SAP benoemt Anthony Coletta tot nieuwe Chief Investor Relations Officer

Hij bekleedde eerder verschillende CFO-functies in de Amerikaanse regio

| SAP | 2 min | 19 september 2021 12:00
Afbeelding: Anthony Coletta, Chief Investor Relations Officer bij SAP | Copyright: SAP
SAP heeft vandaag aangekondigd dat Anthony Coletta met ingang van 1 oktober 2021 de functie van Chief Investor Relations Officer op zich zal nemen. Hij volgt Stefan Gruber op, die heeft besloten een tijdje vrij te nemen van zijn werk en vervolgens een nieuwe kans buiten SAP na te streven.

“Ik ben erg blij dat Anthony Coletta de sleutelrol van Chief Investor Relations Officer op zich zal nemen. Anthony heeft een diepgaand begrip van onze cloudtransformatie en alle aspecten van onze prestatie- en stuurmodellen. Zijn carrière tot nu toe heeft hem voorzien van de ideale voorwaarden om te slagen in deze functie, in het bijzonder zijn rol als CFO van Noord-Amerika, een van onze meest geavanceerde cloudmarkten”, zegt Luka Mucic, lid van de Raad van Bestuur van SAP SE en CFO. Onze dank gaat uit naar Stefan Gruber, die sinds 2003 met succes het Investor Relations-team heeft geleid en een beslissende rol heeft gespeeld bij het vormgeven van de visie van de financiële markt op SAP. Hij laat een stevig fundament achter waarop zijn opvolger kan bouwen. Het was een groot genoegen om door de jaren heen met Stefan samen te werken en ik wens hem niets dan succes in zijn nieuwe hoofdstuk.”

Coletta kwam in 2006 bij SAP en is momenteel CFO van Noord-Amerika. Bij SAP bekleedde hij eerder verschillende CFO-functies in de Amerikaanse regio en was hij chief controlling officer (CCO) van Global Sales, Global Customer Operations. Voor zijn SAP-carrière bekleedde Coletta verschillende leidinggevende functies op het gebied van financiën en strategie, onder meer bij Siemens en ThyssenKrupp. Hij heeft een master in economie en toegepaste vreemde talen van de Sorbonne University in Parijs, en heeft uitgebreide internationale professionele ervaring, onder meer in Europa, Latijns-Amerika en de VS. In zijn nieuwe functie blijft Coletta in de VS gevestigd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
SAPERP
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.