Cybercriminelen proberen te profiteren van herstel van de reisindustrie

Volgens een nieuw rapport gepubliceerd door het threat intelligence team van Palo Alto Networks, Unit 42

| Palo Alto Networks | 2 min | 15 september 2021 16:18
Copyright: Palo Alto Networks
Na meer dan een jaar lockdown leidden de stijgende vaccinatiepercentages tot meer interesse in het boeken van vluchten, hotels en rondreizen. Volgens een nieuw rapport dat vandaag is gepubliceerd door het threat intelligence team van Palo Alto Networks, Unit 42, reageerden cybercriminelen op het herstel van de reisindustrie door meer phishing-e-mails met een reisthema en kwaadaardige links uit te sturen.

“Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren om potentiële slachtoffers in de val te lokken door social engineering te gebruiken om populaire trends uit te buiten. Nu proberen ze gebruik te maken van de sterke wens van mensen om te reizen, die vanwege COVID lange tijd onderdrukt is geweest”, aldus Anna Chung, co-auteur van het rapport.

Het rapport:
  • Documenteert hoe de registratie van phishing-URL's met reisthema steeg met de beschikbaarheid van COVID-vaccins.
  • Beschrijft hoe cybercriminelen het Firebase-toepassingsontwikkelingsplatform van Google gebruikten om kwaadaardige websites te hosten die zijn ontworpen om inloggegevens te verzamelen, betalingsgegevens te stelen en malware te verspreiden van werknemers en klanten in de reisindustrie. Google stopte deze oplichting zodra Unit 42 frauduleuze sites meldde die zich voordeden als een vakantieverhuurmarkt, luxe hotelketens, luchtvaartmaatschappijen en andere reisorganisaties.
  • Legt uit hoe Unit 42 samenwerkte met Dropbox om het gebruik van tientallen kwaadaardige reisgerelateerde documenten om slachtoffers te infecteren te stoppen.
Het rapport geeft daarbij ook tips over hoe individuen en bedrijven aanvallen kunnen blokkeren:
  • Blijf waakzaam: klik nooit op links of bijlagen in verdachte e-mails.
  • Leer hoe je de URL en het beveiligingscertificaat van een website kunt verifiëren voordat je inloggegevens invoert.
  • Word bedreven in het identificeren van frauduleuze e-mails.
  • Gebruik multi-factor authenticatie zodat cybercriminelen geen gestolen inloggegevens kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke accounts.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.