Nutanix Cloud Platform levert verbeterde dataservices voor ongestructureerde en gestructureerde data

Focus op prestaties, schaal, mobiliteit en governance voor Objects, Files en Databases

| Nutanix | 3 min | 22 september 2021 10:22
Copyright: Nutanix
Nutanix, een leider in hybrid multicloud computing, kondigt nieuwe mogelijkheden aan in het Nutanix Cloud Platform, waarmee klanten datamanagement kunnen vereenvoudigen en de prestaties van de database- en big data-workloads voor de meest kritieke applicaties kunnen optimaliseren. Het Nutanix Cloud Platform biedt ongestructureerde data-tiering van on-premises tot de cloud, tot 2x hogere opslagprestaties voor database-workloads en 3x voor big data-workloads zonder complexe herconfiguratie, evenals Nutanix Data Lens, een nieuwe ongestructureerde datagovernance-service. Daarnaast levert database-service Nutanix Era nu met één klik opslagschaalbaarheid en uitgebreide, op rollen gebaseerde toegangscontrole bieden voor databasebeheer in hybride multicloud-omgevingen.

"Klanten hebben verschillende manieren nodig om data, zowel gestructureerd als ongestructureerd, op te slaan en zoeken mogelijkheden om het beheer te vereenvoudigen zonder daarvoor afhankelijk te zijn van verschillende leveranciers", zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. "De nieuwe functies in het Nutanix Cloud Platform breiden onze datacentrische innovatie uit naar hoogwaardige applicaties om een uniform platform te leveren met uitgebreide dataservices voor alle workloads en alle soorten data."

Verbeterde prestaties voor database- en big data-workloads

Klanten die hun IT-infrastructuur willen moderniseren en grootschalige databases willen gebruiken, kunnen dit eenvoudig doen zonder complexe wijzigingen in de opslagconfiguratie van hun databases, wat resulteert in een tot 2x verbetering in prestatie. Klanten zullen ook profiteren van een lagere storage-latency door hardware-vooruitgangen zoals Intel Optane-technologie in combinatie met Nutanix' preferentiële data-placement.

Bovendien maakt Nutanix het veel eenvoudiger om data analytics-workloads te draaien, waaronder Hadoop- en SAS Grid-workloads. Een nieuwe replicatiefactor opslagmodus in het Nutanix-platform resulteert in tot 3x snellere gegevensverwerking, terwijl de kosten worden verlaagd. Ten slotte ondersteunt Nutanix Objects, de S3-compatibele object-storageoplossing van het bedrijf, hoogwaardige opslag op petabyteschaal voor de bouw van data-lakes. Klanten die werken met moderne analytics-applicaties, zoals Apache Spark, profiteren van drastisch verbeterde query- en grote batchverwerkingsprestaties met S3 Select en geoptimaliseerde S3A-ondersteuning.

Vereenvoudigde opslagschaalbaarheid en -governance voor databases

Database-service Nutanix Era beheert de meest populaire database-engines zoals PostgreSQL, MySQL, Microsoft SQL Server en Oracle Database, in hybride multicloud-omgevingen. Met Era kunnen klanten nu eenvoudig en snel databaseopslag online schalen, waardoor dagen of weken werk worden gereduceerd tot één klik. Bovendien kunnen klanten hun beveiligings- en compliancebeleid eenvoudig implementeren door ondersteuning voor op rollen gebaseerde toegangscontrole, en veilig delen van toegang tot databases en databasebeheeractiviteiten. Ten slotte ondersteunt Era nu multi-regio failover-mogelijkheden, wat zorgt voor meer weerbaarheid via een hoogbeschikbare database-as-a-service.

Mobiliteit en governance voor ongestructureerde data in de cloud

Nutanix heeft Nutanix Data Lens aangekondigd, een nieuwe cloudservice waarmee klanten de groei van hun ongestructureerde data kunnen beheren en hun gegevens kunnen beschermen tegen beveiligingsrisico's. Door inzichten in ongestructureerde data die zijn opgeslagen op Nutanix unified storage (on-premises of in de public cloud), inclusief access-patronen, dataleeftijd, datatypen en meer, vereenvoudigt Nutanix Data Lens het beheer van de data lifecycle en beschermt tegen ransomware-aanvallen. Dit doet het door verdachte bestanden te detecteren en te blokkeren, en te waarschuwen voor afwijkende activiteiten.

Daarnaast helpt Nutanix klanten bij het beheren van de groei van ongestructureerde data, met native ondersteuning voor data-tiering naar Nutanix Objects, AWS S3 en Azure blob-storage. Alsook voor het beheren van disaster recovery voor file-shares op Nutanix Files met 1-min Recovery Point Objective (RPO) en selfservice-herstel.

"Enterprises zijn op zoek naar manieren om de snelle groei in omvang, snelheid en verscheidenheid aan data efficiënter en veiliger te beheren, en de operations on-premises en in de cloud te vereenvoudigen", zegt Eric Burgener, Research Vice President, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group bij IDC. "Nutanix neemt belangrijke stappen om uitgebreide dataservices te leveren voor zowel gestructureerde als ongestructureerde data op één enkel platform met een gemeenschappelijke beheerinterface die zich uitstrekt over on-premises en cloud."

Nieuwe functies in Nutanix Era zijn momenteel beschikbaar voor klanten. Uitgebreide ondersteuning voor database- en big data-applicaties in het Nutanix Cloud Platform en functies voor ongestructureerd databeheer zijn momenteel in ontwikkeling.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.