Celonis bouwt aan toekomst business execution met introductie ‘Celonis Labs’

Eugenio Cassiano versterkt het bedrijf om nieuwe tak te leiden

| Celonis | 2 min | 23 september 2021 10:41
Afbeelding: Eugenio Cassiano, SVP Celonis Labs | Copyright: Celonis
Celonis, wereldwijd leider in execution management, opent een nieuwe tak binnen het bedrijf. Innovatiecentrum ‘Celonis Labs’, zoals het initiatief heet, wordt geleid door innovatiedeskundige Eugenio Cassiano als Senior Vice President. Hij komt over van SAP, waar hij de rol Global Head Solution Management – SAP Customer Experience had.

Celonis Labs is een innovatiecentrum en aparte tak binnen het bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen en versnellen van baanbrekende nieuwe technologieën. Het combineert operationele research & development (R&D) met ‘vrijuit denken’ door de medewerkers. Teams binnen Celonis Labs zullen experimenteren met nieuwe ideeën en technologieën als kunstmatige intelligentie (AI) en augmented en virtual reality. Zo wil Celonis oplossingen verkennen en vernieuwen die impact hebben hoe bedrijven over tien, vijftig of honderd jaar te werk gaan.

Eugenio Cassiano nieuwe SVP

“Mijn ultieme doel is om Celonis’ klantwaarde te verhogen tot de tiende macht”, zegt Eugenio Cassiano, SVP bij Celonis Labs. “We moeten onze innovaties op het gebied van execution management met een factor tien verhogen de komende jaren. Celonis Labs zal zich focussen op baanbrekende technologieën en projecten, experimenten, en R&D om de vastlopende processen te ontsluiten. Zo besparen we het bedrijfsleven miljarden euro’s, door inefficiënte processen bloot te leggen en een duurzame toekomst mogelijk te maken.”

Alex Rinke, mede-oprichter en CEO van Celonis: “Eugenio is één van die mensen die kan anticiperen op trends, en innovaties kan stimuleren die de problemen van morgen zullen oplossen. We zijn er trots op hem aan boord te hebben om Celonis Labs te leiden en dat hij de uitdagingen rondom business execution in de toekomst in kaart gaat brengen, en de oplossingen ontwikkelt om die uitdagingen aan te gaan.”

Eugenio werkte tevens als Chief Innovation Officer bij SAP, en neemt hij ook zijn expertise als consultant mee naar Celonis. Hij studeerde af met een masters ‘Computer Science’ aan de universiteit van Milaan.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Celonis
Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.