Barracuda lanceert ‘cloud-native’ security

Om de Implementatie van Secure Access Service Edge (SASE) te versnellen

| Barracuda Networks | 3 min | 20 september 2021 12:01
Afbeelding: CloudGen WAN screenshot | Copyright: Barracuda Networks
  • ‘Cloud-native’ SASE-platform vormt de basis voor moderne securityarchitecturen, met security-inspectie en policy-handhaving in de cloud, on-premises of op het device
  • Platform stroomlijnt Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-functionaliteit en biedt tevens veilige connectiviteit voor industriële (OT/IoT)-systemen.
  • Barracuda helpt klanten te reageren op de steeds complexere dreigingen, met oplossingen voor Managed XDR, Open XDR-integraties en uitgebreide Professional Services
Barracuda komt met een ‘cloud-native’ SASE-platform waarmee bedrijven de gegevenstoegang kunnen beheren voor ieder apparaat, ongeacht tijd en plaats. Het platform combineert Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-technologie van Barracuda, waarmee een volledig geïntegreerd SASE-platform ontstaat.

Barracuda CloudGen WAN en Barracuda CloudGen Firewall bieden daarbij belangrijke security- en netwerkfunctionaliteit:
  • Securityservices op de cloudhubs van klanten, maar het is ook mogelijk om deze beveiligingsfuncties op hun on-premises apparatuur te draaien.
  • Een aanzienlijke verbetering van de applicatieprestaties, dankzij dynamische Forward Error Correction (FEC). Daarmee worden de voordelen van SD-WAN uitgebreid naar locaties met slechts één internetverbinding.
  • Flexibele en veilige toegang op afstand, waarbij de latency wordt geminimaliseerd met behulp van point-to-cloud-connectiviteit.
  • Gestroomlijnde implementatie van OT/IoT oplossingen, door middel van schaalbare connectiviteit en kant-en-klare security. Daarbij kan Barracuda Secure Connector nu rechtstreeks verbinding maken met CloudGen Firewall of cloudhub.
Verder integreert Barracuda in dit platform zijn ZTNA-product Barracuda CloudGen Access met Barracuda Content Shield, de via de cloud beveiligde webgateway-oplossing. De integratie van CloudGen Access en Content Shield zorgt voor één gemeenschappelijke identiteit, client en installatie.

In zijn Strategic Roadmap to SASE Convergence 2021 zegt Gartner: "Digitalisering, overal werken en cloudgebaseerde computing hebben het via de cloud geleverde SASE-aanbod versneld, zodat er overal en altijd toegang mogelijk is vanaf ieder apparaat. Leiders op het gebied van security- en risicomanagement moeten een migratieplan opstellen van oudere perimeter- en op hardware gebaseerde oplossingen naar een SASE-model.”[1]

In een recent onafhankelijk onderzoek door Barracuda gaf meer dan 80 procent van de respondenten aan dat ze een SASE-oplossing die ‘native’ op hun Infrastructure-as-a-Service cloudleverancier draait, zouden overwegen in plaats van een derde partij die daarvoor nog een aparte cloudoplossing nodig heeft.

“Nu bedrijven hun informatie naar de public cloud verplaatsen, is het logisch om een ‘cloud-native’ SASE-oplossing te overwegen. Op die manier is er een slechts korte afstand tussen het toegangspunt tot het netwerk en de locatie waar de data zich bevinden. Daarnaast biedt dit de voordelen van de wereldwijde public cloud-architectuur”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda.

Bovendien hebben bedrijven te maken met steeds complexere dreigingen en een tekort aan deskundige personeel om deze uitdagingen op te lossen. Om dit aan te pakken, heeft Barracuda onlangs SKOUT Cybersecurity overgenomen. Daarmee heeft het bedrijf zijn portfolio uitgebreid met een krachtig XDR-platform voor MSP's dat wordt ondersteund door een 24x7 SOC. Barracuda integreert zijn oplossingen ook met Open XDR-platforms, zoals Stellar Cyber. Naast het uitgebreide aanbod aan professionele services, helpt Barracuda zo het tekort aan deskundig personeel aan te pakken, nu het dreigingslandschap steeds verder groeit en zich ontwikkelt.
  1. Gartner “2021 Strategic Roadmap for SASE Convergence” by Neil MacDonald, Nat Smith, Lawrence Orans, Joe Skorupa, 25 March 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.