Sophos versnelt groei van zijn MSP Connect-programma

Dit programma van Sophos stelt MSP's in staat om hun expertise op het gebied van beveiliging van public clouds uit te breiden

| Sophos | 3 min | 23 september 2021 18:17
Copyright: Sophos
Sophos, wereldwijde leider in next-generation cybersecurity, kondigt een versnelde wereldwijde groei aan van MSP Connect, Sophos' bekroonde programma dat Managed Service Providers (MSP's) helpt om de efficiëntie van klantbeheer te verhogen, nieuwe zakelijke kansen te genereren en hun omzet te verhogen. De groei wordt versterkt door de toegenomen vraag naar Sophos' next-generation cyberbeveiligingsoplossingen en -diensten, die bescherming bieden tegen ransomware en andere cyberbedreigingen.

Sterke groeicijfers

Het MSP Connect-programma van Sophos groeide in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 met 67% (jaar-op-jaar groei in facturering, eindigend op 30 juni 2021). Via MSP Connect Flex, Sophos' flexibele maandelijkse factureringsprogramma, was de groei op jaarbasis voor het fiscale jaar 2021 (eindigend op 31 maart 2021) 55%. MSP Connect ondersteunt nu meer dan 16.500 wereldwijde en regionale managed service providers, een toename van 54% sinds 1 april 2020.

Andere hacktechnieken

"De wereld kende het afgelopen jaar een noodzakelijke verschuiving naar werken op afstand, waardoor bedrijven sterk afhankelijk werden van de cloud. MSP's staan sinds dag één in de frontlinie om organisaties te helpen bij de beveiliging van hun hybride personeelsbestand met werknemers die op afstand werken. MSP’s spelen een cruciale rol gezien de veranderende tactieken, technieken en procedures (TTP's) van hackers die steeds vaker gebruikmaken van zogenaamde remote access-diensten zoals Remote Desktop Protocol (RDP)", zegt Scott Barlow, Sophos vice president van global MSP & cloud alliances. "MSP Connect maakt het voor MSP's eenvoudiger dan ooit om uiteenlopende klantomgevingen te beveiligen met één alomvattend cyberbeveiligingsportfolio dat eenvoudig te implementeren en te beheren is."

Extra detectie en responsoplossing

Nieuw in het MSP Connect-portfolio is Sophos XDR, de enige uitgebreide detectie- en responsoplossing (XDR) in de sector die native endpoint-, server-, firewall- en e-mailbeveiliging synchroniseert. Sophos Intercept X met XDR en andere belangrijke producten - waaronder Sophos Firewall en Sophos Cloud Security - delen bedreigingsinformatie in realtime voor een snelle gecoördineerde en geautomatiseerde respons op bedreigingen. Dit is onderdeel van het Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, een nieuwe open beveiligingsarchitectuur voor bescherming. Dit ecosysteem is gebouwd op een cloudgebaseerde data lake met de omvangrijkste dataset in de sector en wordt continu verbeterd op basis van de gezamenlijke input van Sophos-oplossingen en -services, partners, klanten, ontwikkelaars en andere leveranciers in de beveiligingsbranche.

MSP’s doen verder hun voordeel met Sophos Managed Threat Response (MTR), een volledige managed service voor het opsporen, detecteren en reageren op bedreigingen die een speciaal 24/7-beveiligingsteam biedt om snel geavanceerde en complexe bedreigingen te identificeren en te neutraliseren. Het aanpasbare aanbod biedt enorme groeimogelijkheden voor partners en is een van de meest gebruikte managed detection and response-diensten in de sector, met nu al meer dan 5.000 klanten.

"We horen een nooit eerder gestelde vraag naar geïntegreerde beveiligingsoplossingen en -diensten die klanten beter beschermen en partners in staat stellen om hun business uit te breiden", aldus Barlow. "Sophos innoveert voortdurend, en we wapenen MSP's met de meerlaagse beveiliging die nodig is voor bescherming, zichtbaarheid en compliance van zowel on-premises als public cloud-omgevingen. Onze nieuwe managed cloud security bundel biedt bijvoorbeeld alles wat MSP's nodig hebben om hun expertise op het gebied van cyberbeveiliging uit te breiden naar de public cloud."

Managed Service Providers beheren de Sophos-oplossingen en -diensten in het cloudgebaseerde Sophos Central-platform, waar ze overzicht kunnen behouden op alle implementaties bij klanten - zowel on-premises als in de public cloud - en waar ze via één intuïtieve interface kunnen reageren op waarschuwingen of licenties en aankomende verlengingsdata kunnen bijhouden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sophos
Als wereldwijde leider in next-gen cybersecurity beschermt Sophos (LSE: SOPH) organisaties tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen. Aangedreven door SophosLabs, een wereldwijd team voor threat intelligence en data science, beschermen de cloudgebaseerde en AI-aangedreven oplossingen laptops, servers, mobiele devices en netwerken tegen immer evoluerende cyberaanvaltechnieken waaronder ransomware, malware, exploits en phishing.

Het cloudgebaseerde beheerplatform Sophos Central integreert het volledige portfolio van Sophos’ next-genoplossingen (waaronder de endpointoplossing Intercept X en XG next-gen firewall) in een enkel ‘gesynchroniseerd beveiligingssysteem’ dat via een set API's toegankelijk is.
Meer over Sophos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.