Techleap.nl helpt de Nederlandse healthtech sector vooruit

Selectie van tien nieuwe healthtech scale-ups voor Rise-programma

| Techleap | 4 min | 15 september 2021 13:53
Techleap.nl verwelkomt tien nieuwe scale-ups in haar Rise-programma, het exclusieve programma voor serieuze techspelers in het Nederlandse scale-up-ecosysteem. Dit kwartaal ligt de focus van het programma volledig op één sector: healthtech. Batch #5 wordt vertegenwoordigd door unieke deelnemers met levensreddende oplossingen die een revolutie teweegbrengen in onze gezondheidszorg.
COVID-19 benadrukte nogmaals het belang van een goede gezondheidszorg voor onze maatschappij. Het is in het afgelopen half jaar duidelijk geworden dat technologie een belangrijke rol speelt in het succes van deze sector. Techleap.nl ziet enorm veel potentie in de healthsector. Zo hebben scale-ups hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek naar COVID-19 en het aanpakken van de uitdagingen van vandaag de dag met behulp van innovatieve oplossingen. Daarom ligt de focus van het Rise-programma nu op deze sector. Het is van belang dat de healthtech scale-ups kunnen blijven groeien en kunnen leren van de expertise die het die het Nederlandse ecosysteem te bieden heeft, maar dat ook vice versa het ecosysteem van hen kan leren en groeien.
Techleap.nl zorgt ervoor dat de tien geselecteerde scale-ups de beste leer- en netwerkinfrastructuur tot hun beschikking hebben. Specifiek krijgen zij toegang tot toonaangevende experts, netwerken en bronnen om te leren van de beste Nederlandse ondernemers en hun schaalambities in de healthtech sector met deze nieuwe ervaringen kunnen versterken.
De tien bedrijven die dit kwartaal geselecteerd zijn behoren tot de healthtech scale-ups van Nederland met de meeste potentie. Het zijn: LeQuest, Manometric, Pacmed, Founda Health, Ancora Health, IME Medical Electrospinning, NewCompliance, DEARhealth, MRIguidance en Prolira.
"We zijn er trots op dat deze tien bedrijven deel uitmaken van onze Batch #5”, zegt Tjarda Voorneman, Lead Techleap.nl Rise Programme. “Geen twijfel mogelijk - hun oplossingen bieden een enorme waarde en impact voor onze gezondheidszorg. We kijken ernaar uit om deelnemers dingen te zien delen, en elkaar en het ecosysteem verder te helpen."
Hieronder vind je meer informatie over de tien nieuwe deelnemers aan het Rise-programma:

LeQuest

LeQuest is opgericht in 2011 en is een multi-vendor specialist voor online interactieve simulatie-gebaseerde training voor het gebruik van medische hulpmiddelen. Het bedrijf werkt samen met zowel zorginstellingen als fabrikanten van medische hulpmiddelen. Hun trainingsmethoden zijn gebaseerd op moderne inzichten in effectieve leermethoden en komen zo dicht mogelijk bij een realistische ervaring als je kunt krijgen.

Manometric

Het Delftse Manometric heeft als missie om orthesen en protheses te transformeren van benodigdheden tot producten die mensen graag dragen. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Pieter Smakman en Robin Jones. Sindsdien heeft Manometric een eigen 3D-handscanner gebouwd, samen met zeer innovatieve beugelontwerpen en automatiseringssoftware.

Pacmed

Pacmed verstoort de wereld van healthtech met zijn machine learning-software die is gebouwd voor gebruik in oncologie, spoedeisende hulp en intensive care. Het bedrijf streeft ernaar om van de zorg een continu lerend netwerk te maken, waarbij het resultaat van elke behandeling direct bijdraagt aan de kwaliteit en efficiëntie van de zorg voor de volgende patiënt.

Founda Health

Founda Health is een technologiebedrijf dat infrastructuur bouwt voor de wereldwijde zorgsector. IT-systemen, applicaties en organisaties in de gezondheidszorg van elke omvang - van startups tot grote ziekenhuizen - gebruiken hun platform voor connectiviteit.

Ancora Health

Ancora Health is een uitgebreid preventief gezondheidsplatform. Meer specifiek is het platform bedoeld om mensen in staat te stellen verantwoordelijkheid te nemen voor hun hulp, welzijn en prestaties door gepersonaliseerde inzichten in jouw lichaam en geest te bieden, evenals bruikbare voedings- en levensstijlbegeleiding op basis van wetenschappelijk bewijs.

VIVOLTA

Vivolta is een Nederlands medisch technologiebedrijf uit Eindhoven dat een revolutie teweegbrengt in medische apparaten door de ontwikkeling van implantaten op basis van nano- en microvezels te faciliteren die het lichaam helpen zichzelf te genezen en nieuw, gezond weefsel te vormen.

NewCompliance

NewCompliance is een wereldwijde marktleider in interoperabele IT-platforms en is opgericht om zorgverleners in staat te stellen de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg aanzienlijk te verbeteren. Het bedrijf is actief in meer dan 35 zorgsystemen in Europa en de VS en werkt samen met verschillende internationale partners, zoals Medtronic, Skytron, Philips en CAVA Robotics.

DEARhealth

DEARhealth bundelt de ervaring van deskundige medisch specialisten, verpleegkundigen, wetenschappers en big data-analyses om gezondheidsresultaten en ervaringen te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen. De AI-gestuurde service van het bedrijf is met succes geïmplementeerd in grote gezondheidssystemen, in ziektegebieden zoals inflammatoire darmaandoeningen, epilepsie en eierstokkanker.

MRIguidance

MRIguidance is een UMC Utrecht spin-off bedrijf gevestigd in Utrecht dat radiologen en orthopedisch chirurgen stralingsvrij BoneMRI levert dat botstructuren visualiseert en karakteriseert. Hun BoneMRI-softwareoplossing genereert een CT-achtig beeld als aanvulling op de beelden van de weke delen die zijn afgeleid van een MRI-scan.

Prolira

Prolira is een scale-up voor medische technologie, opgericht in 2015 als spin-off van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Het Prolira-team is van mening dat acute encefalopathie en delirium effectief kunnen worden behandeld door baanbrekende oplossingen te ontwerpen, zoals de Prolira-DeltaScan. Deze oplossing helpt zorgverleners om patiënten de best mogelijke zorg te bieden bij acute encefalopathie en delier.

Over Techleap Rise

Rise is een exclusief programma voor serieuze spelers in de technologie-industrie die willen opschalen. Het is jouw kans om in contact te komen met andere ondernemers om groei-uitdagingen te bespreken en diepgaande inzichten te krijgen van topondernemers zoals Pieter van der Does (Adyen) of Jitse Groen (Takeaway.com).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Techleap
Techleap.nl helpt het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren. Special Envoy voor Techleap.nl is Constantijn van Oranje.
Meer over Techleap
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.