Introductie Prisma SASE, een Secure Access Service Edge-oplossing die netwerktoegang en beveiliging samenbrengt voor hybride werknemers

SASE bevat een nieuwe SD-WAN-toepassing met geïntegreerde 5G om filiaaltransformatie te versnellen en ADEM om uitzonderlijke gebruikerservaringen te leveren

| Palo Alto Networks | 4 min | 14 september 2021 15:10
Afbeelding: De Prisma SASE, een Secure Access Service Edge-oplossing | Copyright: Palo Alto Networks
Palo Alto Networks introduceert vandaag Prisma® SASE, wat Prisma Access en Prisma SD-WAN samenbrengt in een geïntegreerde cloudservice met toonaangevende netwerkbeveiliging en een volgende generatie SD-WAN. Prisma® SASE zorgt ervoor dat organisaties veilig en productief blijven terwijl hun medewerkers afwisselend werken tussen filiaallocaties, het thuiskantoor en onderweg. Palo Alto Networks is al erkend als SASE-marktleider met bijna 2.500 SASE-klanten en introduceert nu nieuwe innovaties voor Prisma SASE, waaronder SD-WAN met geïntegreerde 5G. Hiermee kunnen SASE-implementaties voor filiaallocaties en ADEM worden versneld om gebruikers een verbeterde digitale ervaring te bieden, ongeacht hun locatie.

Het onlangs gepubliceerde State of Hybrid Workforce Security 2021-rapport toont dat 61% van de organisaties moeite heeft om de benodigde beveiliging te bieden die thuiswerken vereist. De urgente behoefte aan SASE om de beveiliging, connectiviteit en productiviteit voor hybride werknemers te verbeteren, blijft dan ook versnellen.

"Hybride werk is niet meer weg te denken. Organisaties hebben daarom een oplossing nodig waarmee ze toegang tot alle applicaties die door hun werknemers op hun netwerk worden gebruikt, kunnen beveiligen, ongeacht de locatie - op afstand, mobiel of op kantoor", zegt Anand Oswal, senior vice president of products, Firewall as a platform bij Palo Alto Networks. "Prisma SASE is een massaal gedistribueerde cloudservice die de meest complete SASE-oplossing op de markt biedt, waardoor het voor organisaties extreem eenvoudig wordt om hun hybride personeelsbestand op te schalen en te beveiligen, en tegelijkertijd een uitzonderlijke gebruikerservaring te bieden."

Prisma SASE zal een aantal nieuwe mogelijkheden uitrollen:
  • Nieuwe gebundelde SKU's, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om SASE te gebruiken. Prisma SASE brengt Zero Trust Network Access (ZTNA), Cloud Secure Web Gateway (SWG), Cloud Access Security Broker (CASB), Firewall as a Service (FWaaS) en SD-WAN samen in één oplossing.
  • Nieuwe SD-WAN-toepassing met geïntegreerde 5G (ION 1200), biedt organisaties de mogelijkheid 5G-WAN-verbindingen te leveren om hun netwerken als onderdeel van de Prisma SASE-oplossing uit te breiden. Dit gebeurt onder andere door active/active 5G-WAN-interfaces in Prisma SASE te draaien om het verplaatsen van data overbodig te maken.
  • Nieuwe CloudBlades-integraties, waaronder ServiceNow, Microsoft Teams en Zoom voor verbeterde connectiviteit bij het hybride werken. CloudBlades is een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om via API's verschillende cloudservices te integreren in de Prisma SASE-oplossing.
  • De enige SASE-native Autonomous Digital Experience Management in de industrie, die een nieuwe digitale ervaring introduceert voor alle gebruikers en filiaallocaties op Prisma SD-WAN (eerder in 2021 geïntroduceerd voor mobiele gebruikers op Prisma Access). Tegelijk biedt het inzicht in de prestaties van de cloudinfrastructuur, applicatieprestaties en kan het gebruikersverkeer monitoren.
  • Geïntegreerde Cloud Secure Web Gateway met opnieuw ontworpen configuratieworkflows, die zeer eenvoudige en gemakkelijk te definiëren webbeveiligingsregels biedt met vooraf gedefinieerde aanbevelingen en continue monitoring om aan te sluiten op de behoeften van hybride werknemers.
"Organisaties implementeren applicaties in datacenters, openbare clouds en edge-locaties voor werknemers thuis, op kantoor of op externe locaties. Deze sterk verspreide omgevingen vergroten de behoefte aan veilige verbindingen. ESG-onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het zorgen voor een geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossing de hoogste prioriteit is voor organisaties in 2021", aldus Bob Laliberte, senior analyst voor ESG. "Palo Alto Networks Prisma SASE stelt organisaties in staat om aan die eis te voldoen door een nauwkeurig geïntegreerde en uitgebreid beveiligde service edge-oplossing te leveren die beveiliging, netwerken en het beheer van digitale ervaringen combineert. Dit omvat de mogelijkheid om active/active 5G draadloos WAN met meerdere verbindingen in het nieuwe ION-1200-apparaat te benutten, wat de innovatieve rol van Prisma SASE in de industrie benadrukt.”

"Met Prisma SD-WAN konden we onze winkels transformeren en volledig nieuwe manieren bieden om met onze klanten om te gaan. Hierdoor ontstond een ervaring waar online en in-store winkelen naadloos samen kwamen", zegt Tommy Meek, Chief Information Officer bij Aaron's, een toonaangevende omnichannel-aanbieder van woninginrichting, consumentenelektronica en meer. "We geloven dat de combinatie van Prisma SD-WAN met Prisma Access ten behoeve van SASE-mogelijkheden de digitale transformatie voor organisaties, zoals die van ons, kan versnellen."

"AT&T speelt een cruciale rol bij het helpen van bedrijven bij het transformeren van hun netwerk- en beveiligingsinfrastructuur met SASE", zegt Rupesh Chokshi, VP, AT&T Cybersecurity. "De uitrol van Prisma SASE door Palo Alto Networks sluit aan bij onze strategie om innovatie aan de edge te stimuleren door gebruikers op grote schaal te verbinden en te beschermen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.