HMD Global introduceert Nokia G50, de meest betaalbare 5G Nokia smartphone

Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren

| HMD Global | 2 min | 22 september 2021 17:22
Afbeelding: De Nokia G50 | Copyright: HMD Global
HMD Global, home of Nokia phones, kondigt een nieuwe smartphone voor de G-serie aan. De Nokia G50 is de meest betaalbare 5G Nokia-smartphone tot nu toe en onderstreept de ‘love it, trust it, keep it’ missie. Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en een smartphone die lang meegaat.

Toekomstbestendig

De verwachting is dat 5G-netwerken in 2024 een wereldwijde dekkingsgraad van 40 procent bereiken en een vierde van alle mobiele data verwerken. De ondersteuning van 5G in combinatie met de Qualcomm Snapdragon 480 MP maakt de Nokia G50 geschikt voor jarenlang gebruik.

Het toestel komt met Android 12 en krijgt twee jaar lang OS upgrades (dus zeker tot en met Android 14) en ontvangt bovendien drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

Scandinavische roots

De Nokia G50 blijft trouw aan zijn roots en heeft de bouwkwaliteit waar Nokia-telefoons om bekend staan, verpakt in een klassiek, tijdloos Scandinavisch ontwerp. De smartphone is uitgerust met een haarscherp 6,82-inch HD+-scherm. De Nokia G50 heeft een batterijduur van twee dagen en ondersteunt 18W snelladen.

Fotografie

Om zowel de wonderen der natuur als momenten met dierbaren vast te leggen is de Nokia G50 uitgerust met een 48 MP camera met drie lenzen en AI-functionaliteiten. Foto’s kunnen tevens gepersonaliseerd worden met een watermerkfunctie - ideaal voor social media. Verder is de selfie-camera uitgerust met videostabilisatie.

Partnerships voor aanvullende diensten

Een partnership met Spotify geeft Nokia G50-bezitters direct toegang tot 70 miljoen nummers en 2,9 miljoen podcasts. ExpressVPN biedt extra zekerheid tegen malware en zal beschikbaar zijn op de Nokia G50 met een gratis proefperiode van 30 dagen. Zie hier voor meer details: Spotify en ExpressVPN-partnerschap.

Prijs en beschikbaarheid

Nokia G50 is vanaf oktober verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Midnight Sun en Ocean Blue en wordt geleverd in configuraties van 4/64 en 4/128 GB vanaf € 269. De Nokia G50 krijgt twee jaar garantie.

“Het is onze missie om hoogwaardige mobiele technologie toegankelijk te maken voor iedereen. We zijn er trots op dat we met de Nokia G50 de 5G-beleving naar nog meer mensen kunnen brengen, ondersteund door partnerships met bijvoorbeeld Spotify voor de beste ervaring. Door regelmatige software-updates en het gebruik van kwaliteitsmaterialen willen we mensen in staat stellen hun smartphone langer te houden en de upgradecultuur bestrijden”, zegt Stefan De Clerck, General Manager Benelux en Frankrijk bij HMD Global.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HMD Global
HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.