Onderzoek Barracuda onthult de grootste uitdagingen op het gebied van netwerkbeveiliging

Organisaties worstelen met netwerkinbraken, ransomware-aanvallen, werken op afstand en meer

| Barracuda Networks | 2 min | 14 september 2021 9:11
Afbeelding: Heeft uw organisatie in de afgelopen 12 maanden een succesvolle inbreuk op de beveiliging geleden als direct gevolg van een netwerkaanval? | Copyright: Barracuda Networks
 • Organisaties hebben te maken met netwerkinbraken; bij een aanzienlijk deel van deze aanvallen gaat het om ransomware
 • Ondanks snelle connectiviteit ondervinden medewerkers die thuis werken nog steeds operationele uitdagingen en problemen met de kwaliteit van de verbindingen
 • Secure Access Service Edge (SASE)-technologieën worden gezien als de oplossing om data-inbraken te voorkomen en om problemen met thuiswerken op te lossen
 • Organisaties investeren daarom in Secure Access Service Edge (SASE)-technologieën
Barracuda heeft het rapport ‘The state of network security in 2021’ gepubliceerd. Voor dit rapport zijn 750 IT-beslissers over de hele wereld ondervraagd die verantwoordelijk zijn voor de netwerken, de publieke clouds en de security van hun organisatie. Dit heeft inzichten opgeleverd in cloudadoptie, thuiswerken, securityproblemen en andere uitdagingen rond securityrisico's.

Het onderzoek laat zien dat netwerkinbraken, ransomware-aanvallen en uitdagingen rond thuiswerken en werken op afstand ervoor zorgen dat de vraag naar cloud-native Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen toeneemt.

Enkele interessante uitkomsten uit het rapport:
 • 81% van de respondenten gaf aan dat hun organisatie het afgelopen jaar minstens een keer het slachtoffer is geweest van een securityincident
 • Bedrijven met personeel dat voornamelijk vanuit huis werkt, zagen een significant hoger percentage netwerkinbraken (85%), vergeleken met bedrijven met personeel dat vooral op kantoor werkt (65%).
 • Maar liefst 74% van de ondervraagden zei dat hun organisatie het afgelopen jaar het slachtoffer is geweest van ten minste één ransomware-aanval.
 • Momenteel werkt gemiddeld slechts 14% van de medewerkers van de onderzochte bedrijven continu op kantoor.
 • Maar liefst 97% van de respondenten die werken met apparaten die verstrekt zijn door hun bedrijf, deelt hun internetverbinding thuis met andere leden van hun huishouden. Daarmee blijft het risico op een inbraak bestaan.
 • 73% van de bedrijven die alle apps in de publieke cloud draait, heeft al SD-WAN geïmplementeerd. Dit is twee keer zoveel als bedrijven met slechts enkele apps in de publieke cloud (37%).
 • 68% van de bedrijven met alle apps in de publieke cloud heeft Zero Trust Network Access (ZTNA) geïmplementeerd, bij bedrijven met slechts enkele apps in de publieke cloud is dit slechts 38%.
 • Organisaties gebruiken gemiddeld 31 Software-as-a-Service (SaaS)-apps.
 • Gemiddeld wordt volgens respondenten 64% van hun dataverkeer naar publieke cloudproviders geleid.

“Organisaties hebben te maken met een groot aantal netwerkinbraken en staan voor continue uitdagingen rond connectiviteit en security, nu ze zich aanpassen aan hybride werkomgevingen”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Maar bedrijven realiseren zich dat de overstap naar SaaS-applicaties en naar de public cloud zorgt voor een verbetering van zowel de gebruikerservaring als van de security, dus beginnen ze nieuwe SASE-technologieën te implementeren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.