Snowflake lanceert de Financial Services Data Cloud

Klantgerichte en datagedreven innovatie versnellen in de financiële dienstverlening

| Snowflake | 5 min | 14 september 2021 16:02
Copyright: Snowflake
 • Financial Services Data Cloud stelt bedrijven in staat om disruptieve, klantgerichte producten te bouwen en nieuwe inkomstenstromen te creëren, terwijl naleving van de hoogste normen op het gebied van beveiliging en governance mogelijk wordt gemaakt
 • De productomzet van Snowflake van klanten in de financiële dienstverlening groeide met meer dan 100% YoY[1]
 • Ongeveer 57% van de financiële dienstverleners in de Fortune 500 gebruikt Snowflake[2]
Snowflake, het Data Cloud-bedrijf, heeft vandaag de Financial Services Data Cloud aangekondigd waarmee Snowflake haar branchespecifieke platformbeheermogelijkheden verenigt met branchekritieke datasets en door Snowflake- en partners- geleverde oplossingen. Zo helpt Snowflake financiële dienstverleners een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop ze data gebruiken om bedrijfsgroei te stimuleren en betere klantervaringen te bieden.

Naarmate de verwachtingen van klanten, wettelijke vereisten en datavolumes toenemen, helpt Snowflake's Data Cloud organisaties om hun omzetgroei en innovatie te versnellen en tegelijkertijd de risico's te verkleinen. Klanten van banken, verzekeringen, fintech en investeringsbeheer, en anderen in de financiële dienstverlening, kunnen Snowflake's Financial Services Data Cloud gebruiken om nieuwe klantgerichte producten en diensten te lanceren, fintech-platforms van de toekomst te bouwen en hun naleving van regelgeving te versnellen. Toonaangevende klanten zoals Allianz, AXA, BlackRock, Capital One, NYSE, Refinitiv, Square, State Street, Western Union en Wise maken al deel uit van de Financial Services Data Cloud.

"Als een vertrouwd wereldwijd merk met miljoenen klanten over de hele wereld, is onze prioriteit altijd geweest om ons te concentreren op wat onze klanten vandaag en morgen nodig hebben, en te blijven innoveren om deze behoeften te overtreffen", zegt Tom Mazzaferro, Chief Data Officer van Western Union. “De op de sector afgestemde mogelijkheden van Financial Services Data Cloud, samen met de best-in-class databeveiliging en governance van het Snowflake-platform, zijn de sleutel tot het technologische moderniseringsprogramma van Western Union en tot onze visie om ons nieuwe ecosysteem op te bouwen dat miljoenen mensen over de hele wereld met elkaar verbindt.”

De mogelijkheden voor platformbeheer van Snowflake zijn ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van de hedendaagse financiële dienstverleners.

Snowflake Financial Services Data Cloud stelt klanten in staat om:
 • Veilig samen te werken aan data in de hele onderneming, terwijl je met behulp van de krachtige beveiligings- en governancemogelijkheden van Snowflake efficiënt voldoet aan de wettelijke vereisten. Mogelijkheden die hieraan bijdragen zijn: privéconnectiviteit voor meerdere openbare clouds, verbeterde versleuteling met je eigen sleutel (BYOK), ingebouwde classificatie en anonimisering van gevoelige data en integratie met tokenisatieproviders van derden. Al deze mogelijkheden worden aangeboden in overeenstemming met SOX-normen.
 • Veilig data te delen tussen meerdere openbare clouds met ondersteuning voor het delen met omgevingen met meerdere huurders naar Virtual Private Snowflake (VPS)-omgevingen dat in een toekomstige release zal verschijnen.
 • Gebruik te maken van het feit dat Snowflake het eerste bedrijf is dat de nieuwe Cloud Data Management Capabilities (CDMC)-standaard voor de financiële sector bereikt, die wordt gesponsord door de EDM Council en is geverifieerd door KPMG.
Binnen de Financial Services Data Cloud heeft Snowflake ook door partners geleverde oplossingen aangekondigd. Deze end-to-end-oplossingen maken gebruik van Snowflake's unieke wereldwijde en cross-cloud mogelijkheden voor het delen van data om klanten in het hele ecosysteem van financiële diensten met elkaar te verbinden. Oplossingen zijn onder meer:
 • De Alation-datacatalogus en de nieuwe Data Governance App om databeheer te stimuleren en de transparantie van data controles in de Financial Services Data Cloud te vergroten.
 • Amazon FinSpace, een databeheer- en analyseservice die speciaal is ontwikkeld voor de financiële dienstverlening, biedt analisten toegang tot data die ze in Snowflake hebben.
 • BlackRock lanceerde de Aladdin Data Cloud, een oplossing voor investeringsmanagers om meer waarde uit date te halen, mogelijk gemaakt door Snowflake's platform.
 • Cognizant's Quick Start Third Party Insurance Data Exchange-oplossing stelt verzekeraars in staat om polis- en claimgegevens te integreren met zowel datasets van derden als datasets die beschikbaar zijn op Snowflake's marktplaats, om de risico-evaluatie te verbeteren en verzekering te versnellen.
 • De naadloze integratie van Dataiku met Snowflake voor AI/ML-gerichte klanten, waardoor trainingsmodellen direct binnen Snowflake kunnen worden gebruikt.
 • HUX for Financial Services van Deloitte biedt retailbanken een 360-acquisitieoplossing voor klanten, mogelijk gemaakt door Snowflake.
 • EY Comply, de door EY beheerde service voor rapportage over regelgeving op het gebied van vermogensbeheer, gebouwd op het Snowflake-platform.
 • EY ESG Arena, het EY Environmental and Social Governance datanormalisatieplatform gebouwd op het Snowflake-platform.
 • Het State Street AlphaSM-dataplatform, mogelijk gemaakt door Snowflake, versnelt de tijd tot inzicht voor institutionele beleggers en vermogensbeheerders met veilige en beheerde datatoegang.
Daarnaast heeft Snowflake Solution Accelerators aangekondigd: middelen die zijn ontworpen om de time-to-value voor klanten te versnellen en omvat open datamodellen, oplossingsreferentie-architecturen en gerelateerde professionele services.

De Financial Services Data Cloud bevat ook datasets van branchepartners en dataproviders die native toegankelijk zijn via Snowflake om:
 • Samenwerking tussen klanten te ondersteunen, zodat spelers uit de branche veilig kunnen samenwerken aan live data met partners, en verouderde processen voor het dupliceren van data en het onnodig heen en weer doorgeven van bestanden achter kunnen laten.
 • Toegang mogelijk te maken tot en gebruik te maken van een groeiend aantal datasets van toonaangevende traditionele en alternatieve dataproviders voor de financiële sector onder leiding van Acxiom, S&P Global en FactSet via Snowflake Data Marketplace.

"De Financial Services Data Cloud stelt leiders in staat om nieuwe inkomstenstromen te creëren door middel van toekomstgerichte producten, en samen te werken binnen de nieuwe data-economie voor concurrentievoordeel, terwijl de beveiligings- en governance normen voortdurend worden gehandhaafd", aldus Snowflake VP en Global Head van financiële diensten, Matt Glickman. "Nu meer dan de helft van de Fortune 500-financiële dienstverleners Snowflake** gebruikt, is het duidelijk dat klanten kiezen voor de Data Cloud. De mogelijkheden en het content-ecosysteem van de Financial Services Data Cloud kunnen klanten helpen de toekomst van Finserv nog verder te stimuleren."

 1. Gebaseerd op productinkomsten voor de drie maanden eindigend op 31 juli 2021;
 2. Vanaf 31 juli 2021. Gebaseerd op de Fortune 500-lijst van 2021. Ons aantal Fortune 500-klanten is onderhevig aan aanpassingen voor jaarlijkse updates van de Fortune 500-lijst door Fortune, evenals acquisities, consolidaties, spin-offs en andere marktactiviteiten met betrekking tot dergelijke klanten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snowflake
De missie van Snowflake is om elke organisatie datagestuurd te laten zijn. Ons cloud dataplatform maakt dat mogelijk door onmiddellijke elasticiteit, veilige gegevensuitwisseling en prijs per seconde te leveren, over meerdere clouds. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.
Meer over Snowflake
Disclaimer
Dit persbericht bevat expliciete en impliciete, op de toekomst gerichte verklaringen, inclusief verklaringen met betrekking tot Snowflake-producten, -diensten en technologieaanbiedingen die in ontwikkeling zijn. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan een aantal risico's, onzekerheden en veronderstellingen, waaronder die beschreven onder de kop "Risicofactoren" en elders in het kwartaalrapport op formulier 10-Q voor het fiscale kwartaal eindigend op 31 juli 2021 dat Snowflake heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission. In het licht van deze risico's, onzekerheden en veronderstellingen kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk en nadelig verschillen van de verwachte of geïmpliceerde resultaten in de toekomstgerichte verklaringen. Daarom mag u niet vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen als voorspellingen van toekomstige gebeurtenissen.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.