min | 10 september 2021 11:57
Copyright: Logitech
Vandaag is de derde editie van The Dutch Stream Awards (DSA) aangekondigd. De DSA honoreert streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2021 maakten. Op maandag 4 oktober start de eerste stemronde en de uitreiking van de DSA wordt op donderdag 2 december live uitgezonden op Twitch.

De DSA groeit hard. Vorig jaar volgden meer dan een half miljoen gamers via Twitch en social media de verkiezingen. Dat was een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste editie in 2019.

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch, YouTube of Facebook. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Zeker tijdens de periodes van de lockdown werd er vooral door jongeren meer dan ooit afgestemd op streamingkanalen. Zo kent Twitch ruim 1.5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.

De DSA bestaat uit twee stemrondes plus twee liveshows waarin de nominaties en de winnaars van de felbegeerde awards worden bekendgemaakt. De eerste stemronde begint op maandag 4 oktober en in deze ronde worden de nominaties bepaald. De genomineerden worden op donderdag 28 oktober bekendgemaakt. De tweede en laatste stemronde start op maandag 1 november en deze ronde bepaalt de winnaars. De stream waarin de awards worden uitgereikt vindt plaats op donderdag 2 december. Er worden in totaal tien awards uitgereikt, waarbij er twee nieuwe categorieën zijn:
  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall - Powered by NZXT (publiek en vakjury)
  • Nieuw! Beste Non Gaming stream (publiek)
  • Nieuw! Beste esports stream (publiek)
  • Beste Talent - Powered by Blue Microphones (50% publiek / 50% vakjury)
  • Beste Productie - Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)

Beste Talent

Om de vele opkomende streamtalenten een kans te bieden om door te breken naar de top is ook dit jaar de categorie Beste Talent aanwezig. Dit keer maken nog meer talenten een kans om genomineerd te worden. Waar er vorig jaar drie streamers de finale haalden, worden dat er nu twaalf. Bij de finale wordt de winnaar niet alleen bepaald op basis van het aantal stemmen, maar voor 50% ook op basis van een juryrapport. Zodat ook echt het beste talent wint.

De inschrijvingen voor deelname aan de Beste Talent Award starten op vrijdag 10 september.

Vorig jaar volgden ruim 200.000 live kijkers de stemming en prijsuitreiking via het DSA-kanaal en de meer dan 60 Twitch kanalen die deze stream restreamden. Populaire streamers als Serpentgameplay (86.700 volgers), Puxque (67.000 volgers), Morrog (106.000 volgers) en het collectief Lekker Spelen (117.000 volgers) gingen er met een felbegeerde award vandoor.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Blue
Blue zet een erfenis van 25 jaar van innovatief, geavanceerd ontwerp en prestaties voort met bekroonde microfoons en de veelgeprezen hoofdtelefoonlijn. Blue is al vele jaren door Inc. Magazine uitgeroepen tot een van de snelstgroeiende bedrijven en biedt een scala aan opnametools voor bijna elke toepassing in zowel de professionele als de consumentenmarkt. Van Blue's vlaggenschip Studio Bottle-microfoon tot een premium hoofdtelefoonlijn, tot 's werelds #1 USB-microfoons, Blue heeft tools die creativiteit stimuleren. Blue is een merk van Logitech International.
Meer over Blue
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.