LG neemt de Israelische cybersecurity risicobeoordelingsoplossing voor voertuigen Cybellym over

Acquisitie helpt LG bij ontwikkeling van veiligere autosoftware, versterkt groei in de markt van voertuigonderdelen en stelt Cybellum in staat beveiligingsoplossingen uit te breiden naar wereldwijde klanten

| LG Electronics | 4 min | 24 september 2021 15:21
Copyright: LG Electronics
De raad van bestuur van LG Electronics (LG) heeft de overname van Cybellum goedgekeurd, het bedrijf is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor cybersecurity risicobeoordeling die ingezet worden voor cyberbeveiliging van voertuigen. Dankzij deze deal kan LG een belang van ongeveer 64 procent nemen in het technologiebedrijf, dat wordt gewaardeerd op 140 miljoen dollar. Dit is een strategische zet die LG’s cybersecurity capaciteiten zal versterken en zijn inspanningen om een innovatiepartner voor toekomstige mobiliteit te worden, zal versnellen.

De resterende aandelen zullen in de nabije toekomst worden verworven, waarbij de definitieve waardebepaling en het totale investeringsbedrag op dat moment zullen worden vastgesteld. Bovenop deze initiële investering, heeft LG een overeenkomst voor toekomstig eigen vermogen (SAFE) toegezegd om nog eens 20 miljoen dollar in Cybellum te investeren na afronding van het handelsproces in het vierde kwartaal.

Cybellum, opgericht in 2016 in Tel Aviv, is een toonaangevend bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging voor voertuigen. Met ongeveer 50 werknemers werkt het bedrijf momenteel samen met belangrijke spelers in de industrie, waarbij het producten met succes levert aan voertuigfabrikanten en leveranciers wereldwijd. Naast Israël heeft Cybellum ook activiteiten in Japan, Duitsland en Noord-Amerika. Cybellum zal een onafhankelijke entiteit en merk blijven, blijven groeien en haar klanten en partners blijven ondersteunen met dezelfde mate van inzet en dezelfde normen waar Cybellum-klanten aan gewend zijn.

Nu het aantal en verschillende types cyberbedreigingen toeneemt en de wereldwijde auto-industrie overgaat op het tijdperk van de connected car, waarin veilige connectiviteit essentieel is, is de behoefte aan betere voertuigcyberbeveiliging die voldoet aan internationale normen nog nooit zo groot geweest. De cyberbeveiliging van voertuigen zal in de loop der tijd alleen maar belangrijker worden naarmate auto’s zich ontwikkelen tot organisch verbonden systemen met complexe onderlinge verbindingen tussen hun verschillende componenten. Cybellum zal LG in staat stellen om een duurzame groei te verzekeren in de snelgroeiende voertuig cyberbeveiligingsindustrie en meer waarde te leveren op belangrijke gebieden zoals het ontwerp, de ontwikkeling en de werking van onderdelen door softwarebeveiliging te optimaliseren.

Een van Cybellums meest geavanceerde oplossingen om voertuigen te beschermen tegen cyberveiligheidsrisico's is het Cyber Digital Twins-platform. Cyber Digital Twins creëert een gedetailleerde weergave van de softwarecomponenten van een voertuig zonder toegang tot de broncode en legt automatisch alle risico's bloot die mogelijk kunnen worden uitgebuit. Het platform baseert zich op real-time informatie over bedreigingen om op die manier te controleren op kwetsbaarheden en levert een volledige beoordeling van die kwetsbaarheden, evenals aanbevolen oplossingen.

Deze investering, de eerste overname voor LG in Israël en het domein van cyberbeveiliging, benadrukt het belang van deze groeiende categorie en is een belangrijk onderdeel van LG's strategie om het bedrijfsportfolio te versterken. LG wil, via strategische overnames, allianties en partnerschappen, een sterke focus leggen op het uitbreiden van de activiteiten rondom voertuigcomponenten. In augustus 2018 nam LG de Oostenrijkse ZKW Group over, een toonaangevende speler op de markt voor autoverlichting. In juli lanceerde LG een joint venture met Magna International, 's werelds op twee na grootste auto-leverancier, om LG Magna e-Powertrain te creëren, wat de concurrentiekracht en het toekomstige groeipotentieel van beide partners een boost geeft.

"We zijn enthousiast over deze samenwerking met LG en het geweldige rendement dat we onze stakeholders hebben kunnen leveren," zegt Slava Bronfman, CEO van Cybellum. "Cybellum heeft het meest uitgebreide product securitymanagement aanbod in de industrie ontwikkeld en het bundelen van onze krachten met LG zal ons in staat stellen om de realisatie van onze visie verder te versnellen. We verwachten in de nabije toekomst aanzienlijk te groeien."

"Het is geen geheim dat software een cruciale rol speelt in de auto-industrie en daarmee komt ook de behoefte aan effectieve cyberbeveiligingsoplossingen," aldus Dr. Kim Jin-yong, president van de LG Electronics Vehicle component Solutions Company. "Deze nieuwste deal zal LG's solide basis in cybersecurity verder versterken, waardoor we nog beter voorbereid zijn op het tijdperk van connected cars."

LG's VS Company, opgericht in 2013, boekte in 2020 een omzet van 5,18 miljard dollar, een stijging van 6,1 procent ten opzichte van 2019. Door zijn investering in de cyberbeveiliging van voertuigen zet LG zich in om het concurrentievermogen van zijn infotainmentsystemen, elektrische voertuigaandrijflijnen en voertuigverlichtingscapaciteiten, de drie pijlers van de auto-onderdelenindustrie, te vergroten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KRX: 066570) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en (smart home) huishoudelijke apparatuur. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions, Business Solutions en Vehicle Components – en is één van 's werelds toonaangevende producenten van premium OLED-televisies, smartphones, smart home-producten, airconditioners, wasmachines en koelkasten.
Meer over LG Electronics
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.