Universiteit van Oxford en Oracle helpen onderzoeksorganisaties om samen sneller COVID-19-varianten te identificeren

Onderzoekers gebruiken wereldwijd genoomsequentie platform om potentieel schadelijke nieuwe coronavirus-mutaties te ontdekken en te anticiperen

| Oracle | 1 min | 20 september 2021 10:27
Copyright: Oracle
De snelle verspreiding van de zeer besmettelijke Delta-variant benadrukt de behoefte aan een snellere identificatie van COVID-19-mutaties. Om overheden en de medische gemeenschap te helpen bij deze uitdaging, hebbben de Universiteit van Oxford en Oracle de handen ineen geslagen met als resultaat dat het Global Pathogen Analysis System (GPAS) nu live is en gebruikt wordt door organisaties in vrijwel elk continent.

Het GPAS is gebouwd met behulp van Oxford's Scalable Pathogen Pipeline Platform (SP3), Oracle APEX en Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Het GPAS is een cloudplatform dat een uniform, gestandaardiseerd systeem biedt voor het analyseren en vergelijken van de geannoteerde genoomsequentiedata van SARS-CoV-2. Onderzoekers gebruiken het systeem om pathogeendata te uploaden en binnen enkele minuten uitgebreide resultaten te krijgen. Met toestemming van de gebruiker kunnen de resultaten in een beveiligde omgeving worden gedeeld met deelnemende laboratoria over de hele wereld. Het begrijpelijk en deelbaar maken van deze data zal medische instellingen helpen bij het evalueren en voorbereiden van plannen doordat ze waardevolle inzichten krijgen over opkomende varianten, nog voordat deze officieel als zorgwekkende variant zijn aangemerkt.

Het Global Pathogen Analysis System is een gratis hulpmiddel dat wordt aangeboden om COVID-19 en andere microbiële gezondheidsbedreigingen te bestrijden. Meer info is te vinden op http://www.gpas.cloud/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Oracle
Oracle Corporation is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.