Vier tips voor een optimale IT-ondersteuning van hybride onderwijs

De verwachting is dat hybride leren in het onderwijs de norm zal worden

| Dynabook | 3 min | 14 september 2021 11:41
Copyright: Dynabook
Op afstand leren zal, in navolging van op afstand werken, voorlopig niet verdwijnen. De verwachting is dat hybride leren in het onderwijs de norm zal worden. Dit heeft gevolgen voor de IT-strategie van onderwijsinstellingen. Niet alleen dienen ze aandacht te hebben voor technologie, maar ze moeten ook oog hebben voor duurzaamheid. Dynabook geeft vier tips voor de IT-afdeling van onderwijsinstellingen om hun strategie up-to-date te houden.

1. Herwaardering huidige strategie

Op het hoogtepunt van de coronapandemie waren er wereldwijd 1,6 miljard leerlingen die niet naar school konden. Ook in Nederland waren scholen en universiteiten lange tijd gesloten, waardoor halsoverkop overgestapt moest worden naar digitaal onderwijs. Op afstand lessen volgen en leren werd de standaard. Nu we aan de vooravond van het tijdperk van hybride leren staan, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de IT-strategie die tijdens de pandemie is geïmplementeerd. Voldoet die aan de eisen van een situatie waarin een deel van de leerlingen vanuit huis meekijkt via het beeldscherm, en een deel fysiek aanwezig is in het klaslokaal of collegezaal? Voor welke technologische oplossingen er ook wordt gekozen, de leservaring dient op beide plekken optimaal te zijn.

2. Investeer daar waar nodig

Investeringen in onderwijstechnologie verdubbelden wereldwijd naar 16 miljard dollar in 2020. Een groot deel van dat geld ging naar cloudoplossingen, IT-ondersteuning en draagbare devices. Met name laptops bleken onmisbaar, zo bleek ook uit Europees onderzoek door Dynabook. Slimme investeringen in een veilige en robuuste IT-uitrusting zullen zich dan ook terugbetalen op de lange termijn. Bovendien zorgt het voor betere ervaringen van leerlingen die vanuit huis de les volgen. Security en voldoende connectiviteitsmogelijkheden zijn daarbij essentieel.

3. Oog voor duurzaamheid

Laptops, computers, printers en andere hardware hebben allemaal hun eigen ecologische voetafdruk. Wat dat betreft is de huidige toename van het aantal devices dat gebruikt wordt om op afstand te kunnen werken en leren slecht nieuws voor het milieu. Onderwijsinstellingen doen er daarom goed aan om van een lineair model naar een circulair model over te stappen, waarbij het hergebruiken of doorverkopen van devices een centrale rol speelt. De voordelen van een dergelijke strategie gaan bovendien verder dan alleen duurzaamheid. Zo levert doorverkoop extra inkomsten op die weer geïnvesteerd kunnen worden. Recycling zorgt ervoor dat hardware die ‘op’ is, op een veilige manier wordt verwerkt.

4. Betere IT-ondersteuning

Ook het verbeteren van IT-ondersteuning kan de ecologische voetafdruk verkleinen doordat de levenscyclus van devices hiermee verlengd wordt. Goed onderhouden apparatuur gaat immers langer mee. In deze tijden van op afstand leren is het extra belangrijk dat er goede IT-ondersteuning op afstand is, zodat leerlingen of docenten die thuis met technologische problemen kampen direct de juiste hulp krijgen. Het is daarom geen verrassing dat investeringen in IT-ondersteuning op afstand voor een meerderheid van de onderwijsinstellingen een prioriteit is.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.