Qlik voor tiende jaar op rij benoemd tot leider in Gartner's MQ voor Analytics en BI Platforms

| Qlik | 3 min | 17 februari 2020 14:58
Copyright: Qlik
Qlik is door Gartner benoemd als leider in het Magic Quadrant voor Analytics en Business Intelligence Platforms*. Deze erkenning betekent het tiende opeenvolgende jaar voor Qlik in het leiderskwadrant van Gartner. Qlik staat daarnaast al sinds 2006 in Gartner’s Magic Quadrant. Een gratis exemplaar van het volledige rapport kan worden gedownload op https://www.qlik.com/GartnerMQ2020.

"Qlik helpt klanten bij het versnellen van de bedrijfswaarde door middel van data. Daarnaast biedt Qlik een volledig scala aan mogelijkheden om onbewerkte data om te zetten naar realtime inzichten en gerichte actie", aldus Mike Capone, CEO van Qlik. “We blijven winstgevend groeien. Onze sterke prestaties hebben ons in staat gesteld om te investeren in het leveren van een end-to-end platform met data-integratie, AI-gestuurde inzichten en conversatie-analyse. Met onze recente acquisitie van RoxAI bieden we geautomatiseerde, intelligente alarmering voor realtime besluitvorming. Tegelijkertijd blijven we investeren in mogelijkheden die de waarde van data voor elke organisatie vergroten."

Moderne data-analyse omvat een volledige workflow; van initiële datavoorbereiding, integratie en catalogisering tot AI-gestuurde inzichten en het nemen van datagestuurde besluiten. Organisaties versnellen de bedrijfswaarde van hun data met de end-to-end data-integratie- en analyseplatforms van Qlik, die op elk punt in de gehele data- en analysepijplijn waarde leveren.
  • Qlik Data Integration versnelt de ontdekking en beschikbaarheid van analytics-ready data door realtime datastreaming, datawarehouse-automatisering en de creatie van datapools
  • Qlik Data Catalyst® verrijkt en catalogiseert gegevens om deze op een zeer gereguleerde manier naadloos beschikbaar te maken voor zakelijke gebruikers
  • Qlik Sense® zet de standaard voor moderne analyse met zijn associatieve analyse-engine, geavanceerde AI en schaalbare multi-cloud-architectuur
  • Qlik Insight Bot™ vergroot het vermogen van de gebruiker om gegevens in zijn workflow te verkennen via conversatie-analyses
  • Het recent verworven RoxAI en de bijbehorende Ping intelligente alarmeringssoftware breidt het vermogen van Qlik verder uit om realtime, datagestuurde inzichten te leveren voor besluiten, waar en wanneer dan ook, zodat deze het verschil maken voor zakelijk succes.
Met het enige end-to-end data-integratie- en analyseplatform, en de meest robuuste set van SaaS-analyseaanbiedingen, biedt Qlik organisaties de mogelijkheid om toegang en gebruik van enterprise-ready data voor elke werknemer beschikbaar te maken.

Qlik helpt organisaties ook een Data Literacy as a Service-benadering te gebruiken voor het creëren van een datagestuurde cultuur door de recente lancering van de eerste Data Literacy Consulting Service en de Signature Services. Data Literacy as a Service probeert op drie manieren een door data gedreven cultuur te creëren. Het maakt de waarde van analytische technologie en processen duidelijk aan mensen, het levert een doorlopend adoptieprogramma en opleiding met betrekking tot data, en het biedt 24/7 ondersteuning.

* Gartner, "Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms" door James Richardson, Rita L. Sallam, Kurt Schlegel, Austin Kronz, Julian Sun, 11 februari 2020.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Qlik

Qlik werkt elke dag aan een datavaardige wereld, waarin iedereen data in kan zetten om betere beslissingen te nemen en elke mogelijke uitdaging op te lossen. Alleen Qlik biedt end-to-end, realtime oplossingen voor data-integratie en -analyse die organisaties helpt toegang te krijgen tot hun data en deze om te zetten in waarde. Bedrijven gebruiken Qlik om dieper in het gedrag van hun klanten te duiken, bedrijfsprocessen opnieuw uit te vinden, nieuwe winstmogelijkheden aan te boren en risico's en beloningen tegen elkaar af te wegen.
Meer over Qlik

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.