Sneller je software innoveren?

Denk eens aan low-code in combinatie met business rules

| USoft | 2 min | 23 september 2021 13:08
Exclusief
Copyright: USoft
Innovatie gaat steeds sneller. Als ISV is time-to-market van nieuwe functionaliteiten je belangrijkste concurrentiefactor geworden. En dat is een uitdaging, want de arbeidsmarkt voor software developers is op zijn zachtst gezegd nogal krap. Je zult dus een truc moeten bedenken om met hetzelfde aantal ontwikkelaars sneller nieuwe functionaliteiten live te brengen. Dat kan alleen door je softwareontwikkelproces anders aan te pakken.

Manage de complexiteit

Wellicht heb je je al wel eens verdiept in low-code development platformen (LCDP’s). Deze platformen stellen je in staat om vanuit het getekende model een applicatie te genereren, vrijwel zonder dat je nog code hoeft te schrijven. Deze ontwikkelplatformen zijn erg populair voor de ontwikkeling van front-end applicaties. Je kunt er in een handomdraai de meest prachtige portals en andere webapplicaties mee bouwen. Maar voor de bouw van complexe regelintensieve back-end applicaties schieten ze vaak tekort. De belangrijkste reden: het model wordt al snel ontzettend onoverzichtelijk als je vele honderden regels met elkaar wilt laten samenwerken.

Pas je applicatie snel aan

De oplossing voor deze uitdaging ligt in een LCDP dat een modelgedreven aanpak combineert met business rules. Met business rules automatiseer je niet het hoe (dus niet: welke stappen moeten we zetten in welke volgorde om iets te realiseren), maar het wat (wat moet de uitkomst zijn van een proces). In een business rules engine leg je alle business rules vast die betrokken zijn bij een proces. Komt er nieuwe wet- en regelgeving die je dwingt tot een aanpassing van de applicatie? Dan hoef je alleen maar de bij dat proces betrokken business rules te wijzigen en klaar is kees. De software wordt daardoor veel beter beheersbaar, en ook stabieler en flexibeler over een langere periode van tijd. Daardoor kan jouw ontwikkelteam zich richten op het snel live brengen van nieuwe functionaliteiten. En door de low-code aanpak doen ze ook dat zo’n vijf keer sneller dan wanneer ze de code zelf zouden moeten schrijven.

Sneller innoveren

ISV’s zoals ResortSuite (een ontwikkelaar van hospitality software) en IMVS (een ontwikkelaar van software voor vermogensbeheerders) gebruiken low-code op basis van business rules om met een klein team een zeer uitgebreide applicatie te bouwen en onderhouden.
IMVS-directeur John Motley vat goed samen waarom: “De waarde van ons intellectual property staat eigenlijk in geen verhouding tot het aantal ontwikkelaars dat we in dienst hebben.”
Auteur: Roland Gerritsen, Partner Development Manager bij USoft

Alle artikelen

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over USoft
USoft biedt organisaties een low-code platform om complexe kernsystemen te bouwen of verbouwen. USoft weet namelijk dat organisaties de vrijheid willen hebben een eigen weg te kiezen in het inrichten van hun bedrijfsvoering. Met het intelligente en flexibele low-code platform van USoft krijgen klanten volledige controle over hun data en wat zij hiermee willen bereiken. Doordat de technologie draait om de kracht van bedrijfsregels weten organisaties zeker dat de context van de organisatie altijd het start-, middel- en eindpunt is.
Meer over USoft
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.