Nieuwe Security Awareness and Culture Professional-certificering volgende stap in volwassenheid security-professionals

Met certificering zet H Layer een nieuwe standaard voor organisaties die een hoogwaardige security-cultuur nastreven

| KnowBe4 | 2 min | 13 september 2021 11:29
H Layer Credentialing, dat wereldwijd certificeringen voor IT-(security)professionals opzet, introduceert zijn nieuwe Security Awareness and Culture Professional (SACP)-certificering. De SACP-certificering is een erkende, onafhankelijke certificering die security-professionals die zich bezighouden met security awareness kunnen gebruiken om hun expertise met betrekking tot dit onderwerp te valideren. Met deze certificering zet H Layer een nieuwe standaard voor organisaties die een hoogwaardige security-cultuur nastreven en zich willen wapenen tegen de gevaren van social engineering. KnowBe4 is groot voorstander van degelijke training en certificeringen en ziet dit nieuwe initiatief van H Layer als solide aanvulling op bestaande trainingen en certificeringen en een waardevolle aantekening voor elke cybersecurity-professional.

Wat doet een SACP?

SACP-gecertificeerde specialisten zijn bekend met alle aspecten van een modern security awareness-programma en voldoen aan internationaal erkende professionele normen. Een SACP houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van de kennis over beveiliging, en gaat actief aan de slag met de overtuigingen en gedragingen van de medewerkers binnen zijn of haar organisatie. Onder andere door best practices voor security awareness-programma‘s toe te passen, de naleving van voorgeschreven trainingsdoelen te bewaken en alle betrokkenen voortdurend op de hoogte te houden over de effectiviteit van de programma’s die ze hebben uitgerold. Op deze manier draagt een SACP bij aan het bouwen en onderhouden van een goed functionerende security-cultuur.

Jelle Wieringa, Security Awareness Advocate bij KnowBe4: “Effectieve cybersecurity bestaat uit een holistische aanpak van technologie, proces én mens. Deze laatste wordt door sommige organisaties nog wel eens vergeten. Een onafhankelijke certificering voor security awareness is een grote stap voorwaarts en onderstreept het belang van de menselijke factor in cybersecurity. Het bijzondere aan het initiatief van H Layer is dat ze ook expliciet aandacht besteden aan de security culture die de basis moet vormen voor een effectief en strategisch cybersecuritybeleid. Wat mij betreft dient een SACP-certificering als een belangrijke graadmeter voor organisaties die zoeken naar gekwalificeerde cybersecurity-experts.‘

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.