NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

De transactie omvat twee datacenters - in Neurenberg en München

| NorthC | 2 min | 18 september 2021 17:04
Afbeelding: Alexandra Schless, CEO NorthC | Copyright: NorthC
NorthC Group, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het Duitse colocatiebedrijf IP Exchange GmbH.

De transactie omvat twee datacenters - in Neurenberg en München - met een oppervlakte van 14.000 m2, ruim 7MW aan stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreidingen. De datacenters zijn met elkaar verbonden via een redundant backbone-netwerk. IPX heeft een sterke positie in de zuid-Duitse regio Beieren en levert colocatiediensten, connectiviteit en managed services aan klanten uit tal van industriesectoren.

Met deze overname kan NorthC Group de activiteiten uitbreiden naar de Duitse markt en kan het zijn succesvolle platform van regionale datacenters buiten Nederland uitbreiden. Met de voortzettende digitale transformatie en de ontwikkeling van IoT, AI en 5G is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om te voorzien in de behoeften van organisaties aan multi-hybride cloudoplossingen. Het feit dat NorthC dichtbij klanten zit en de klantgerichte benadering zijn belangrijke onderscheidende factoren en zijn het fundament voor de langdurige relaties met klanten. Met de overname van IP Exchange GmbH beschikt NorthC over een solide platform om ook in Duitsland een ??toonaangevend regionaal netwerk te creëren, vergelijkbaar met het Nederlandse netwerk van regionale datacenters van het bedrijf.

Alexandra Schless, CEO van NorthC: “De overname van IPX is een belangrijke mijlpaal in de expansiestrategie van NorthC Group. We zijn blij om het IPX-team te mogen verwelkomen in onze organisatie. Wij zijn van mening dat een platform van regionale datacenters met een brede geografische reikwijdte onze klanten de mogelijkheid biedt om hun redundante infrastructuur te optimaliseren en te profiteren van regionale ecosystemen. Deze overname stelt NorthC tevens in staat om voort te bouwen op het managed services-platform van IPX. Verdere synergie tussen de twee bedrijven zal zowel het gecombineerde bedrijf als onze klanten ten goede komen.”

De afronding van deze overname is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden. NorthC Group is bij de transactie door ING geadviseerd als M&A-adviseur en door Hogan Lovells als juridisch adviseur.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NorthC
NorthC een regionaal datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie.
Meer over NorthC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.