ROC Mondriaan schakelt SentinelOne in voor schoonmaak na ransomware-aanval

24x7 Managed Detection and Response technologie van SentinelOne ingezet bij herstelwerkzaamheden om data oude omgeving veilig te stellen en nieuwe IT-omgeving op te bouwen

| SentinelOne | 1 min | 23 september 2021 11:59
ROC Mondriaan is recentelijk slachtoffer geworden van een ransomware-aanval, waarbij vertrouwelijke gegevens zijn buitgemaakt. Het ROC heeft direct na de aanval experts van NFIR ingeschakeld die zijn gestart met triage en digitaal forensisch onderzoek. Het overgrote deel van de apparaten is succesvol opgeschoond en opnieuw in gebruik genomen door ROC Mondriaan. De apparaten worden nu 24/7 beschermd door onder andere de geavanceerde Managed Detection and Response-oplossing van SentinelOne.

Sentinelone is leverancier van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en biedt hiermee bescherming tegen complexe digitale dreigingen zoals ransomware. Onmiddellijk na de ransomware-aanval werd de technologie en kennis van SentinelOne beschikbaar gesteld aan ROC Mondriaan voor het uitvoeren van het detectie-onderzoek en om de schade te herstellen.

“De educatieve sector is helaas een dankbaar doelwit voor cybercriminelen”, aldus Eric van Sommeren, regionaal directeur bij SentinelOne. “Nog te vaak wordt er vertrouwd op traditionele werkplekbeveiliging, die niet is opgewassen tegen de complexe dreigingen van vandaag. Door de inzet van geavanceerde endpoint security kunnen organisaties zich wel degelijk wapenen tegen dit gevaar, zonder grote investeringen te hoeven doen in cybersecurity-expertise.”

“Deze oplossing heeft ons geholpen om weer zo snel mogelijk de bedrijfsvoering te kunnen hervatten en om onze kerntaak, het bieden van onderwijs aan onze leerlingen, weer te kunnen uitoefenen”, aldus een woordvoerder van ROC Mondriaan.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.