MODIFI haalt 20 miljoen euro aan extra financiering op voor ontwikkeling internationale Trade Management-hub voor mkb-bedrijven

Series-B ronde maakt upgrade digitaal handelsfinancieringsplatform mogelijk

| MODIFI | 4 min | 14 september 2021 0:01
Copyright: Markus Spiske op Unsplash
FinTech MODIFI heeft na een Series B-ronde 20 miljoen extra financiering opgehaald, waarmee haar beurswaarde nu ruim 100 miljoen euro bedraagt. Deze ronde stond onder leiding van de nieuwe investeerders Heliad Equity Partners en Neva, dat onderdeel is van Intesa San Paolo, de grootste bankengroep van Italië, aangevuld met een substantiële bijdrage van de bestaande investeerders Global Founders Capital, Maersk Growth en Picus Capital. De extra financiering maakt omvangrijke upgrades mogelijk van het online handelsfinancieringsplatform van MODIFI, zodat klanten al hun handelsactiviteiten bij één loket kunnen onderbrengen. Via deze hub kunnen zij wereldwijd nieuwe handelspartners vinden en risico’s die gepaard gaan met het internationale handelsverkeer en vreemde valuta beheren.

Het mkb vertegenwoordigt 99 procent van alle bedrijven in Nederland, terwijl hun aandeel in de wereldhandel veel kleiner is. Zij beschouwen problemen die zij ondervinden bij het vinden van nieuwe handelspartners, het vinden van financiering en een gebrek aan online betalingsmogelijkheden hierbij als belangrijkste obstakels. Veel mkb-bedrijven vallen terug op traditionele kanalen om klanten te werven, zoals beurzen en fysieke bijeenkomsten. De coronacrisis heeft deze mogelijkheden beperkt en meer mkb-bedrijven aangezet online actief te worden. Het is de missie van MODIFI kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van groei, wat ook een extra een impuls kan geven aan de Nederlandse economie. In Nederland heeft MODIFI haar portfolio uitgebreid met financieringsmogelijkheden voor zowel importeurs als exporteurs, in het bijzonder in de markt voor e-commerce en elektronica.

Internationaal knooppunt

“Kleine en middelgrote bedrijven beschikken vaak niet over de tools en expertise om met hetzelfde gemak handel te drijven als grote ondernemingen. De oplossingen die beschikbaar zijn, zijn erg gefragmenteerd en niet gebaseerd op een geïntegreerde aanpak van de vraagstukken waar zij tegenaan lopen. We zijn erin geslaagd om handelsfinanciering te digitaliseren. Nu gaan we ons platform verder ontwikkelen tot een internationaal knooppunt voor het beheer van handelstransacties. Zo stellen we mkb-bedrijven in staat hun handelsactiviteiten op een effectieve en eenvoudige manier te beheren. We zijn blij dat we door onze samenwerking met Heliad Equity Partners en Neva twee nieuwe sterke partners kunnen toevoegen aan onze bestaande aandeelhouders”, zegt Nelson Holzner, CEO en medeoprichter van MODIFI.

Eén loket

MODIFI is het enige digitale handelsplatform voor mkb-bedrijven dat de handelsregio’s in Europa, Azië en Noord-Amerika bedient - een cluster dat ongeveer 80 procent van de wereldwijde import en export vertegenwoordigt. Zij ondersteunt mkb-bedrijven met eenvoudige digitale oplossingen voor handelsfinanciering, -risico’s en voor het eenvoudig monitoren en beheren van handelstransporten.

Grootste online platform

“MODIFI is in de afgelopen jaren niet alleen gegroeid in business en reikwijdte, maar ook in haar systematische aanpak van vraagstukken die samenhangen met internationale handel. We zijn blij dat we het sterke team rond Nelson Holzner, Sven Brauer en Jan Wehrs kunnen ondersteunen in hun missie zich te positioneren als grootste online platform voor Trade Management en handelsfinanciering voor mkb-bedrijven. Kleine en middelgrote bedrijven vertegenwoordigen ruim 90 procent van alle bedrijven wereldwijd en zijn de ruggengraat van onze economie. Het is dan ook cruciaal dat we hen helpen in hun verdere ontwikkeling en in staat stellen winstgevende groei te realiseren”, zegt Falk Schaefers, CEO of Heliad Equity Partners.

Vereenvoudigen van financieringsprocessen

“Het feit dat ze er in een korte tijd in is geslaagd financiering aan te trekken en investeerders en partners uit alle delen van de wereld aan zich te binden, laat zien dat MODIFI veel potentie heeft om uit te groeien tot miljardenbedrijf. In de internationale handel neemt de behoefte aan hoogwaardige digitale oplossingen toe. MODIFI heeft al veel vooruitgang geboekt bij het vereenvoudigen en automatiseren van financieringsprocessen. We hebben er alle vertrouwen in dat MODIFI in staat is ook andere uitdagingen die onderdeel zijn van het internationale zakendoen met succes het hoofd te bieden”, aldus Mario Costantini, CEO van Neva SGR.

MODIFI werd in de eerste helft van 2021 geïntroduceerd in Nederland, de Verenigde Staten en Bangladesh, nadat zij een krediet ter waarde van 60 miljoen dollar kreeg van de Silicon Valley Bank. Naast een kantoor in Amsterdam heeft het bedrijf vestigingen in Berlijn, New York, Delhi, Dhaka, Mumbai, Shenzhen, Hong Kong en Dubai.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over MODIFI

MODIFI heeft als missie om financiering sneller en op eenvoudige wijze toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrijf. De Duitse fintech is opgericht in 2018 en richt zich op een industrie die een totale waarde van 20 miljard dollar vertegenwoordigt en waar de helft van de financieringsaanvragen door banken wordt afgewezen. Dit resulteert in een jaarlijks financieringstekort van 1,5 miljard dollar. Via haar papierloze online platform stelt MODIFI mkb’ers in staat te groeien, stimuleert zij sterke internationale partnerschappen ten voordele van lokale economieën. 
Meer over MODIFI

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.