Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day

Het tech talent-evenement met het thema ‘Create your future’ wordt mede door studenten georganiseerd

| ICT Campus | 2 min | 14 september 2021 16:20
Copyright: ICT Campus
Vrijdag 24 september 2021 vindt de jaarlijkse Tech Day van Digital Days plaats in de Basiliek in Veenendaal. Scholieren van het vmbo en het voortgezet onderwijs krijgen masterclasses over nieuwe technologieën en gaan vervolgens zelf aan de slag met een technisch vraagstuk uit de regio. Het tech talent-evenement met het thema ‘Create your future’ wordt mede door studenten georganiseerd. De Tech Day is het podium voor jongeren in de Regio Foodvalley, waarbij ze enthousiast worden gemaakt voor een opleiding en carrière in de ICT, digitaal en techniek.

Meerdere events voor Digital Days

Normaal gesproken is Digital Days een eendaags evenement. Vanwege corona zijn de activiteiten die normaal gesproken op één dag plaatsvinden verspreid over meerdere dagen. De Hackathon en Game Battle vonden dit jaar volledig online plaats op 12 februari. Als afsluiter organiseert Digital Days op 24 september de Tech Day.

Tech Day

De Tech Day biedt scholieren de kans om kennis te maken met de nieuwste snufjes op technologisch gebied. Het thema gezonde wereld & energietransitie staat deze dag centraal. Met een energiecarrousel van vijf opdrachten voor de vmbo-scholieren, een regionaal vraagstuk over de Energiestrategie Foodvalley voor de havo- en vwo-leerlingen en aansprekende masterclasses worden jongeren ondergedompeld in de wereld van hernieuwbare en duurzame energie.

Rineke Sloetjes van Digital Days: “Tijdens het event gaan jongeren aan de slag met vraagstukken die in de Regio Foodvalley spelen. We brengen scholieren en de praktijk samen tijdens deze dag. De kijk van jongeren op de ontwikkelingen is enorm waardevol voor de regio én de ondernemers.”

Programma

Het eerste gedeelte van de dag bestaat uit twee gezamenlijke masterclasses. Hierdoor krijgen de jongeren inzichten in de toe te passen ICT en techniek om de energietransitie te versnellen, verbeteren of dwarsverbanden te leggen. Na de masterclasses gaan de scholieren in teams (uitgesplitst per opleiding) aan de slag met duurzaamheidsopgaven. De scholieren van de havo en vwo pitchen de plannen voor een vakjury. De dag eindigt met de uitreiking van de Tech Day awards voor beide groepen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ICT Campus
ICT Campus faciliteert samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley. In dit programma werken meer dan 100 IT-bedrijven van ICT Valley, acht gemeenten en onderwijsinstellingen samen met als doel om in 2025 uit te groeien tot hét ICT-centrum van Nederland voor de sectoren (Agro)Food, Health en Tech die de regio rijk zijn. De partners zorgen er samen voor dat de Regio Foodvalley de ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs.
Meer over ICT Campus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.