Unicorn PPRO investeert in Nederlandse AI-startup Sentinels om witwasrisico’s te beperken

Ook neemt PPRO een minderheidsbelang in de startup

| PPRO | 2 min | 23 september 2021 11:28
Afbeelding: Claire Gates, CCO PPRO en Joost van Houten, CEO Sentinels | Copyright: PPRO
PPRO, wereldwijd de toonaangevende aanbieder van lokale betalingsinfrastructuur, heeft vandaag een strategische samenwerking met Sentinels aangekondigd. Ook neemt PPRO een minderheidsbelang in de startup. Sentinels is Europa’s meest toonaangevende startup op het gebied van transactiemonitoring. De samenwerking zal de anti-witwascontroles (AML) voor PPRO en haar klanten verbeteren door het versnellen van de responstijd op verdachte transacties.

Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning helpt Sentinels snelgroeiende fintechs, betalingsdienstaanbieders (PSP’s), geldtransferbedrijven en ‘challenger’-banken om risico's te beheren en hun complianceverplichtingen na te komen. Het Sentinels-platform monitort transacties, bouwt uitgebreide gedragsprofielen op, detecteert een breed scala aan verdachte activiteiten en genereert automatisch aanbevolen vervolgstappen. Dit neemt werk uit handen van compliance-teams en zorgt voor een snellere doorlooptijd.

Aangezien het aantal digitale transacties de afgelopen jaren explosief is gestegen -met een versnelling sinds het begin van de pandemie - zijn fintechs en andere financiële instellingen steeds meer tijd kwijt aan het bestrijden van witwassen en andere illegale activiteiten op hun platforms. Een recent artikel in The Economist spreekt over de uitdagingen om dit op een schaalbare manier te doen en spreekt van een ‘epidemie aan gerapporteerde verdachte activiteiten’

De samenwerking met Sentinels verbetert PPRO’s anti-witwascontroles (AML), waardoor het nog sneller kan reageren op verdachte transacties. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat ze hun klanten beter kunnen beschermen tegen financiële misdaadrisico’s. Het volledige Sentinels-platform zal ook worden aangeboden als een aanvullende dienst aan PPRO’s klanten - toonaangevende wereldwijde betalingsdienstaanbieders (PSP’s), banken en ondernemingen met betalingsplatforms.

Simon Black, CEO van PPRO: "Het Sentinels-platform en de door machine learning gegenereerde inzichten zullen onze risico- en complianceteams een gestroomlijnde workflow geven. Het is ongelooflijk waardevol voor onze klanten om het witwassen van geld en andere financiële misdaadrisico’s in realtime te kunnen detecteren. Daarom zijn we verheugd om te investeren in Sentinels en om een strategische relatie op te bouwen met deze toonaangevende startup, die heeft bewezen heeft een innovatief bedrijf te zijn, met een extreem krachtig product.”

Joost van Houten, oprichter en CEO van Sentinels, licht toe: “Er is nog nooit een kritischer moment geweest voor bedrijven om hun transactiemonitoringsystemen te versterken. We voorspellen een toenemende vraag naar AI-gestuurde risicobeheerdiensten naarmate het aantal digitale betalingen verder toeneemt en regelgevers hun focus op het voorkomen van financiële misdaad intensiveren. We zijn verheugd over de steun van PPRO en zijn enorm trots om een ​​waardevol onderdeel te zijn van hun unieke lokale betalingsecosysteem - waardoor bedrijven snel en veilig hun wereldwijde aanwezigheid kunnen vergroten. Uniek aan onze samenwerking met PPRO is dat Sentinels in staat zal zijn om verdachte activiteiten bij PPRO's klanten te controleren, waardoor cross-institutionele monitoring mogelijk wordt. Dat wordt een belangrijke volgende stap op het gebied van naleving."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over PPRO

PPRO is de vertrouwde leverancier van lokale betalingsinfrastructuur in de branche, die de wereldwijde groei van betalingsbedrijven stimuleert. Bedrijven die vooroplopen op het gebied van betalingstechnologie maken gebruik van het uniforme platform van PPRO, deskundige services en lokale betaalmethoden om de verkoop in e-commercemarkten wereldwijd te stimuleren.
Meer over PPRO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.