Shopify introduceert Shopify Markets

Een cross-border-oplossing waarmee Nederlandse webshops gemakkelijk internationaal kunnen verkopen

| Shopify | 4 min | 14 september 2021 9:50
Afbeelding: Een markt toevoegen gaat zeer eenvoudig | Copyright: Shopify
Shopify, het marktleidende e-commerce platform voor multi-channel sales, introduceert vandaag Shopify Markets, een cross-border-oplossing waarmee Nederlandse bedrijven en merchants, ongeacht hun grootte, makkelijker internationaal kunnen verkopen.

Buitenlandse consument bezoekt massaal Nederlandse webshop

De wereldwijde e-commercesector kende in 2020 een recordjaar: de verkopen groeiden met 27,6% naar $4,3 biljoen*. Meer en meer van deze verkopen vonden cross-border plaats. Alleen al in juli van dit jaar verkocht meer dan 55% van de Nederlandse merchants** producten en/of diensten in andere landen. Hiermee voldeden ze aan een duidelijke behoefte, want 58% van het verkeer naar een Nederlandse winkel op Shopify komt vanuit het buitenland.

E-commerce is een wereldwijde industrie met wereldwijde mogelijkheden. Met Shopify deden merchants alleen al in 2020 voor meer dan 20 miljard dollar aan cross-border verkopen. Bovendien groeit de behoefte naar cross-border selling enorm: in juli 2021 was meer dan 27% van al het verkeer naar Shopify-winkels afkomstig van internationale kopers.

Uitdagingen cross-border e-commerce

Ondanks dat e-commerce wereldwijd enorme mogelijkheden biedt, kunnen deze grenzeloze mogelijkheden ook beangstigend zijn. Iedere markt kent zijn eigen unieke nuances waar verkopers rekening mee moeten houden. Denk hierbij aan de wisselkoers, een andere taal en lokale betaalmethoden. Ondernemers weten hierdoor niet altijd waar ze moeten beginnen.

"Wij geloven dat retail in de toekomst altijd en overal aanwezig is. Nu de toegang tot en de adoptie van internet wereldwijd steeds beter wordt, zal cross-border commerce voor alle merken en bedrijven mogelijk zijn, ongeacht hun grootte en budget," vertelt Mel van Lieshout, Country Manager Nederland bij Shopify. “Om het voor alle merchants makkelijker te maken om te profiteren van de wereldwijde verkoopkansen, heeft Shopify het zogenoemde Shopify Markets gepresenteerd. Dit is een end-to-end cross-border-oplossing die merchants kunnen gebruiken om vanuit één Shopify-winkel internationale markten te identificeren, op te zetten, te lanceren en te optimaliseren."

Voordelen van Shopify Markets: De snelle groei van wereldwijde e-commerce heeft voor een verschuiving gezorgd in de consumentenverwachtingen rondom zowel de grote als de onafhankelijke merken. Shopify Markets brengt de wereldwijde commerce voor merchants op één plek samen en stelt hen zo in staat om daar te zijn waar hun klanten zich ook bevinden. Via Shopify Markets kunnen Nederlandse merchants:

Gemakkelijk nieuwe markten betreden

Met slechts enkele muisklikken kunnen merchants nieuwe markten opzetten en hun producten en/of diensten aanbieden aan klanten van over de hele wereld. Merchants kunnen deze markten beheren vanuit een centraal dashboard, zodat ze één uniforme weergave van hun hele bedrijf hebben.

Via op maat gemaakte ervaringen voor elke markt het kopersvertrouwen en de conversie verhogen

We hebben gezien dat de conversie voor shops die de lokale taal en valuta gebruiken respectievelijk tot 1.13 en 1.40 keer hoger is. Om merchants te helpen hun klanten in alle regio's een optimale ervaring te bieden, helpt Shopify Markets merchants om gemakkelijk aanpassingen te maken in:
  • Lokale valuta's en betaalmethoden;
  • Prijsstelling en afrondingsregels per markt;
  • Productbeschikbaarheid per markt;
  • Lokale talen;
  • Lokale domeinen met automatische SEO-optimalisatie;
  • Het tonen van de juiste valuta/taal op basis van het land van de koper;
  • Invoerrechten en -belastingen namens de koper om onverwachte kosten bij de levering van het product te vermijden (merchants kunnen deze kosten nu verrekenen bij het afrekenen)

Hun cross-border activiteiten optimaliseren via bruikbare inzichten en slimme instellingen

Shopify heeft inzichten en aanbevelingen beschikbaar waardoor merchants beter kunnen bepalen waar, wanneer en hoe zij het effectiefst kunnen verkopen in een nieuwe regio. Deze gegevens zijn gebaseerd op samengestelde data van de meer dan 1,7 miljoen Shopify-merchants over de hele wereld.
Slimme instellingen zorgen er daarnaast voor dat merchants automatisch optimaliseren en zo de beste resultaten krijgen, zonder dat daar een toegewijd, wereldwijd operationeel team voor nodig is. Merchants hoeven bijvoorbeeld niet in de gaten te houden welke betaalmiddelen populair zijn in elke markt. Shopify weet welke methode voor de hoogste conversie zorgt en laat automatisch de beste betaalmethoden zien in de checkout.

Dankzij een centraal wereldwijd beheerplatform veel tijd besparen

Merchants kunnen vanuit één winkel moeiteloos gelokaliseerde storefronts maken, wat inhoudt dat ze al hun cross-border commerce vanuit één plek in de Shopify-administratie kunnen beheren, met op maat gemaakte klantervaringen voor elke markt – of die markt nu een land is, zoals Nederland, of een regio, zoals heel Europa. Daarnaast hebben merchants dankzij Shopify’s gecentraliseerde handelsplatform een uniforme weergave van hun hele bedrijf en kunnen ze in de gaten houden hoe hun bedrijf (zowel in eigen land als over de grens) presteert in de geactiveerde markten.

Shopify Markets is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland en wordt over de komende maanden uitgerold naar alle merchants. Ga naar shopify.com/markets om je in te schrijven voor vroege toegang.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.