83% van de IT- en zakelijke leiders zegt dat het aanpassen aan veranderingen betere apps en een betere infrastructuur vereist

Blijkt uit nieuw onderzoek gesteund door Appian

| Appian | 3 min | 15 september 2021 15:39
Copyright: Appian
Appian kondigt vandaag de publicatie en beschikbaarheid aan van “IT’s changing mandate in an age of disruption”, een nieuw rapport van de The Economist Intelligence Unit (EIU), gesteund door Appian. De bevindingen van het rapport zijn gebaseerd op een enquête, die onder meer dan 1000 IT-besluitvormers en senior business-executives bij grote bedrijven wereldwijd werd uitgevoerd – waaronder in Nederland – door de EIU.

Het onderzoek benadrukt de tekortkomingen van bestaande IT-systemen. De IT-achterstand is aanzienlijk en de controle van IT over de digitale infrastructuur is aan het afnemen. Naarmate de vraag van bedrijven naar nieuwe software-toepassingen groeit, verschuiven meer werkzaamheden naar ontwikkelingen buiten de IT. De meeste zakelijke leiders verwachten zelfs dat deze trend zal toenemen.

Tegelijkertijd is men het er roerend over eens dat applicaties aanzienlijk moeten worden verbeterd om organisaties beter te laten inspelen op veranderende bedrijfsomstandigheden. 83% van de respondenten zegt dat voor een betere aanpassing aan externe veranderingen een matige tot aanzienlijke verbetering van de IT-infrastructuur en apps nodig is.

"Het rapport laat zien dat organisaties meer van IT verwachten in een tijd waarin medewerkers en bedrijfsgegevens meer verspreid zijn dan ooit, Met low-code kan IT wendbaarder worden en de complexe applicaties leveren, die bedrijven nodig hebben," aldus Matt Calkins, CEO van Appian.

De onderzoeksgegevens wijzen ook op een weg voorwaarts. De behoefte aan bedrijfsflexibiliteit, aangewakkerd door de COVID-pandemie, zorgt ervoor dat IT een nieuwe, actieve rol moet spelen op basis van organisatorische veerkracht. Op de vraag naar de meest impactvolle gebieden om te verbeteren, waren de top drie antwoorden: ondersteuning van thuiswerkers (72%), integratie van informatie en workflows in de gehele organisatie (69%) en het snel veranderen van systemen en processen (69%).

Andere belangrijke punten die uit het rapport naar voren komen:
  • 3-12 maanden is de gemiddelde backlog voor geplande IT-projecten en de situatie verslechtert naarmate de vraag naar bedrijfsprojecten groter is dan de groei van het IT-budget.
  • 55% van de deelnemers beweren, dat business units nu al meer doen dan IT, om nieuwe applicaties aan te schaffen of te ontwikkelen.
  • 53% van de zakelijke beslissers denkt, dat het volume van applicaties die worden gebouwd of ingekocht door niet-IT bedrijfseenheden in de komende 12 maanden zal toenemen.
  • 75% van de zakelijke beslissers geeft aan dat zij bij de aanschaf of ontwikkeling van nieuwe applicaties hun gegevens bij voorkeur houden waar ze zijn en niet te verplaatsen naar nieuwe opslagplaatsen. 61% van de zakelijke beslissers geeft aan, dat ze weleens een digitaal project hebben moeten annuleren, omdat de voorgestelde app of oplossing niet bij de juiste gegevens kon komen.
  • Ondanks het belang van geavanceerde automatiseringstechnieken meldt 71% van de respondenten, dat relatief weinig van hun toepassingen AI- en/of machine-learning-capaciteiten heeft, en 57% meldt dat RPA-projecten vaak mislukken.
Download het volledige rapport voor meer informatie en praat met Appian, over hoe low-code-automatisering IT versnelt en de bedrijfssamenwerking, prestaties en veerkracht verbetert.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Appian
Appian (NASDAQ: APPN) biedt een low-code ontwikkelingsplatform dat de creatie van krachtige bedrijfsapplicaties versnelt. Veel van 's werelds grootste organisaties gebruiken Appian-applicaties om klantervaring te verbeteren, operational excellence te bereiken en risicobeheer en compliance wereldwijd te vereenvoudigen.
Meer over Appian
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.