Waarom we analyses nodig hebben om het natuurlijke kapitaal van de aarde te bewaken

| SAS | 2 min | 19 september 2021 12:21
Copyright: SAS

We genieten allemaal op de een of andere manier van de natuur - wandelen langs groene wegen, varen op rivieren, uitrusten onder een schaduwboom, of misschien gewoon genieten van de smaak van honing. Maar niet iedereen denkt diep na over de rol die de natuur speelt in de economische welvaart van onze wereld.

De natuur levert een overvloed aan natuurlijk kapitaal: levende wezens, mineralen, water, licht en lucht. De samenleving heeft geavanceerde infrastructuren gebouwd om al dit ruwe natuurlijke kapitaal om te zetten in het voedsel, de drank en de energie die we gebruiken voor overleving, werkgelegenheid, inkomen en handel. Zie het vanuit financieel perspectief als volgt: aandelenmarkten weerspiegelen de geaccumuleerde waarde, IP en verwachte toekomstige kasstromen van de infrastructuur die wordt gevoed door de voorraad natuurlijk kapitaal van de aarde.

Helaas hebben we de overvloed van het natuurlijke kapitaal van de aarde veel te lang als vanzelfsprekend beschouwd. Deels omdat het achter de schermen plaatsvindt en er geen salaris voor vereist is, zijn we ervan uitgegaan dat de natuur er altijd zou zijn en zou werken om de grondstoffen te leveren die we nodig hebben.

Wat gebeurt er als onze onrealistische eisen, in combinatie met hedendaagse stressoren, de natuur uitrekken tot buiten haar vermogen om voldoende ruw natuurlijk kapitaal te produceren?

Tegenwoordig beperken bosbranden, overstromingen, pandemieën en de gevolgen van overtollige uitstoot ons vermogen om dividenden uit de natuur te halen. Toekomstige kasstromen of waarde uit natuurlijk kapitaal – en ons toekomstig welzijn – lopen allemaal gevaar.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.