Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

Nieuwe managed wave ‘metroconnect’ verbinding tussen de Amsterdam Data Tower (AMS17) en Amstel Business Park (AMS18)

| InterXion | 2 min | 14 september 2021 15:36
Afbeelding: De Amsterdam Data Tower | Copyright: InterXion
Interxion: A Digital Realty Company, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten in Europa, heeft de derde en laatste fase van de uitbreiding van haar datacenter AMS17 voltooid. Met deze uitbreiding maakt Interxion vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower. De uitbreiding aan datavloer biedt klanten in totaal 2.048 extra beschikbare vierkante meters met 2,4 megawatt aan extra vermogen.

Amsterdam Data Tower

De Amsterdam Data Tower is een carrier-neutrale datacenter en onderdeel van de connectiviteitshub van het Amsterdam Science Park. Deze voorziet in de connectiviteitsbehoeften van vele honderden klanten. Het uitgebreide ecosysteem van telecombedrijven, Internet Service Providers (ISP’s) en kabelleveranciers zorgt dat de Amsterdam Science Park Campus ook wel de Gateway to Europe wordt genoemd.

De toren werd in 2016 officieel geopend door Digital Realty. Nu, precies vijf jaar later, kunnen klanten profiteren van nog meer ruimte en capaciteit, maar met hetzelfde hoge niveau van dienstverlening en netwerkconnectiviteit. Het imposante gebouw heeft nu totaal een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en 7 megawatt beschikbaar voor klanten. De heropening betekent tevens een strategische uitbreiding van de routekaart voor de wereldwijde infrastructuuroplossing van Digital Realty, PlatformDIGITAL®, waarmee klanten gedistribueerde workflows wereldwijd met elkaar kunnen verbinden binnen de groep verspreid over 290 datacenters in 47 metropoolregio’s en 24 landen.

Connectie met Amstel Business Park versterkt connectiviteitshub

Een nieuwe managed wave ‘metroconnect’ verbinding tussen de Amsterdam Data Tower (AMS17) en Amstel Business Park (AMS18) zorgt ervoor dat alle colocatiefaciliteiten van Interxion nu nog beter met elkaar verbonden zijn. Met de aanwezigheid van belangrijke spelers, zoals connectivity providers, ISP’s en grote Internet exchanges (zoals AMS-IX en NL-ix), hebben klanten in Amsterdam toegang tot meer dan 700 providers op PlatformDIGITAL® in Europa. Hiermee ondersteunt Interxion de groeiende digitale economie van Amsterdam, Nederland én Europa.

“De digitale economie hervormt in hoog tempo alle sectoren, zowel de publieke als de private. Als gevolg daarvan hebben ondernemingen steeds vaker behoefte aan een data-centrische aanpak”, zegt Michel van den Assem, Managing Director bij Interxion: A Digital Realty Company. “Onze aanwezigheid en uitbreiding op het Amsterdam Science Park voorziet in deze behoefte van zowel lokale als wereldwijde klanten. Door hun kritieke infrastructuur bij ons onder te brengen, profiteren klanten van toegang tot een bloeiende datagemeenschap met dichte netwerkconnectiviteit en interconnectiviteit met strategische Europese locaties.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over InterXion
Interxion: A Digital Realty Company, is een toonaangevende leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten en bedient een breed scala aan klanten vanuit haar datacenters in diverse Europese landen en vanuit haar datacenters wereldwijd. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Connectiviteitsproviders, Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.
Meer over InterXion
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.