Siemens en Zscaler werken samen aan geïntegreerde Zero Trust-beveiligingsoplossingen voor OT/IT

Nieuwe mogelijkheden stellen gebruikers in staat om problemen met kwaliteitsborging of diagnose op afstand te beheren

| Zscaler | 3 min | 22 september 2021 10:16
Copyright: Zscaler
  • Maakt veilige, on-demand externe toegang tot OT-applicaties en -systemen mogelijk
  • Biedt Zero Trust OT/IT-beveiligingsaanpak voor kantoor- en productienetwerken
  • Verbetert de uptime en efficiëntie van de fabriek met veilige toegang op afstand

Siemens en Zscaler, leider in cloudbeveiliging, kondigen vandaag hun samenwerking aan. De partijen werken samen om klanten veilige toegang te bieden tot Operational Technology (OT)-systemen en applicaties in het productienetwerk vanaf de werkplek, zowel op kantoor als op afstand. Deze nieuwe mogelijkheden stellen gebruikers in staat om problemen met kwaliteitsborging of diagnose op afstand te beheren en te controleren.

Om ervoor te zorgen dat het OT-netwerk niet wordt blootgesteld aan een verhoogd dreigingsrisico, hebben Siemens en Zscaler het ‘Defense-in-Depth’ OT-concept uitgebreid en beveiligd met een Zero Trust Architecture. Op basis van het ‘least-privilege access’- principe autoriseert Zero Trust alleen applicatiespecifieke toegang op basis van geverifieerde gebruikersidentiteit en context. In combinatie met de bestaande OT-beveiligingsmechanismen, zoals cell protection-firewalls, maakt dit de implementatie van een granulaire toegang mogelijk. Bovendien wordt nog steeds voldaan aan de productievereisten voor beschikbaarheid en realtime-mogelijkheden. Dit wordt operationeel door de app-connector voor de cloudbased service voor externe toegang, Zscaler Private Access (ZPA), te installeren op een Docker-container in het lokale Siemens Scalance LPE verwerkingsplatform. Hierdoor wordt er een oplossing voor toegang tot industriële omgevingen gecreëerd. Gecentraliseerd beheer in het Zscaler Zero Trust Exchange-cloudplatform en het gebruik van uitgaande verbindingen vergemakkelijken een meer beperkende configuratie van bestaande firewallregels en verlagen de bedrijfskosten voor beheer en monitoring. Bestaande legacy-systemen kunnen ook eenvoudig achteraf worden uitgerust met de Zero Trust Exchange-oplossing. Dit aanbod is nu beschikbaar voor klanten via Zscaler en Siemens.

Hanna Hennig, Information Technology CIO bij Siemens, legt uit: "Exploitanten van grotere bedrijfsnetwerken staan ??voor de uitdaging om productiewerk op afstand uit te voeren met uniforme beveiligingsrichtlijnen voor OT en IT. Door onze communicatietechnologie te combineren met Zscaler-technologie, kunnen we de Zero Trust-aanpak van IT rechtstreeks implementeren in de OT-omgeving. We hebben deze aanpak al met succes getest in enkele van onze eigen fabrieken."

"Vandaag de dag kan de bescherming van bedrijven niet langer beperkt blijven tot alleen de IT-omgeving. In tijden van convergerende IT- en OT-infrastructuren moeten organisaties ook rekening houden met de beveiligings- en toegangsvereisten van hun productieomgeving", zegt Deepak Patel, OT Security, Office of CEO bij Zscaler. "Samen brengen Siemens en Zscaler nu de voordelen van Zero Trust naar OT-omgevingen, waardoor de controle- en beschermingsmechanismen voor alle technologische activa toenemen, ook in productieomgevingen."

Context

Industriële netwerken maken voornamelijk gebruik van een beveiligingsconcept waarbij het systeem is onderverdeeld in afzonderlijke productiecellen. Elk van deze cellen wordt afzonderlijk beschermd door passende maatregelen, zoals een firewall voor cell protection. In kantoornetwerken wint het Zero Trust-concept gestaag aan kracht, waarbij alle deelnemers, gebruikers en apparaten eerst hun identiteit en integriteit moeten bewijzen voordat communicatie met een bron kan plaatsvinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zscaler
Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.