Worldline onthult nieuwe merkidentiteit

Een heldere focus op vertrouwen en duurzaamheid voor de toekomst van het betaalverkeer

| Worldline | 3 min | 20 september 2021 10:05
Copyright: Worldline
Worldline onthult zijn nieuwe merkidentiteit. Met zijn wereldwijde aanwezigheid, betrouwbaarheid, innovatie en duurzaamheid wil Worldline de ontwikkeling van een betrouwbare betaalsector versnellen. Daarnaast wil Worldline de manier waarop we betalen, leven en zakendoen verder vormgeven.

De merken uit de Worldline-groep (equensWorldline, SIX Payment Services, Bambora en Paymark) gaan in het kader hiervan verder onder één duidelijke vlag – Worldline – en alle oude merknamen komen te vervallen[1]. Het merk Ingenico, dat marktleider is in zijn segment, blijft wel gebruikt worden voor de divisie Terminals, Solutions & Services.

Bij de aankondiging van de nieuwe merkidentiteit zei Gilles Grapinet, bestuursvoorzitter en CEO van Worldline, het volgende: "Worldline ondersteunt mensen, bedrijven, banken en instellingen volledig bij het verwerken van hun betalingsverkeer. Elke dag staat ons specialistenteam van 'Worldliners' klaar om onze klanten onze vertrouwde oplossingen te bieden en om hun groei- en ontwikkelingsambities in onze snel ontwikkelende digitale wereld te ondersteunen.

Als toonaangevende totaalaanbieder in de betaalsector beschikt Worldline over de kennis, het talent en de creativiteit van alle bedrijven die zich in de loop der tijd bij ons hebben gevoegd. Het is nu tijd om onze uitgebreide merkenportefeuille tot één geheel te smeden en Worldline, na jaren van actieve en geslaagde integratie een echt wereldmerk te laten worden. Ik ben er trots op dat we ons in de toekomst met een vernieuwde en onderscheidende identiteit kunnen presenteren die samenvat wat Worldline is en waar we voor staan: een sterk, duurzaam en vertrouwd bedrijf dat een leidende rol speelt in de toekomst van het betalingsverkeer in Europa en daarbuiten, ten gunste van al onze klanten en de bredere maatschappij."

De merkontwikkeling van Worldline

De Worldline-groep groeit al bijna vijftig jaar lang op zowel een organische manier als via vele fusies en overnames. Dit heeft geresulteerd in een groot aantal merken onder de Worldline-paraplu, waardoor Worldline zich in de loop der tijd zelf als merk ontwikkelde. Tegelijkertijd bereikte de Worldline-groep in januari 2020 een belangrijke mijlpaal in zijn geschiedenis, toen het na de afstoting door Atos in 2019 een volledig zelfstandig bedrijf werd. Alle merken van de Worldline-groep worden nu samengevoegd en geharmoniseerd volgens dezelfde architectuur en een onderscheidende nieuwe merkidentiteit.

Vertrouwen staat centraal bij Worldline's nieuwe merk

Omdat consumenten elke dag miljarden digitale betalingen doen, is er bij de ontwikkeling en uitvoering van digitaal betalingsverkeer altijd maximale aandacht geweest voor gemak, gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, veiligheid en wettelijke voorschriften. Dit zijn fundamentele pijlers die ervoor zorgen dat Worldline altijd het hoogste niveau van collectief vertrouwen in het digitale betalingssysteem nastreeft: tussen betalers en ontvangers, tussen de belanghebbenden in het ecosysteem van het betalingsverkeer, in de bescherming van persoonsgegevens, en in de veerkracht en veiligheid van de infrastructuur van betaalsystemen.

Dit is waarom vertrouwen altijd centraal staat in het dienstenaanbod van Worldline en waarom het ook weer de kern vormt van het nieuwe merkbeleid. Het verzorgen van betrouwbare en veilige betalingen en transacties vormde de basis en blijft een kernelement voor de verdere ontwikkeling van de reputatie van Worldline bij interne en externe belanghebbenden. De nieuwe merknaam van de Worldline-groep markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van Worldline, waarin de raison d’être, de waarden en de visuele identiteit van ons bedrijf samenkomen en de bedrijfsvisie krachtig samengevat wordt.

Belangrijkste feiten over Worldline:
  • Worldline staat in de top vijf van grootste betaalbedrijven ter wereld
  • Bij Worldline werken meer dan 20.000 mensen
  • Worldline kondigde in 2021 drie strategische overnames aan in Griekenland, Italië en Scandinavië
  • Worldline bedient meer dan een miljoen zakelijke klanten en meer dan 320 financiële instellingen
  1. De merken equensWorldline, SIX Payment Services, Bambora en Paymark zullen vervallen. De merknamen van onze joint ventures blijven bestaan. Omdat het de marktleider voor terminals is, zal de merknaam Ingenico gebruikt blijven worden voor ons aanbod op het gebied van terminals, oplossingen en diensten. Daarnaast zal de naam Santeos worden gehandhaafd voor onze gezondheidszorgactiviteiten in Frankrijk.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Worldline
Over Worldline
Worldline (Euronext: WLN) is de Europese leider in de betalings- en transactiedienstensector op wereldniveau. Met zijn internationale bereik en zijn focus op innovatie is Worldline dé voorkeurspartner bij uitstek op vlak van technologie voor handelaars, banken en derde partijen, maar ook voor aanbieders van openbaar vervoer, overheidsinstellingen en industriële bedrijven in alle sectoren. Worldline biedt zijn klanten duurzame, betrouwbare en veilige oplossingen voor de gehele waardeketen van het betalingsverkeer. Hierdoor wordt de groei van hun bedrijf gestimuleerd, waar ze zich ook bevinden. Het aanbod van Worldline op het vlak Merchant Services; Terminals, Solutions & Services; Financial Services en Mobility & e-Transactional Services omvat nationale en internationale commerciële acquisitie, zowel in de winkel als online, uiterst veilige verwerking van betalingstransacties, een brede portefeuille van betaalterminals, evenals e-ticketing en digitale diensten in industriële omgevingen.
Meer over Worldline
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.