Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Versnelde levering van nieuwe softwarediensten binnen leidende ExtremeCloud-portfolio

| Extreme Networks | 3 min | 16 september 2021 10:31
Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. heeft de overname van Ipanema, de cloud-native enterprise SD-WAN-divisie van Infovista afgerond. De acquisitie breidt het leidende ExtremeCloudä-portfolio van Extreme uit en biedt nieuwe cloud-managed SD-WAN- en security-softwareoplossingen voor de Infinite Enterprise.

Extreme versterkt zijn ExtremeCloud-portfolio met Ipanema’s SD-WAN mogelijkheden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit, inzetbaarheid en veiligheid bij het verbinden van locaties, applicaties en devices. Extreme vergroot zo zijn leiderschapspositie in cloud en versnelt zijn doel om klanten te voorzien van gedistribueerde connectiviteit, security en cloudmogelijkheden.

Door de acquisitie ontstaat een tweeden center of excellence voor Extreme in Europe. Het bedrijf verdiept zo zijn aanwezigheid in de regio. Ipanema heeft meer dan 400 klanten en zijn oplossingen zijn te vinden op meer dan 100.000 sites. Extreme wil de bestaande relaties van Ipanema met toonaangevende MSP’s en XSP’s verder versterken als onderdeel van zijn go-to-market strategie in heel EMEA.

Data van analisten over cloud-networking

Een recent rapport van de 650 Group liet zien dat cloud-managed services het snelst groeiende segment is in networking, met vijf procent groei kwartaal op kwartaal. Het rapport gaf aan dat Extreme Networks op dit moment vooroploopt in de markt met 26 procent groei en een overall hoger marktaandeel van 13 procent.

Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks: “De afronding van de overname van Ipanema versnelt onze leidende positie en groeimogelijkheden in cloudnetworking door de deur te openen naar nieuwe software-abonnementsdiensten binnen ons ExtremeCloud-portfolio. Onze klanten en partners zijn enthousiast over onze visie en hoe deze overeenkomst een concurrentievoordeel en duidelijke marktdifferentiatie zal blijven bieden. Dankzij onze expertise op het gebied van fusies en overnames en onze focus op uitvoering konden we dit eerder dan gepland afronden en we zijn verheugd dat zoveel getalenteerde Ipanema-medewerkers zich bij Team Extreme voegen.”

Nabil Bukhari, Chief Technology Officer, Extreme Networks: “De overname van Ipanema biedt ons een raamwerk om SASE-functies uit te bouwen en een rijk ecosysteem te creëren dat klanten de flexibiliteit biedt die nodig is om hun bedrijf binnen de Infinite Enterprise te runnen, met betere snelheid, prestaties en beveiliging, allemaal beheerd via een enkele interface. We richten ons op het uitbreiden van de functies van het ExtremeCloud-portfolio om klanten te helpen de beste ervaringen te leveren terwijl ze hun bedrijf overal en altijd uitbreiden.”

Kristian Thyregod, Senior Vice President of Strategy and Market Development, Extreme Networks (voorheen President of Global Enterprise bij Ipanema): “De reactie van de markt op deze overname was enorm positief in de EMEA-regio. Samen zullen we werken aan het verder versterken van de leiderspositie van Extreme door de adresseerbare markt van het bedrijf uit te breiden en wereldwijde innovatie op te schalen - waardoor klanten de complexiteit en kosten van het beheer van steeds meer gedistribueerde netwerken kunnen verminderen. Ons team is verheugd om zich bij Extreme aan te sluiten en zal zorgen voor een onmiddellijke impact.”

Transactie details

Extreme nam Ipanema over via een all-cash deal ter waarde van € 60 miljoen van Infovista, dat momenteel eigendom is van private equity-firma Apax Partners. Moelis & Company LLC was strategisch financieel adviseur voor Extreme Networks.

Financiële gevolgen

Extreme verwacht dat de acquisitie van Ipanema in het boekjaar 2022 neutraal zal zijn wat betreft de Non-GAAP EPS en in het boekjaar 2023 zal bijdragen aan de Non-GAAP EPS. Het bedrijf zal aanvullende informatie verstrekken wanneer het de fiscale resultaten van het eerste kwartaal rapporteert.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.