Benetton Group kiest Dematic voor logistieke automatiseringsoplossing

Met als doel de e-commerce verkopen te versterken door de opslagcapaciteit en de orderverwerking te optimaliseren

| Dematic | 2 min | 27 september 2021 11:55
Afbeelding: Benetton Group hoofdkantoor | Copyright: Benetton Group
Dematic kondigt een overeenkomst aan met Benetton Group, een van de bekendste modebedrijven ter wereld met merken als United Colors of Benetton en Sisley, met een retailnetwerk van ruim 4000 winkels. Eind 2022 zal Dematic een oplossing met een AutoStore™-systeem implementeren in de logistieke faciliteiten van de Benetton Group in Villorba (TV), Italië. Het doel hiervan is de e-commerce verkopen te versterken door de opslagcapaciteit en de orderverwerking te optimaliseren. De Benetton Group gaat het orderpicken efficiënter en flexibeler maken door de benodigde ruimte te verminderen, de picktijden te verbeteren en de levensduur van logistieke faciliteiten te verlengen.

Flavio Este, algemeen directeur van Dematic Italië, zei: "Als expert in logistieke automatisering was het fantastisch om zo dicht bij zo'n toekomstgerichte klant te zijn en een solide partnerschap op te bouwen voor de toekomst van hun bedrijfsactiviteiten."

Rosario Filomena, Verkoopmanager Dematic Italië, die de onderhandelingen heeft gevoerd, vervolgt: "De Benetton Group kan haar e-commercedoelstellingen bereiken met deze schaalbare oplossing met AutoStore. Het is een bijzonder compact en flexibel uitbreidbaar opslagsysteem met een minimaal energieverbruik en een hoge mate van veiligheid.”

"Wij hebben voor Dematic gekozen omdat het een partner is met veel ervaring in de e-commerce en een solide internationale achtergrond", aldus Valentino Soldan, hoofd logistiek bij Benetton Group. "Wij zijn ervan overtuigd dat hun op AutoStore gebaseerde oplossing aan onze zakelijke behoeften gaat voldoen. Tevens hebben wij er vertrouwen in dat wij een steeds uitdagender wordende markt aan kunnen met een gestructureerde en technisch geavanceerde oplossing, die onze ontwikkeling nog vele jaren kan ondersteunen."

Dematic-software controleert en beheert de hele operatie. Het AutoStore-systeem zal worden geïmplementeerd met 60.000 bakken, terwijl bestellingen worden verzameld door 53 mobiele robots die over de opslageenheden rijden en daarin afdalen om toegang te krijgen tot de bakken met gevraagde artikelen. De robots transporteren de artikelen vervolgens naar een van de 12 pickstations waar de artikelen worden samengevoegd voor verdere verwerking in de productie. (Het personeel van Benetton Group moest voorheen lange afstanden afleggen om individuele items te kiezen.)

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dematic
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.