HP versnelt workplace-oplossingen voor de hybride workforce

Nieuwe cloud-gebaseerde oplossingen voor apparaatbeheer stimuleren de productiviteit van IT en de ervaring van werknemers

| HP | 4 min | 15 september 2021 15:32
Afbeelding: HP Connect for Microsoft Endpoint Manager | Copyright: HP
Vandaag heeft HP Inc. nieuwe oplossingen aangekondigd die apparaatbeheertaken vereenvoudigen en automatiseren, waardoor IT meer vrijheid krijgt om zich te richten op wat het meest belangrijk is voor hun bedrijf en hun medewerkers. HP zet zich in om te innoveren in het hart van hybride werken, door naadloze oplossingen en ervaringen te bieden om mensen te helpen zich aan te passen aan nieuwe manieren van zakendoen. HP's uitgebreide portfolio van hardware, software en cloud-gebaseerde diensten biedt werknemers innovatieve technologie waarmee ze productief, verbonden, samenwerkend en veilig kunnen blijven werken - waar het werk ook gebeurt.

Nu hybride werken de norm blijft, is het beheer van devices voor werknemers nog nooit zo uitdagend geweest. IT-teams moeten voortdurend prioriteiten balanceren om te voldoen aan de eisen van veranderende werkomgevingen en tegelijkertijd de productiviteit te stimuleren en de werknemerservaring te verbeteren. 87% van de bedrijven neemt de ervaring van werknemers op in hun IT-prestatiedoelstellingen[1], maar veel organisaties beschikken niet over de middelen om de toegenomen uitdagingen aan te gaan die ontstaan door werk op afstand. De tijd die wordt besteed aan het beheer van apparatuur en de ondersteuning van gebruikers - ongeacht de locatie - concurreert met het realiseren van strategische IT-initiatieven. De nieuwe oplossingen van HP nemen essentiële taken op het gebied van apparaatbeheer voor hun rekening, waardoor de productiviteit van IT wordt geoptimaliseerd en de ervaring van werknemers wordt verbeterd.

"De toekomst van werk is nu. IT-teams zijn de helden van de nieuwe werkomgeving van vandaag, die werknemers in staat stelt overal vandaan te werken", zegt Sumeer Chandra, Global Head en General Manager, Personal Systems Services, HP Inc. "HP's nieuwe beheeroplossingen zijn geautomatiseerd en schaalbaar voor de steeds veranderende manieren waarop mensen werken. HP Adaptive Endpoint Management is de gouden standaard voor het beheer van pc's in hybride werkomgevingen, om ervoor te zorgen dat apparaten veilig, up-to-date en volledig ondersteund zijn."

Een nieuwe beheerde service voor IT

Voor IT-teams die de manier waarop ze pc's beheren willen moderniseren en automatiseren, is er HP Adaptive Endpoint Management[2], een volledig beheerde service waarmee IT-managers pc's rechtstreeks naar de medewerkers kunnen sturen met zero-touch deployment. In minder dan een uur kunnen werknemers snel aan de slag door gewoon hun Windows pc uit te pakken en zich aan te melden met one-click, waarbij hun suite van applicaties automatisch wordt geïnstalleerd. Hierdoor verloopt de installatie van het apparaat snel en probleemloos - allemaal zonder interactie met IT. HP Adaptive Endpoint Management bevrijdt IT ook van het dagelijkse pc-beheer. Met de hulp van HP service-experts voorziet de service pc's automatisch van Microsoft Autopilot en wordt het beveiligingsbeleid vanuit de cloud afgedwongen. HP service-experts kunnen ook traditioneel lastige legacy-applicaties via de cloud ondersteunen - en zo hun moderniseringsreis helpen versnellen. HP Adaptive Endpoint Management beheert op een veilige manier steeds meer gedistribueerde pc-omgevingen, zelfs met meerdere besturingssystemen en leveranciers.

Nieuwe beheeroplossingen voor IT

Voor IT die de BIOS via de cloud wil beheren, maakt HP Connect for Microsoft Endpoint Manager[3] waardevolle IT-resources vrij door het eenvoudig te maken om de BIOS van commerciële HP pc's op afstand te configureren, te beveiligen en te updaten. IT kan nu beleidsregels opstellen voor groepen apparaten waarmee meer dan 100 verschillende HP BIOS-instellingen kunnen worden aangepast. Ze kunnen de gewenste instellingen systematisch naar de juiste apparaten pushen tijdens de eerste installatie en de instellingen indien nodig op afstand wijzigen - allemaal via de cloud. HP Connect for Microsoft Endpoint Manager stelt IT ook in staat om PC BIOS beter te beschermen tegen ongeautoriseerde wijzigingen, waardoor de risico's die gepaard gaan met traditionele benaderingen op basis van wachtwoorden worden geëlimineerd.

"HP helpt klanten te profiteren van echte enterprise mobility door barrières voor de implementatie van cloud management weg te nemen", zegt Nicole Dezen, CVP, Device Partner Sales Microsoft. "HP Connect for Microsoft Endpoint Manager geeft de hedendaagse apparaatbeheerder meer controle over HP-specifieke apparaatfuncties door gebruik te maken van Microsoft Graph API voor Intune. Dit demonstreert hoe nieuwe diensten en toepassingen mogelijk kunnen worden gemaakt door de mogelijkheid tot uitbreiding van het Microsoft Intune-platform."

Sinds het begin van de pandemie heeft 58% van de ITDM's het gebruik van virtuele desktops versneld[4]. HP Cloud Endpoint Manager[5] is een cloud-ready oplossing die is ontworpen voor IT die een betere manier wil om duizenden HP Thin Clients in te zetten en veilig te beheren, allemaal via een moderne en intuïtieve interface. De oplossing is vanaf elke locatie toegankelijk via een webbrowser en helpt IT bij het prioriteiten stellen van hun dag met aanpasbare dashboards die metrics en analytics bevatten om hen op de hoogte te houden van implementaties, apparaatcompliance en serverstatus. HP Cloud Endpoint Manager voorziet IT-teams van real-time waarschuwingen om problemen snel te identificeren en op te lossen, terwijl ze ook tijd besparen dankzij de automatisering van terugkerende beheertaken.


Afbeelding 1: HP Cloud Endpoint Manager.

Prijzen en beschikbaarheid[6]

  • HP Adaptive Endpoint Management is nu beschikbaar. De prijsstelling varieert op basis van de unieke IT-omgeving en behoeften van elke klant.
  • HP Cloud Endpoint Manager is naar verwachting in januari beschikbaar om te downloaden.
  • HP Connect for Microsoft Endpoint Manager is naar verwachting in december beschikbaar.
  1. Dynata primary research for HP.
  2. HP Adaptive Endpoint Manager includes HP TechPulse, a telemetry and analytics platform that provides critical data around devices and applications and is not sold as a standalone service. HP TechPulse follows stringent GDPR privacy regulations and is ISO27001, ISO27701, ISO27017 and SOC2 Type2 certified for Information Security. Internet access with connection to TechPulse portal is required. For full system requirements, please visit http://www.hpdaas.com/requirements. HP services are governed by the applicable HP terms and conditions of service provided or indicated to Customer at the time of purchase. Customer may have additional statutory rights according to applicable local laws, and such rights are not in any way affected by the HP terms and conditions of service or the HP Limited Warranty provided with your HP Product.
  3. HP Connect for Microsoft Endpoint Manager will be available at Admin.hp.com for HP Pro, Elite, Z and Point-of-Sale PCs managed with Microsoft Endpoint Manager. Subscription to Microsoft Endpoint Manager required and sold separately. Network connection required.
  4. HP Proprietary Research, 5/2020, n = 1070 TDMs: US, Japan, UK [IT POV]
  5. Requires Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2019 or later or HP ThinPro 7.2 operating system or later on endpoint and Internet access. Downloadable from www.hp.com/endpoint-manager. See data sheet for complete details, features and configuration requirements.
  6. Availability subject to change without notice.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.