Bitdefender biedt gratis universele sleutel voor REvil/Sodinokibi ransomware

Universele decryptor is ontwikkeld in samenwerking met bekende wetshandhavingspartner

| Bitdefender | 1 min | 16 september 2021 16:35
Copyright: Bitdefender
Bitdefender heeft in samenwerking met een bekende wetshandhavingspartner een universele decryptor ontwikkeld voor REvil/Sodinokibi. Met deze sleutel kunnen slachtoffers van ransomware aanvallen van REvil die plaatsvonden voor 13 juli 2021 hun bestanden herstellen.

Op 13 juli 2021 ging een deel van de REvil infrastructuur op zwart, waardoor slachtoffers die hun bestanden niet hadden vrijgekocht geen manier meer hadden om hun versleutelde data te herstellen. Met deze decryptie-tool kunnen deze slachtoffers hun data toch weer terugkrijgen.

Het onderzoek loopt nog, dus nog niet alle details kunnen worden bekendgemaakt. Wat nu wel kan worden gedeeld beschrijft Bitdefender in deze blog (inclusief een download naar de decryptor en een tutorial over hoe deze te gebruiken):

https://www.bitdefender.com/blog/labs/bitdefender-offers-free-universal-decryptor-for-revil-sodinokibi-ransomware/

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bitdefender
Bitdefender is een wereldwijd bedrijf op het gebied van beveiligingstechnologie dat geavanceerde end-to-end cyberbeveiligingsoplossingen en geavanceerde bescherming tegen bedreigingen biedt. Sinds 2001 heeft Bitdefender consequent bekroonde zakelijke en consumentenbeveiligingstechnologie geproduceerd en is het een voorkeursleverancier op het gebied van zowel hybride infrastructuurbeveiliging als eindpuntbescherming. Dankzij R&D, allianties en partnerschappen wordt Bitdefender vertrouwd om voorop te lopen en robuuste beveiliging te leveren waarop u kunt vertrouwen.
Meer over Bitdefender
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.