Supermicro breidt portfolio van single-processorsystemen uit

Nieuwe Intel Xeon E-2300 en 3(e) generatie Intel Xeon Scalable-processoren ondersteunen applicaties in opkomende verticale markten

| Supermicro | 2 min | 14 september 2021 11:49
Copyright: Supermicro
Super Micro Computer, Inc. (SMCI), wereldleider op het gebied van enterprise computing, opslag, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt een uitbreiding van zijn single-processorsystemen portfolio aan. De nieuwe systemen, met nieuwe Intel Xeon E-2300 en 3(e) generatie Intel Xeon Scalable-processoren, ondersteunen een groot aantal applicaties in opkomende verticale markten. Hierdoor kunnen klanten exact de optimale configuratie samenstellen die nodig is voor hun applicaties, variërend van servers op instapniveau voor de Intelligent Edge tot systemen van datacenterklasse.

De MicroBlade en MicroCloud ondersteunen, dankzij de Intel Xeon E-2300 processoren, applicaties voor content streaming, EDA, interactief gamen en bare-metal cloud-instances. Bedrijven kunnen ook profiteren van rackmount-systemen op basis van deze nieuwe processorfamilie, die extra I/O- en beveiligingsfuncties bevatten. De nieuwe single-socket 3(e) generatie Intel Xeon Scalable-processorgebaseerde systemen, zoals de 6U SuperBlade, zijn ideaal voor high-density multi-node-applicaties. De Supermicro SuperServer E403 wall-mount edge-server voor telco-omgevingen maakt gebruik van de hogere aantallen cores, grotere geheugencapaciteit en snellere I/O, die nodig zijn om hoge prestaties te leveren.

"Onze multi-node-oplossingen en high-volume rackmount-systemen maken nieuwe generatie computing mogelijk voor ondernemingen en cloudproviders," aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. "We leveren een uitgebreid portfolio van single-processorsystemen geoptimaliseerd voor applicaties die de beste prestaties en efficiëntie moeten bieden voor gerichte workloads: waaronder telco, edge, opslag, beveiliging, AI-inferencing en bare-metal-provisioning."

De nieuwe single-socket-systemen van Supermicro leveren de prestaties en mogelijkheden om een uitgebreide set workloads in het datacenter aan te sturen. Deze nieuwe systemen zijn voorzien van PCI-E 4.0 I/O, waardoor knelpunten worden weggenomen en applicaties sneller kunnen worden uitgevoerd vergeleken met systemen van eerdere generaties. Ze bevatten nu ook ondersteuning voor de SGX-beveiligingsfuncties van Intel. De nieuwe single-socket-systemen zijn verkrijgbaar in verschillende form factors, waaronder multi-node-servers, rackmount-servers en workstations.

Single-socket 3(e) generatie Intel Xeon Scalable-processorgebaseerde systemen ondersteunen tot 16 DIMM-slots, waardoor tot 4TB DRAM of 6TB DRAM + Intel Optane Persistent Memory (Pmem) mogelijk is. De op Intel Xeon E-2300-processoren gebaseerde systemen leveren essentiële serverprestaties voor kleine bedrijven met maximaal 8 cores en 128 GB DDR4-geheugen bij een TDP van 95 watt.

De servers van Supermicro die zijn geoptimaliseerd voor single-socket-applicaties met 3(e) generatie Intel Xeon Scalable-processoren zijn onder andere:
  • SuperBlade - multi-node-systemen met de hoogste dichtheid;
  • 5G/Edge - configureerbare mobiele netwerken en computing van datacenterklasse op de Intelligent Edge;
  • Mainstream - veelzijdige rackmount-servers voor enterprise-applicaties;
  • WIO - I/O -geoptimaliseerde rackmount-servers;
  • Storage - Enterprise-geoptimaliseerde opslagsystemen.
De nieuwe Supermicro-servers die gebruikmaken van de Intel Xeon E-2300 bevatten onder meer:
  • MicroBlade - Veelzijdige en schaalbare multi-node-oplossingen;
  • MicroCloud - Systemen met hoge dichtheid voor specifieke of schaalbare cloudhosting;
  • WIO - Kosteneffectieve I/O-geoptimaliseerde rackmount-servers;
  • Mainstream - Enterprise-rackmount-servers op instapniveau.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Supermicro
Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), de toonaangevende innovator op het gebied van hoogwaardige, zeer efficiënte servertechnologie, is wereldwijd een toonaangevende leverancier van geavanceerde server Building Block Solutions® voor Enterprise Data Center, Cloud Computing, Kunstmatige intelligentie en Edge Computing Systems. Supermicro zet zich in voor de bescherming van het milieu door middel van zijn "We Keep IT Green®"-initiatief en biedt klanten de meest energiezuinige, milieuvriendelijke oplossingen op de markt.
Supermicro, Server Building Block Solutions en We Keep IT Green zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van Super Micro Computer, Inc. AMD, het AMD Arrow-logo, EPYC en combinaties zijn daarom handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc. Alle andere merken, namen en handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren ervan.
Meer over Supermicro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.