Nederlandse cybersecuritytalenten starten deze week met de European Cyber Security Challenge in Praag

TeamNL bestaat dit jaar uit 6 juniors (jonger dan 21) en 4 seniors (jonger dan 26)

| Cisco | 3 min | 27 september 2021 10:25
Copyright: Clint Patterson op Unsplash
Vandaag vliegen de toptalenten van de Nederlandse wedstrijd “Challenge the Cyber” naar Praag om deel te nemen aan de European Cyber Security Challenge 2021. Diederik (captain), Joanne, Martijn, Rick, Simcha, Willem, Jonathan, David, Aidan en Querijn kwalificeerden zich in juli tijdens het Cyberbootcamp voor het Nederlandse team.

TeamNL bestaat dit jaar uit 6 juniors (jonger dan 21) en 4 seniors (jonger dan 26). Het jongste teamlid zit in 6 VWO, de overige teamleden zijn afkomstig van Universiteit Twente, TU Eindhoven, TU Delft en de VU. De Radboud Universiteit is dit jaar hofleverancier met maar liefst 4 deelnemers.

De European Cyber ​​Security Challenge, die dit jaar van 28 september tot en met 1 oktober plaatsvindt in Praag, is een initiatief van het European Union Agency for Cybersecurity (ENISA). De groeiende behoefte aan cybersecurity professionals wordt wereldwijd gevoeld. Veel landen organiseren nationale cybersecurity challenges voor scholieren en studenten om nieuw cybertalent te vinden en jonge mensen aan te moedigen een carrière in cybersecurity na te streven. ENISA speelt hierop in door met de European Cyber ​​Security Challenge een pan-Europese laag toe te voegen.

“Investeren in jong cybersecuritytalent is cruciaal omdat de weerbaarheid van Nederland in het digitale domein niet alleen afhankelijk is van technologie. Digitale processen bieden de maatschappij veel kansen en mogelijkheden maar tegelijkertijd maakt deze digitale afhankelijkheid ons ook kwetsbaar en motiveert dit kwaadwillende om de online veiligheid te ondermijnen. We zijn blij dat we al meerdere jaren het NL-team bij de European Cyber ​​Security Challenge mogen ondersteunen door het delen van kennis op het gebied van cybersecurity” zegt Jan Heijdra, cyber security specialist bij Cisco Nederland.

Cisco heeft de afgelopen jaren zowel het Nederlandse Challenge the Cyber evenement als het Nederlandse team op weg naar de Europese challenge mogen ondersteunen. Van het opbouwen van de beveiligde infrastructuur op locatie, tot het geven van Cyber Security workshops aan de winnaars van de Nederlandse “Challenge the Cyber” editie van 2021.

Challenge the Cyber is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher. Het begon in 2019 als een Capture the Flag-competitie voor teams van Nederlandse cybersecurityopleidingen en staat sinds 2020 open voor alle 14- tot 25-jarige cybertalenten. De organisatie heeft als doel om de groep jonge cybersecuritytalenten te vergroten, diverser te maken en hun de middelen te bieden die zij nodig hebben om te excelleren. Hiertoe organiseert zij naast het CTF event inmiddels ook een cyberbootcamp, trainings- en netwerkactiviteiten.

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij dit mooie initiatief. Dit jaar wordt Challenge the Cyber bijgestaan door Cisco, ABN AMRO, Deloitte, KPN Security, NFIR en Secura. Zij steunen het project niet alleen financieel maar ook inhoudelijk, o.a. door te helpen bij de ontwikkeling van challenges en het geven van trainingen en workshops.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.