Barracuda introduceert tool om malware te vinden in Microsoft 365 en datalekken te voorkomen

Data Inspector scant automatisch OneDrive en SharePoint om gevoelige informatie en schadelijke bestanden te identificeren

| Barracuda Networks | 3 min | 23 september 2021 10:38
Afbeelding: Barracuda Data Inspector screenshot | Copyright: Barracuda Networks
  • Nieuwe Barracuda Data Inspector helpt klanten gevoelige gegevens te vinden in OneDrive en SharePoint en controleert of deze gegevens intern of extern zijn gedeeld
  • Data Inspector biedt mogelijkheden voor gegevensclassificatie en identificeert malware, virussen en ransomware die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint
  • Met het gebruik van Data Inspector krijgen klanten meer inzicht in hoeverre er aan de data wet- en regelgeving wordt voldaan
Barracuda Networks introduceert Data Inspector. Hiermee kunnen organisaties die werken met Microsoft 365 geautomatiseerd bestanden in OneDrive en SharePoint scannen op de aanwezigheid van vertrouwelijke informatie en malware.

De nieuwe tool biedt krachtige mogelijkheden voor dataclassificatie zodat organisaties verschillende soorten data kunnen identificeren, zoals persoonlijk identificeerbare informatie (PII), gebruikersgegevens en creditcardgegevens. Ook kunnen klanten hiermee vaststellen of gegevens intern of extern zijn gedeeld en waar ze zijn opgeslagen. Op basis van deze informatie kan bepaald worden hoe met deze gegevens omgegaan moet worden.

Zorgen om databeveiliging

Een recent onderzoek van Barracuda biedt meer inzicht in de meningen en perspectieven van IT-beslissers wereldwijd over onderwerpen zoals Microsoft 365, databeveiliging, back-up en recovery en SaaS-oplossingen. Uit het onderzoek bleek dat databeveiliging een belangrijke zorg is voor organisaties, zowel vanwege security als om privacyaspecten. Ruim 7 op de 10 ondervraagden is bezorgd over het voldoen aan data- en privacyrichtlijnen (compliancy).

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat de beveiliging van data tegen cyberaanvallen of dataverlies – afkomstig zowel van externe als interne bronnen – een grote zorg is.
  • 72 procent van de ondervraagden zegt bezorgd te zijn dat de data in Microsoft 365 getroffen wordt door ransomware
  • 52 procent zegt dat hun organisatie al een keer het slachtoffer is geworden van ransomware

Vertrouwelijke gegevens

Organisaties kunnen allerlei gevoelige data opslaan in hun OneDrive- of SharePoint-omgeving, waaronder bijvoorbeeld creditcardgegevens, BSN-nummers en netwerkgegevens. Dat maakt deze typen data kwetsbaar voor een datalek.

Bovendien kan binnen Microsoft 365 ook ‘slapende’ malware, virussen en ransomware aanwezig zijn, die onopgemerkt blijven door de eigen beveiliging en slechts wachten op één verkeerde klik om ze te activeren.

Met Barracuda Data Inspector kunnen klanten eenvoudig OneDrive en SharePoint scannen en zo vertrouwelijke data ontdekken. Vervolgens kunnen ze besluiten wat er met die data wel en niet gedaan mag worden, zodat weer aan de geldende wet- en regelgeving wordt voldaan.

Enkele productkenmerken

  • De mogelijkheid om data te classificeren en specifieke informatietypes te identificeren, zoals ID's van werknemers of studenten, projectcodenamen en andere vertrouwelijke bedrijfsinformatie.
  • Ontdekken of data intern of extern gedeeld is
  • Helpt eventueel opgeslagen malware, virussen en ransomware te identificeren en verwijderen
  • Maakt het mogelijk om automatische waarschuwingen te ontvangen met previews van geclassificeerde data
  • Stelt organisaties in staat om gebruikers te waarschuwen als zij data proberen op te slaan die mogelijk als vertrouwelijk wordt beschouwd

"Met Barracuda Data Inspector helpen we organisaties van data bescherming naar echte data security, die het eenvoudig maakt om de meest kritische informatie van een organisatie te identificeren en te beveiligen", zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. "Met Barracuda Data Inspector bieden we een unieke, krachtige tool om bedrijven beter beveiligen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.