13-17 november is Immersive Tech Week: Focus op nieuwe technologieën en hun impact

Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam

| Dutch Virtual Reality Days | 3 min | 23 september 2021 11:13
Copyright: Laval Virtual
Van 13 tot 17 november is Amsterdam voor het zevende jaar op rij de locatie voor VRDays Europe. Het is het grootste Virtual & Augmented Reality festival van Europa en staat dit jaar in het teken van Immersive Tech. Op elk van de vijf dagen van de ‘Immersive Tech Week’ staat een ander thema centraal, met aandacht voor de impact die nieuwe technologieën hebben. Met onderwerpen van ethiek tot educatie en van wetenschap tot kunst, richt het event zich op verbinden, inspireren en het verder ontwikkelen van het XR-ecosysteem. Deze editie van VRDays Europe is internationaler dan ooit, met partnerevenementen en een indrukwekkend virtueel programma waarvan de details later bekend worden gemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar op vrdays.co.

Wereldwijd event in eigen land

Immersive Tech Week (ITW) bewijst dat het mogelijk is om een wereldwijd evenement te organiseren, zonder het land te verlaten. Het festival vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Oosterdok, online in de Laval Virtual World en op verschillende plekken ter wereld via Global Partner Events. Dit jaar is VRDays Europe behalve voor professionals ook toegankelijk voor publiek en wordt aandacht besteed aan verantwoordelijk omgaan met nieuwe technieken. Elke dag staat een ander thema centraal:
  • Dag 1: Werk, leven en ethiek
  • Dag 2: Educatie, veiligheid en diversiteit
  • Dag 3: Industrie, marketing en commercie
  • Dag 4: Wetenschap, onderzoek en gezondheidszorg
  • Dag 5: Kunst

Serieuze impact

Benjamin de Wit, Directeur van het VRDays festival, over ITW: “We willen een plek creëren waar overheden, bedrijven, onderzoekers, artiesten en het publiek ideeën uitwisselen over de opkomst van nieuwe technologieën. VR, AR, de metaverse en andere toepassingen hebben een serieuze impact op ons leven en het is belangrijk daar verantwoordelijk mee om te gaan. Onze exposanten kunnen echt contact maken door in hun virtuele privékantoor presentaties en pitches te houden. Bezoekers krijgen ook de kans om zelf in creatieve ervaringen te duiken met de Church of VR selectie. En dit jaar kan het publiek voor het eerst deelnemen aan de discussie. In de Citizens’ Think Thank wordt gesproken over het ontwerpen van de perfecte virtuele wereld. Praat je mee?

Een greep uit het programma

  • Het medische traject: na de WHO World Mental Health Day bekijkt ITW de mogelijkheden van het inzetten van immersive tech bij de geestelijke gezondheidscrisis na de pandemie.
  • Virtueel modeontwerper Amber Slooten van The Fabricant legt uit hoe haar virtuele modehuis de wereld verovert en geeft tevens een virtueel mode-item weg aan een van de bezoekers.
  • What the Metaverse! Dit traject behandelt de ontwikkeling van de metaverse, het 3D internet dat de manier waarop we leven, liefhebben en werken fundamenteel gaat veranderen. De toekomst van realiteit is virtueel.
  • VRLab 2022: Dance like nobody’s watching – Cinedans. Er is veel overlap tussen immersive tech en podiumkunst. Hoe verhoudt de fysieke wereld zich tot de virtuele als het gaat om kunst?

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dutch Virtual Reality Days
De Stichting Dutch Virtual Reality Days is in 2015 opgericht met als doel de productie van VR-content te stimuleren, een platform te zijn voor VR-professionals en kennisdeling over VR in Europa te bevorderen. De eerste editie van de conferentie werd in oktober 2015 georganiseerd en was meteen een groot succes. In 2019 startte VRDays Europe een samenwerking met de grootste VR / AR-exhibition in Europa, Laval Virtual.
 
Meer over Dutch Virtual Reality Days
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.