Lenovo kondigt nieuwe doelstellingen aan om klimaatverandering tegen te gaan en publiceert ESG-rapport 2020/21

Onderneming zet koers naar een duurzamere toekomst door milieu-, sociale en governance-operaties

| Lenovo | 4 min | 21 september 2021 18:03
Copyright: Lenovo
  • Naast de wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor 2030 zal Lenovo tegen FY 2025/26 een miljoen ton broeikasgasemissies uit zijn toeleveringsketen verwijderen.
  • Tegen FY2025/26 zal 100 procent van de pc-producten post-consumer gerecycleerd materiaal bevatten.
  • Nadat Lenovo zijn doelstellingen voor 2020 op het gebied van diversiteit en inclusie heeft gehaald, heeft het bedrijf nieuwe doelstellingen voor 2025/26 opgesteld, gericht op de vertegenwoordiging van vrouwen en leidinggevenden uit ondervertegenwoordigde minderheden in de VS.
Lenovo kondigde nieuwe doelstellingen aan op het gebied van de beperking van de klimaatverandering, circulaire economie en duurzame materialen. Als onderdeel van zijn jaarlijkse Environmental, Social and Governance(ESG)–rapport, deelt Lenovo zijn ESG-voortgang en schetst het plannen om slimmere technologie te gebruiken om een mooiere, duurzamere toekomst voor iedereen te creëren.

Lenovo verbindt zich ertoe tegen FY2029/30 de energie-efficiëntie met 50 procent te verbeteren voor desktops en servers, en met 30 procent voor notebooks en Motorola-producten. Het bedrijf kondigt ook een doelstelling aan om tegen het boekjaar 2025/26 90 procent van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen en een miljoen ton broeikasgasemissies uit zijn toeleveringsketen te verwijderen. Deze doelstellingen ondersteunen verder de op wetenschap gebaseerde doelstellingen voor 2030, waaronder het verminderen van scope 1- en 2-emissies met 50 procent, en het verminderen van de emissie-intensiteit in de waardeketen met 25 procent op drie hoofdgebieden (producten, leveranciers en transport). Het bedrijf verkent de weg naar netto-nul-doelstellingen nadat het door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) is geselecteerd om een op wetenschap gebaseerde methodologie voor het bereiken van netto-nul-emissies te testen.

"De urgentie om klimaatverandering tegen te gaan, natuurlijke hulpbronnen te beschermen, in onze gemeenschappen te investeren en onszelf te besturen met de hoogste ethische normen is alleen maar toegenomen,” aldus CEO Yang Yuanqing. "Het is nu aan wereldwijde bedrijven en hun leiders om in de komende maanden, jaren en decennia te blijven bouwen aan veerkracht in onze activiteiten en onder onze gemeenschappen."

Lenovo zal de overgang naar een circulaire economie voortzetten door innovatie in de toeleveringsketen en het productontwerp, terwijl het gebruik van duurzame materialen wordt geoptimaliseerd om afval te minimaliseren. Tegen boekjaar 2025/26 zal 100 procent van de pc-producten post-consumer gerecycled materiaal bevatten en zal 90 procent van de plastic verpakking gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In de verpakking van smartphones zal 50 procent minder plastic voor eenmalig gebruik worden gebruikt, en de afmetingen en het volume zullen tegen boekjaar 2025/26 met 10 procent worden teruggebracht. Daarnaast zal Lenovo de recycling en het hergebruik van 363 miljoen kilo afgedankte producten mogelijk maken en zal het 136 miljoen kilo post-consumer gerecyclede kunststoffen in zijn producten hebben gebruikt.

Naast milieudoelstellingen zijn de doelstellingen voor de sociale impact van Lenovo een stimulans voor het streven naar een inclusieve omgeving. Tegen het boekjaar 2025/26 heeft Lenovo nieuwe doelstellingen voor de samenstelling van het bedrijf geformuleerd, zodat 27 procent van de leidinggevende functies wereldwijd door vrouwen wordt vervuld (tegenover 21 procent in 2020) en ondervertegenwoordigde minderheden 35 procent van de leidinggevende functies in de VS zullen vervullen (tegenover 29 procent in 2020). Na de lancering van Lenovo's Product Diversity Office in 2020 wil het bedrijf tegen boekjaar 2025/26 75 procent van zijn producten doorgelicht hebben door deskundigen op het gebied van inclusief ontwerp om ervoor te zorgen dat ze voor iedereen werken, ongeacht fysieke kenmerken of capaciteiten.

De filantropische aanpak van het bedrijf zorgt voor slimmere technologie voor iedereen door ondervertegenwoordigde gemeenschappen toegang te geven tot technologie en STEM-onderwijs. Vandaag kondigt Lenovo een doelstelling aan om tegen boekjaar 2025/26 15 miljoen levens te beïnvloeden via filantropische programma's en partnerschappen, met een verdere doelstelling om één miljoen mensen een transformerende impact te geven via loopbaantraining, het aanleren van werkvaardigheden en het bezit van toestellen.

Dit is het 15e jaarlijkse ESG-rapport van Lenovo, dat betrekking heeft op het boekjaar 2020/21 (1 april 2020 tot 31 maart 2021). Naast bijgewerkte doelstellingen en maatstaven op het vlak van milieu, maatschappij en governance, vermeldt het verslag mijlpalen zoals het verlenen van 15 miljoen dollar pandemiegerelateerde steun aan opvoeders, gemeenschapsleiders en liefdadigheidsorganisaties, en het ontvangen van erkenning van CDP als Supplier Engagement Leader, waarmee Lenovo in de top 7 procent staat van bedrijven die aan CDP informatie hebben verstrekt. Daarnaast vermeldt het rapport de deelname van Lenovo aan het initiatief voor integratie van gehandicapten Valuable 500, en de erkenning van Fast Company als een van de Best Workplaces for Innovators. Lenovo werd onlangs ook erkend in de Top 25 Global Supply Chain-ranglijst van Gartner, die zijn doelgerichte organisatie en operationele uitmuntendheid in de wereldwijde supply chain-gemeenschap weerspiegelt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Lenovo
Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.