Ransomware komt tot volle ontwikkeling tijdens corona

Zowel grote als kleine organisaties hebben behoefte aan een dynamischere vorm van business continuity planning en disaster recovery tests

| Nasuni | 3 min | 1 oktober 2021 9:00
Exclusief
Gewaardeerd
Copyright: Nasuni
Er gaat amper een week voorbij zonder een toename in ransomware-gevallen, die naar schatting wereldwijd met 62% zijn gestegen sinds 2019. De ransomware cyberaanval op de Amerikaanse softwaremaker Kaseya in juli van dit jaar trof honderden Nederlandse bedrijven evenals duizenden bedrijven wereldwijd. Gezien deze omstandigheden hebben zowel grote als kleine organisaties behoefte aan een dynamischere vorm van business continuity planning en disaster recovery tests voor hun bestaande en toekomstige hybride business modellen.

De afgelopen 18 maanden stonden vooral in het teken van de pandemie en de gevolgen daarvan. Toch werden bedrijven gedwongen om na te denken over bescherming en recovery en het vereenvoudigen van storage capaciteitsplanning om hun cruciale data te beschermen. Factoren als de groei van cloud computing en de toenemende complexiteit van cyberaanvallen dragen bij aan de noodzaak hiervan.

De afgedwongen verschuiving naar een hybride werkvorm tijdens de pandemie heeft bedrijven nog afhankelijker gemaakt van werken op afstand en in de cloud. In een wereld van hybride werkvormen en cloud based applicaties worden de gegevens van bedrijven blootgesteld aan een steeds groter wordende bedreiging. Recent onderzoek wijst erop dat datalekken 4,5 keer vaker voorkomen bij endpoints van de eindgebruiker dan bij back-end servers.

Het vermogen om snel een herstelplan toe te passen en gegevens veilig te stellen, verschilt echter sterk per bedrijf. IT-teams met on-premises file sharing infrastructuren werken nog steeds met failovers door middel van kopieën van hun belangrijke locaties op een nabijgelegen DR-faciliteit. Daarnaast is de data storage infrastructuur ter plaatse waarschijnlijk nog complexer geworden door een toename in (het gebruik van) cloudapplicaties om bedrijven te helpen overleven en werken op afstand mogelijk te maken.

De post-corona economie vraagt om aanzienlijke flexibiliteit in de vorm van aangepaste supply chains en nieuwe business modellen. Daarom dienen moeten er snelle recoverymogelijkheden van cloud-native file storage beschikbaar te zijn, zodat bedrijven veerkracht en operationele flexibiliteit behouden. In tegenstelling tot on-premises IT-infrastructuur zorgen cloud-native storage strategieën dat gegevens in de cloud beschermd blijven, terwijl de bestandssystemen die door uitval of aanval getroffen zijn kunnen worden gereconstrueerd met niet-corrupte data voor elk virtueel apparaat. Omdat de bedrijfsactiviteit precies kan worden teruggerold naar het punt vóór een incident of aanval, kunnen de gegevens in een kwestie van minuten op een efficiënte manier worden hersteld.

In tijden van doorgaande verstoringen door corona en veranderende workloads binnen bedrijven zijn effectieve DR- en recoveryplannen cruciaal voor succesvol databeheer. Cloud-native storage is tot volle ontwikkeling gekomen. Niet alleen vanwege haar vermogen om snel op problemen te reageren, maar ook vanwege haar voordelen op lange termijn – door het eenvoudiger te maken voor bedrijven om hun data storage capaciteit te plannen en hun bedrijfscontinuïteit te testen, en door de onderhoudskosten van storage infrastructuren terug te dringen.
Auteur: Jacco Gunsing, Regional Sales manager - Benelux, Scandinavië & Frankrijk bij Nasuni

Alles van Jacco Gunsing

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nasuni
Nasuni biedt moderne bestandsopslag in de cloud aan ondersteund door het enige cloud-native mondiale bestandssysteem ter wereld. Nasuni is een alternatief in de cloud voor klassieke Network Attached Storage (NAS) en silo's met bestandsservers. Bestandsgegevens worden geconsolideerd in een gemakkelijk uitbreidbare bestandsopslag in de cloud tegen een fractie van de prijs. Met Nasuni vervalt ook de behoefte aan complexe verouderde back-ups en infrastructuur voor disaster recovery. Dat maakt IT-beheer een stuk simpeler. Bedrijven en organisaties in de hele wereld vertrouwen op Nasuni voor gemakkelijke toegang tot bestanden op kantoor, thuis en onderweg die wereldwijd kunnen worden gedeeld. Sectoren die door Nasuni worden bediend, zijn onder andere de verwerkende industrie, de bouw, creatieve diensten, technologie, farmaceutica, consumptiegoederen, olie en gas, financiële dienstverlening en overheidsinstanties.
Meer over Nasuni
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.