Kaspersky Smart Home Security

Een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

| Kaspersky | 3 min | 17 september 2021 12:09
Copyright: Kaspersky
Kaspersky kondigt de release aan van een nieuwe oplossing - Kaspersky Smart Home Security. De nieuwe aanpak helpt telecomoperators in te spelen op de groeiende vraag van consumenten naar de bescherming van smart home-apparaten. Het biedt uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan mogelijke bedreigingen zoals apparaatstoringen, kwaadaardige aanvallen, verborgen toezicht, en meer. Het product wordt door een telecomoperator op een router geïnstalleerd en het enige wat een gebruiker hoeft te doen, is een applicatie downloaden op een smartphone om de beveiliging van apparaten te controleren en te monitoren.

Vandaag de dag is er een trendverschuiving te zien van afzonderlijke slimme apparaten naar een verbonden ecosysteem dat bestaat uit verschillende genetwerkte gadgets. Met name de markt voor Internet of Things (IoT)-apparaten heeft de laatste tijd een actieve groei doorgemaakt - met een dramatische toename van 23,1% in 2020. Deze trend onderstreept de noodzaak om dit ecosysteem uitgebreid te beschermen tegen een breed scala aan bedreigingen. Dit feit wordt ondersteund door het Nokia-onderzoek, waaruit blijkt dat het aantal aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten is verdubbeld sinds het voorgaande jaar (van 16,17% naar 32,72%). Uit een ander Kaspersky-rapport bleek ook dat de meerderheid van de gebruikers (89%*) zich zorgen maakt over de beveiliging van hun apparaten.

Het nieuwe product combineert verschillende belangrijke aspecten van cyberbeveiliging, waaronder bescherming tegen malware, verborgen toezicht, internetcontrole en meer. De inbraakbeveiligingsset omvat met name: het scannen van AV-bestanden, het blokkeren van brute-force aanvallen, het controleren van verdachte URL's en het bewaken van internetpoorten en -protocollen.

Met de beveiligingscontroleset kunnen klanten het beveiligingsniveau voor het systeem en de apparaten controleren. Het product zal een gebruiker waarschuwen als wachtwoorden voor apparaten te zwak zijn en zal ook helpen bij het kiezen van een nieuwe en veilige optie. Daarnaast omvat de set een controle van internetprotocollen en kwetsbare internetpoorten.

Ook biedt Kaspersky Smart Home Security ouders de mogelijkheid om beperkingen in te stellen voor het internetgebruik van hun kinderen, zoals het gebruik van internet 's nachts of op andere ongewenste tijden, en om bezoeken aan ongepaste websites te voorkomen.

Oleg Nevstruev, Head of Customized & Technology Products Management bij Kaspersky: "We zien de populariteit van smart home-apparaten elk jaar toenemen. Parallel hieraan neemt natuurlijk ook het aantal verschillende aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten toe. Gezien het feit dat smart home geen tijdelijke trend is, maar onze toekomst, is het duidelijk dat deze categorie apparaten een compleet product vereist dat uitgebreide bescherming biedt tegen een breed scala aan bedreigingen. Wij geloven dat Kaspersky Smart Home Security telecomoperators zal helpen om in te spelen op de groeiende vraag van gebruikers om apparaten voor hun smart home te beschermen.”

Alexey Gromyko, Head of Global xSP Projects voegt daar aan toe: "Ons nieuwe aanbod is het resultaat van vele jaren succesvolle samenwerking met operators over de hele wereld. We kennen de uitdagingen waarmee onze telco-partners worden geconfronteerd bij de opkomst van nieuwe technologieën. Het nieuwe product zal gebruikers beschermen en de huidige beschermingsniveaus van het IoT-ecosysteem in huis in kaart brengen. De operator moet ook gebruik kunnen maken van de CPE-apparaten die al bij de klanten in gebruik zijn, en met deze eisen is rekening gehouden bij de ontwikkeling van de oplossing."
* De statistieken zijn verkregen in het eerste halfjaar van 2020 door middel van een kwantitatieve studie van U&A onder gebruikers van smart home apparaten in zeven landen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.