Horizon College en Bit Academy scholen professionals om tot software developer met upskill programma

Deelnemers kunnen erkende mbo-certificaten behalen voor betere aansluiting op de arbeidsmarkt

| Bit Academy | 3 min | 14 september 2021 13:13
Copyright: Bit Academy
Bit Academy, de vernieuwende peer-to-peer opleider voor ICT-onderwijs, kondigt vandaag aan dat het Horizon College uit Purmerend zijn upskill programma gaat aanbieden. Deelnemers kunnen hiermee officieel erkende mbo-certificaten behalen en hebben hierdoor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt.

Het upskill programma is een opleiding om professionals versneld om te scholen tot developer. Dankzij het programma kunnen deelnemers binnen 10 tot 24 weken worden klaargestoomd voor een junior positie op de arbeidsmarkt. Omdat de opleiding (deels) online gegeven wordt, zal het Horizon College op diverse momenten examens organiseren. Op deze manier kunnen de studenten keuzedeelcertificaten mbo halen die zijn erkend door het werkveld. Bijkomend voordeel is dat deelnemers die een examen halen, vrijstelling krijgen voor bepaalde vakken op een mbo niveau 4-opleiding. Dit programma is onderdeel van het actieplan van Purmer Valley, een samenwerkingsverband tussen het regionale bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente Purmerend om het ICT-onderwijs in de regio te versterken en te verrijken.

Peer-to-peer onderwijs

Bij de lessen van het upskill programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Het programma bestaat uit verschillende modules die deelnemers in hun eigen tempo kunnen afronden. De modules bestaan uit ‘leren door te doen’. Deelnemers krijgen hierdoor niet veel uitleg, maar gaan zelf aan de slag met oefeningen. Gedurende het traject kunnen deelnemers 24/7 vragen stellen aan medecursisten en coaches uit het bedrijfsleven. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven.

Verschillende richtingen

Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende richtingen (tracks): fullstack PHP developer, data engineer of webdeveloper. Gedurende de track fullstack PHP developer leren deelnemers om websites te bouwen waar logica in zit. Aan de voorkant, maar zeker ook aan de achterkant. Wat meer analytische deelnemers kunnen kiezen voor de track data engineer. Vaak hebben bedrijven te maken met ongestructureerde datasets. Deelnemers leren via deze track om data te koppelen, te organiseren en te ontsluiten zodat organisaties effectief van hun data gebruik kunnen maken. De track webdeveloper brengt deelnemers de basisvaardigheden van een front end developer bij, zoals HTML, CSS en Javascript. Daarnaast leren deelnemers ook hoe een website beter gevonden kan worden via zoekmachines.

Snel en verantwoord

“Het Horizon College is de grootste aanbieder van mbo-opleidingen boven het Noordzeekanaal. Wij werken al ruim een jaar samen met de Bit Academy om studenten op te leiden tot software developer. Sinds de coronacrisis merken wij dat ook steeds meer professionals zich willen laten omscholen tot developer,” aldus Patrick Colli, opleidingsmanager ICT bij het Horizon College. “Het upskill programma van de Bit Academy biedt een perfect platform om dit snel en verantwoord te realiseren.”

Bewaking van het lesprogramma

“Bij online studies is het vaak lastig om aan te tonen wat deelnemers hebben gedaan. Dankzij de samenwerking met het Horizon College is dit beter te toetsen,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Doordat de vakbekwame docenten van het Horizon College de kwaliteit van het programma continu bewaken kunnen wij ons online lesprogramma nog meer verbeteren. Bovendien krijgen deelnemers een certificaat dat de kans op een baan aanzienlijk vergroot.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bit Academy
Bit Academy is een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, dat is opgezet in samenwerking tussen verschillende ROC’s en onderzoeksorganisatie Bit. Het onderwijsprogramma van de Bit Academy bestaat uit peer-to-peer onderwijs. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. De lessen van de Bit Academy worden verzorgd door bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven die aan alle eisen voldoen om les te geven op het mbo. Bovendien krijgen de mbo’ers de kans om zich op te trekken aan de young professionals en topstudenten (uit het hbo en wo) van BIT, die werken aan innovatieve, betaalde projecten voor het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen mbo’ers zich optrekken aan een ander niveau.

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen wordt de Bit Academy voortdurend gecontroleerd door de ROC’s, waardoor studenten een officiële mbo opleiding op niveau 4 kunnen afronden. Aangezien het een regulier bekostigde opleiding is, betalen studenten evenveel studiegeld als voor een reguliere opleiding en hebben ze de voordelen van studiefinanciering en een ov-studentenkaart. Op deze manier zorgt de opleiding ervoor dat studenten gemakkelijker kunnen doorstromen naar het HBO en sneller kans hebben op een baan in het ICT werkveld.
Meer over Bit Academy
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.